SI
03 896 17 15 03 896 17 15

BEACH FOOD FESTIVAL

BEACH FOOD FESTIVAL - sobota, 24. 8. 2019, med 11. in 21. uro

BEACH FOOD FESTIVAL, GIN WEEKEND & BEER; 24. 8. 2019

Festival poletnih okusov in osvežilnih pijač na Velenjski plaži 

V soboto, 24. avgusta 2019, bo na Velenjski plaži potekal Beach food festival, ki ga pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Mestno občino Velenje.

Tržnica svežih poletnih kulinaričnih dobrot bo razveselila ljubitelje bogatih okusov sodobne kuhinje. Velenjska plaža bo zadišala po raznolikih jedeh z vseh koncev Slovenije. Ljubitelje piv bo navdušila ponudba kraft piv, na svoj račun pa bodo prišli tudi navdušenci gina.

Za razvajanje brbnočič bodo poskrbeli: d BURGER food truck, Mangoop burgers, Picerija Basilica, Turška restavracija YILDIZ HAN, Falafel okusi Orienta, Pišek bar, Hotel & Restaurant Planinka, Stari Pisker, Kuhna na kolesi. Za sladokusce bodo na voljo  Čoko burgerji in Waffle to go.

Ljubitelji piv boste navdušeni nad pivi pivovarn Skubeer Brewing, Green Gold Brewing in Castra pivovarne. Obeta se nam bogata in pestra ponudba ginov, saj bomo gostili GIN WEEKEND. Okušali boste lahko različne gine: Berryshka, Broken Bones, Limbay, Hendricks, Beer Pro in Bobby's Gin.

Beach food festival je tudi ZELEN. Ohranjamo in razvijamo ga s spoštovanjem do okolja, saj spodbujamo uporabo lokalno pridelanih sestavin, biorazgradljive ali povratne embalaže. Ponudnike in obiskovalce opozarjamo na ločevanje odpadkov.

Obiskovalkam in obiskovalcem priporočamo, da se na dogodek odpravijo peš, s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni avtobus Lokalc.

Kulinarično ponudbo chefov bomo razkrivali postopoma. Spremljajte nas lahko na spletni strani www.velenje-tourism.si, facebook strani @DiscoverVelenje in preko instagrama @Discover Velenje.

BEACH FOOD FESTIVAL