SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Čarobnost doživetij

"Življenje se začne na koncu tvoje cone udobja." Neale Donald Walsh

ŠALEŠKI AEROKLUB

Čarobnost šaleškega podeželja boste povsem doživeli, če si boste slikovito pokrajino ogledali iz ptičje perspektive. Resnično osupnili boste nad pogledom na temna jezera, obdana z nizkimi hribi in na male zelene doline, iz katerih se naselja vzpenjajo na pobočja in se končajo s samotnimi kmetijami pod vrhovi. Šaleško dolino s širšo okolico lahko preletite z motornim letalom in z izkušenimi piloti Šaleškega aerokluba.

Naslov: Topolšica 207 c, 3325 Šoštanj
Kontakt: 041 470 340, zvonimir.mavri@gmail.com 

ŠTALA GLINŠEK

Konj je danes dobra družba za aktivno preživljanje prostega časa, bodisi s športnim treniranjem ali le sproščenim jezdenjem v naravi. Kakšno je življenje s konji, vam lahko pove Vesna Glinšek, ki nadaljuje konjerejsko tradicijo svojega očeta. Poleg tega, da skrbi za konje, tekmuje tudi v preskakovanju ovir. Svoje znanje posreduje v lastni jahalni šoli, na posestvu v Škalah. Vabljeni na opazovanje, hranjenje ali krtačenje konj ter ježo v ogradi ali ježo do nabrežja Velenjskega jezera.

Naslov: Škale 35 a, 3320 Velenje
Kontakt: 031 447 457, vesna.glinsek@gmail.com

GONŽARJEVA PEČ

S plezanjem na Gonžarjevo peč je doza adrenalina zagotovljena. To je najbolj zahtevna plezalna pot v Slovenij, ocenjena z D/E. Posebnost Gonžarjeve peči je kompaktna skala z jeklenicami, ki se pno od vznožja do izhoda iz stene – okoli 70 višinskih metrov. Ne pozabite na varnost – v steno se podajte le s plezalnim pasom, samovarovalnim kompletom, čelado, ustrezno obutvijo, plezalniki, feratarske rokavice in drugo ustrezno plezalno opremo.

Naslov: Vinska Gora, 3320 Velenje

MLADINSKI CENTER ŠMARTNO OB PAKI

Mladinski center Šmartno ob Paki mladim od blizu in daleč omogoča druženje in aktivno preživljanje prostega časa. Je srce družabnega in kulturnega življenja ter turističnega utripa v kraju. Organizira koncerte, razstave in druge kulturne, zabavne in družabne prireditve za širše občinstvo. Obiskovalcem prijetne namestitve v hostlu, urejenem v več kot stoletje starem vaškem objektu. Tu si lahko izposodite e-kolesa in se z njimi podate na Martinova vinska doživetja.

Naslov: Šmartno ob Paki 13, 3327 Šmartno ob Paki
Kontakt: 03 891 53 76, pisarna.mc@gmail.com
Spletna stran: www.mcsmartnoobpaki.si