SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Čarobnost tradicije

"Kultura naroda je v srcu in duši ljudi." Mahatma Gandhi

LONČARSTVO BAHOR

Kot študent elektortehnike je Igor Bahor imel hobi, ki ga razvil v podjetniško idejo. Ta ideja mu že skoraj trideset let reže kruh – lončarstvo. Igor se je priučil tradicionalnih postopkov in jih nadgradil z umetniškimi pristopi. Bahorjeva prodajalna je polna najrazličnejših skodelic in skled, keramičnega nakita, stenskih okraskov, žepnih spominkov in drugih mičnih keramičnih izdelkov, s katerimi lahko obdarite sebe ali prijatelje.

PE trgovina Bahor: Šaleška cesta 1, 3320 Velenje
Kontakt: 041 331 641, info@bahor.si 
Spletna stran: www.bahor.si

VOVKOV MLIN

Ob potoku, ki je v pokrajino zarisal mejo med občinama Velenje in Dobrna, je nekdaj bilo 13 mlinov. Sedem jih še stoji, le eden, okrog 400 let star Vovkov mlin, pa še melje žito v moko. Tu vas bosta pričakala bodisi Karel Pungartnik ali njegov sin Drago. V mlinu vam bosta razkazala zajetno zbirko mlinarskih pripomočkov in vas naučila razlikovati med zrnjem pšenice, pire, ajde, ovsa in drugih žit. Vzemite si čas in prisluhnite zgodbam, ki bodo zagotovo obogatile vašo izkušnjo.

Naslov: Lokovina 36,  3204 Dobrna
Kontakt: 041 211 331, drago.pungartnik@gmail.com

KMETIJA NAPOTNIK

Živinorejska kmetija Napotnik, na kateri že več generacij družine vzreja krave mlekarice, se je v zadnjem desetletju uveljavila tudi kot sirarna. Odlikuje jo mleko vrhunske kakovosti, ki je plod skrbnega ravnanja z živalmi. Izbirate lahko med kajmakom, skutami, jogurti, smetanami, siri, namazi z okusnimi dodatki začimb in zelišč. Košarico lahko napolnite kar iz avtomata, če si želite degustacije in svetovanja, pa obiščite družinsko trgovinico.

Naslov: Topolšica 23, 3326 Topolšica
Kontakt: 031 307 964, napotnik.kmetija@gmail.com

KMETIJA PR' KRAJN'K

Na kmetiji Pr' Krajn'k sta Marija in Herman obudila tradicijo pivovarstva in žganjekuhe. Na samooskrbni kmetiji so v drugi polovici 20. stoletja pridelovali hmelj golding, iz njega pa varili pivo. Odprla sta butično varilnico svetlega in temnega ležaka ter jo dopolnila s destilarno viskija, džina in domačih žganj. Obisk kmetije pa je tudi izlet v preteklost. V središču je zbirka kmečke mehanizacije in orodja, ki so ga na kmetiji nekoč uporabljali predniki.

Naslov: Lokovica 47, 3325 Šoštanj
Kontakt: 041 635 231, marija050960@gmail.com