SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Galerije

Foto: Mestna občina Velenje (Edita Fric)

Galerija Velenje

30. septembra 2015 je svoja vrata odprla prenovljena Galerija Velenje!

V galeriji bo po novem zaživel Center kreativnih industrij, ki bo za deset občin Savinjsko-šaleške regije zagotavljal boljše razmere za kreativno – ne samo strogo umetniško, temveč na primer tudi arhitekturno – ustvarjanje in njegovo uveljavljanje v nacionalnem in mednarodnem prostoru. Predvsem pa bo spodbujal sodelovanje med ustvarjalci in gospodarstvom.

Kontakt in odpiralni čas

Galerija na prostem

Galerija na prostem je eden od rezultatov EU projekta CityImpulses v našem mestu. Zunanje razstavišče je Mestna občina Velenje postavila, da bi olepšala in poživila pešpot, ki povezuje ožje mestno središče in Kardeljev trg. V Galeriji na prostem se predstavljajo domači in gostujoči razstavljavci, rdeča nit vseh razstav pa je seveda Velenje. Na ogled so postavljeni v fotografski objektiv ujeti tematski motivi – ljudje, dogodki, pokrajine, grajeno okolje, izdelki, detajli ... Vsaka razstava je predvidoma postavljena tri mesece.

233 stopnic v zgodovino Velenja, do Velenjskega gradu

V letu 2014 je bila odprta prenovljena pešpot, ki vodi od Vile Biance do Velenjskega gradu. Odslej bo pot osvetljena, na razglednih točkah bodo k počitku vabile nove klopi, Muzej Velenje pa je pripravil tudi razstavo, ki vas bo ob poti po stopnicah seznanila s preteklostjo našega mesta in Šaleške doline.

Galerija eMCe plac

Galerija eMCe plac se nahaja v istoimenskem mladinskem klubu, ki se nahaja na Šaleški cesti 3. V galerijskih prostorih se mesečno menjujejo raznolike razstave mladih umetnikov. S tem dajemo možnost umetnikom da se predstavijo širši skupini ljudi, obiskovalcem pa damo možnost, da se z umetnostjo seznanijo tudi izven formalnih izobraževalnih procesov. S tem ko umetnost postavimo v prostor, kjer mladi preživljajo svoj prosti čas, jim jo približamo ter jih spodbudimo h kreativnem razmišljanju, ustvarjanju in nadalnjem spremljanju umetniške scene.

Kontakt in odpiralni čas

Galerija Fbunker

V februarju 2017 je v podhodu pri Vili Bianci svoja vrata odprla nova galerija, namenjena fotografiji in filmu. Fbunker je novo velenjsko razstavišče v podhodu, ki povezuje staro in novo Velenje. V sodelovanju z Mestno občino Velenje in Muzejem Velenje je novo pridobitev velenjske kulturne krajine programsko zasnoval in uresničil uveljavljeni velenjski samostojni ustvarjalec Črt Valenčak.

Preberi več

Kontakt in odpiralni čas