SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Promenada okusov 2019

PIKINA PROMENADA OKUSOV, 13. 9. 2019

Pika kuha: že deveto kulinarično razvajanje v Velenju

V petek, 13. septembra 2019, med 10. in 19. uro, bo na Velenjski promenadi potekala Pikina promenada okusov. Pika bo gostincem pomagala zavihteti kuhalnice, vklopiti žare in zavihat rokave.  Svojo bogato kulinarično ponudbo bodo obrnili na glavo in ponudili pikaste in zabavne jedi  tradicionalne in sodobne kuhinje ter tako predstavili kulinarično ponudbo naše doline, regije in nenazadnje tudi države. Slovenija bo čez dve leti prejela laskavi naziv Evropska gastronomska regija in prav raznolika gastronomija bogati kulturo, ki je v Šaleški dolini še bolj pisana.

Za lačne Pike in gusarje bodo kuhali: Pišek bar, Turistična kmetija Apat, Gostilna Grič, Falafel Okusi Orienta, Turška restavracija YILDIZ HAN, Okrepčevalnica na Ribiški Šoštanj Beech Boys BBQ, Hotel in Restavracija Planinka, Gostilna Kos, Gostilna  Verdelj in Mia Bianca. Sladke pregrehe bodo ponujali Kjutcake by Eva, Locoroll in Vaflji Delish. Za ponudbo kraft piv bodo tokrat poskrbeli regijski pivovarji pivovarn Haler in Clef Brewery. Klet Goriška Brda bo ponujala širok izbor vrhunskih vin. Seveda pa ne bo manjkalo niti Pikinih cocktailov in sokov, ki jih bo pripravil Barei.

Promenada okusov je tudi ZELENA. Ohranjamo in razvijamo jo s spoštovanjem do okolja, saj spodbujamo uporabo lokalno pridelanih sestavin, biorazgradljive ali povratne embalaže. Ponudnike in obiskovalce opozarjamo na ločevanje odpadkov.

Kulinarično ponudbo chefov bomo razkrivali postopoma. Spremljajte nas lahko na spletni strani www.velenje-tourism.si, facebook strani @DiscoverVelenje in preko instagrama @Discover Velenje.

Za lačne Pike in gusarje kulinarično tržnico pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline.

Zaradi sočasnega poteka Pikinega festivala (9. – 15. 9. 2019) bo na nekaterih velenjskih ulicah in cestah prilagojen prometni in parkirni režim. Za občinsko stavbo do izvoza na Rudarsko cesto bo urejen enosmerni promet, za Mercator centrom Velenje bo ob otroškem igrišču delna zapora Šaleške ceste, zaprto bo celotno parkirišče za Šaleško cesto 18A–18D, prav tako bo zaprtih nekaj posameznih parkirnih mest v središču mesta. Vse občanke in občane prijazno prosimo za razumevanje. Obiskovalcem festivala bodo na voljo parkirišča v vseh parkirnih hišah in na parkiriščih v središču mesta ter na delovišču pri Mömaxu. Velenjčanke in Velenjčane naprošamo, da prizorišče obiščejo peš, s kolesom ali javnim prevozom (brezplačen Lokalc).

JEDILNIK