SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Bicy

Avtomatiziran sistem za izposojo mestnih koles

Sistem BICY je avtomatiziran sistem za izposojo mestnih koles, ki vključuje 158 koles (79 navadnih in 79 električnih koles) in devetnajst (19) izposojevalnih postaj (Velenje štirinajst (14) in Šoštanj pet (5)). V mesecu oktobru 2019 je bil vzpostavljen nov e-BICY sistem na območju Mestne občine Velenje, ki omogoča uporabo električnih koles. Za nadgrajeni sistem morajo uporabniki ob registraciji plačati 10,00 EUR, ki delno krijejo stroške vzdrževanja sistema

Sistem BICY omogoča izposojo kolesa do 14 ur na teden za uporabnika. V sistem so vključena kakovostna kolesa slovenskega proizvajalca KRPAN. Izposojeno kolo lahko vrnete na katerikoli postaji oziroma prostem stojalu sistema BICY. Sistem BICY je bil razvit lokalno, s strani zunanjega izvajalca - Šolskega centra Velenje. 


Registracija uporabnika (pridobitev kartice za uporabo sistema BICY):

Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na dveh lokacijah po prilagojenem delovnem času:

  • Turistično informacijskemu centru Velenje v Vili Bianci, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje) od ponedeljka do petka med 9. in 19. uro. Sobote, nedelje in praznike med 9. in 17. uro.
  • prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj) ob sredah med 9. in 17. uro.
Za registracijo potrebujete osebni dokument in davčno številko! Po uspešni registraciji prejmete uporabniško kartico ter PIN številko.
Navodila za uporabo sistema Bicy   Splošna higienska priporočila   Higienska priporočila uporaba koles BICY   Razkuževanje roke  

Lokacije postaj

Splošni pogoji Bicy

Bicy postaje v živo

Na kolesih sistema BICY lahko tudi oglašujete!

Mestna občina Velenje različnim ponudnikom omogoča oglaševanje na kolesih sistema BICY. Kolo predstavlja medij z izredno veliko časovno izpostavljenostjo oglasnih površin, prav tako pa tudi zelo zanimiv in udaren zunanji medij. Njegova prednost se izraža v odlični sinhronizaciji z mestnim okoljem in vsakdanjim mestnim vrvežem, saj ne zahteva nikakršnega poseganja v okolje.

Oglasna sporočila na kolesih dosegajo visoko stopnjo prepoznavnosti, atraktivna kolesa BICY sistema pa lahko s svojimi oglasnimi površinami prodrejo tudi v območja kjer je klasični promet prepovedan. 
Oglasna sporočila izdela naročnik. Mestna občina Velenje poskrbi za tiskanje, namestitev, vzdrževanje in odstranitev oglasa. Na voljo so trije različni paketi oglaševanja. Za cenik kontaktirajte Zavod za turizem Šaleške doline, turizem@velenje.si in 03/ 896 18 60.

Servisno stojalo

V torek, 29.11.2016 se je v Velenju ob postaji Bicy pred Vilo Bianco postavilo servisno stojalo, na katerem si lahko uporabniki sami popravijo kolo in napolnijo pnevmatike.

Projekt BICY – Cities and Regions of Bicycles, v sklopu katerega smo vzpostavili sistem izposoje mestnih koles, izvaja Mestna občina Velenje v sodelovanju s Šolskim centrom Velenje. Projekt je sofinanciran s strani evropskega programa Srednja Evropa. Več na www.velenje.si in www.bicy.it.

Izposoja e-kolesa BICY