Ideogram fotoaparata
Turistično-informacijski in promocijski center Velenje

Zanima me ...

za ...


Turizem VelenjeVELENJE IN REGIJA


VELENJE IN REGIJA

Velenje je mesto, v katerem se poti sedanjosti prepletajo z zgodbami iz preteklosti. Najmlajše slovensko mesto očara vsakogar – bodisi z živahnim dogajanjem bodisi z bogato kulturno in naravno dediščino. Na griču nad mestom moderne arhitekture stoji Velenjski grad, eden najlepše ohranjenih slovenskih gradov. V njem domuje Muzej Velenje z več kot desetimi stalnimi in občasnimi razstavami. Pozojeva grajska pot vas popelje še do treh drugih gradov v okolici Velenja. Eden od teh, Šaleški grad, je zaradi svoje trikotne oblike edinstven v slovenskem prostoru.

Posebno velenjsko doživetje je spust v skrivnostni podzemni svet Muzeja premogovništva Slovenije. Ljubitelje narave, rekreacije in športa navdušita Velenjsko in Škalsko jezero z okolico. Jezeri sta nastali zaradi izkopavanja premoga, danes pa sta pravi raj za sprehajalce, kolesarje, ljubitelje teka, vodnih športov, ribiče ...


Osrednji mestni trg krasi Avgustinčičev spomenik razmišljujočega maršala Tita, za katerega lahko rečemo, da je največji Titov spomenik na svetu. Visok je 10 metrov in je povečana kopija spomenika, ki stoji v njegovem rodnem Kumrovcu.

Ustvarjalnost, mladostno energijo in cvetoče ideje je v Velenju mogoče začutiti na številnih prireditvah. Vsako leto jih pripravimo več kot 1.500. Med tradicionalnimi prireditvami ima posebno mesto največji otroški festival v Sloveniji – Pikin festival, ki vsako leto septembra poskrbi, da je v mestu še bolj živahno kot sicer.

V Velenju domačinom in obiskovalcem ponujamo varen, udoben in okolju prijazen prevoz. Lahko uporabite brezplačni mestni avtobus LOKALC ali pa si brezplačno izposodite kolo.

Čeprav je Velenje sodobno in moderno mesto, ima na obrobju zelo avtentično in prijazno podeželje. Aktivna turistična društva skrbijo za lepo urejene sprehajalne poti, za naravno in kulturno dediščino in ohranjajo tradicionalno slovensko kulinariko. Nekaj posebnega je prav gotovo Eko muzej Grilova domačija z vrtom zelišč v Lipju in Kavčnikova domačijah v Zavodnjah. Turistična društva skozi celo leto zagotavljajo pester program tradicionalnih prireditev.SAŠA regija

 

Mozaik doživetij v Savinjski in Šaleški dolini je zares velik. Za bolj aktivne obiskovalce so na voljo številne pohodne ter kolesarske poti, planinske ture, vodne aktivnosti, pozimi pa lahko uživajo v smučanju, teku na smučeh, sankanju in lednem plezanju. Za tiste, ki imate radi naravo, v tem delu Slovenije, ne boste razočarani. Številne naravne in kulturne znamenitosti vas bodo očarale. Poskrbljeno pa je tudi za poslovna srečanja, kongrese in izobraževanja.

V večjih krajih Savinske in Šaleške doline so na voljo sodobni centri in hoteli, ki ponujajo storitve za vse vrste poslovnih dogodkov. Povsod v regiji pa lahko uživate v lokalno pridelani eko hrani, lokalnih običajih ter v pristnem odnosu lokalnih prebivalcev.

Dobrodošli v mozaik doživetij!

Vir: http://www.mozaik-dozivetij.si/

 

 Slovenija

 

Slovenija je edina država v Evropi, ki združuje alpski in sredozemski svet, Panonsko nižino in kraški svet. Spremenljivost pokrajin vas vedno vnovič preseneti. Opazujete lahko morje, na drugi strani pa vaš pogled objame visoke gore. Med vzponom skozi gozdnato pokrajino pod seboj vidite zeleno ravnico. Z gorskega travnika vam pogled seže do rečne soteske. Bližina nasprotij in razlik je slovenska posebnost.

V Sloveniji lahko še vedno hodite skozi pragozd ali opazujete rast grozdov na najstarejši vinski trti na svetu. V Sloveniji lahko slišite zgodbe o medvedih in jeste gozdne sadeže, ki ste jih sami nabrali med kratkim sprehodom iz mesta. Tu lahko odkrijete skrivnosti Zemljinega površja in tistega, kar leži pod njim. Tu ste del narave!

Slovenija ima številne naravne znamenitosti z značilnostmi vseh štirih glavnih vplivov: alpskega, sredozemskega, kraškega in panonskega sveta. Hkrati ima izredno pestrost arhitekturnega in urbanega oblikovanja. V slovenskih mestih se lahko počutite kot doma.

Slovenija je dežela s številnimi zelenimi površinami, ki ponuja dobre možnosti za aktivne počitnice. Ponudba kakovostnih nastanitev pa je zagotovilo za udobno bivanje. V Sloveniji lahko preživite prijeten poletni dopust ali zimske počitnice ali pa jo obiščete za konec tedna.

Slovenija slovi kot dežela kulinaričnih dobrot. Privoščite si pestro ponudbo izvrstnih slovenskih vin s priznanih vinorodnih območij.
Prijetno bivanje vam zagotavljajo tudi gostoljubni, prijazni in pozorni domačini.

Slovenijo lahko začutite!

Vir: www.slovenia.info

 
Izdelava spletnih strani: AV studio