SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Kulinarična pustolovščina pod zemljo

Turistični produkt Velenje Underground bil uvrščen v zbirko Slovenia UNIQUE EXPERIENCES. Gre za edinstveno kulinarično podzemno doživetje, ki uresničuje obljube zelene butične Slovenije za 5-zvezdična doživetja.
S kombinacijo surovega industrijskega okolja in gastronomskih užitkov obiskovalcem predramijo vse čute 160 metrov pod zemeljskim površjem v edinstvenem Muzeju premogovništva Slovenije. Obiskovalci lahko okusijo pravo knapovsko zgodbo in identiteto lokalnega prostora, ki jo pripravijo kuharski mojstri Vile Herberstein.
V slovenskem turizmu sledijo viziji Slovenije kot zelene butične destinacije, zato je Slovenska turistična organizacija v začetku leta objavila poziv za 5-zvezdična doživetja. Slovenija je dežela, kjer inovativnost ne pozna meja. Na krilih domišljije in s premišljeno zastavljenimi cilji nastajajo najbolj neverjetne turistične zgodbe, ki se posamezniku globoko vtisnejo v spomin. Ponosni smo, da tudi Velenje Underground prinaša pomembno dodano vrednost prepoznavnosti Slovenije.

Datum naslednjega doživetja Velenje Underground bomo razkrili kmalu. Informacije lahko spremljate na spletni strani www.velenje-tourism.si, Facebook strani @DiscoverVelenje in Instagram strani @Discover Velenje.
Doživite edinstveno kulinarično podzemno doživetje VELENJE UNDERGROUND, ki se odvija v Muzeju premogovništva Slovenije.


O edinstvenosti vrhunskega dogodka sta se na svoje oči prepričala 2 scouta iz radia Si, več o vtisih iz dogodka TUKAJ

Več o dogodku si lahko pogledate in preberete na spletni strani Slovenia's Hidden Gems.

Večerja je sestavljena iz svežih, lokalno pridelanih živil  po tradicionalnih hišnih receptih Vile Herberstein, v spremljavi vrhunskih vin. V Vili je ekipa z bogatim kulinaričnim znanjem in izkušnjami, z dolgoletno tradicijo. V preteklosti so v Vili Herberstein prejeli že več nagrad in prestižnih nazivov. V lanskem letu so bili uvrščeni med top 10 restavracij v regiji in med 50 najboljših v Sloveniji. V sodelovanju s Francosko ambasado pa so v letošnjem letu bili uvrščeni v elitni krog 13 restavracij v Sloveniji, ki so 21. marca sodelovale pri pripravi največje francoske večerje na svetu - Goute de France.

 

Ker želimo v vas predramiti vseh 5 čutov, se doživetje odvija 160 m pod zemeljskim površjem v edinstvenem podzemnem premogovniškem muzeju. Kombinacija surovega industrijskega okolja in gastronomskih užitkov napoveduje izjemen in edinstven dogodek. Dogodek vključuje 4 hodni meni z izbranimi vini.
Dodatne informacije o dogodku lahko dobite telefonski številki 03 896 17 18 ali e-mailu: turizem@velenje.si 

Veselimo se druženja z vami!

VRHUNSKA KULINARIKA 160 metrov pod zemljo

MNENJA OBISKOVALCEV

''V imenu Liberty ekipe, ki se je udeležila TESLA UNDERGROUND dogodka, se iskreno zahvaljujem za zelo zanimiv večer.''
Miha Rott, Liberty International Adriatic

''Vse pohvale za kulinarični dogodek z glasbeno-gledališkim spektaklom TESLA UNDERGROUND!
Odlična hrana ob spremljajočih vinih in glasbeno-gledališkim spektaklom. In vse to 160 metrov pod zemljo sredi grobega industrijskega okolja.  Dogodek je bil vse in še več kot smo pričakovali.
Res odlično in izvirno pripravljeno. Se že veselimo podobnih dogodkov.''
Ekipa SLOVAKSTAV

»Surrealistična izkušnja…Krasno doživetje…veliko uspešnih poti še naprej…spodaj, zgoraj…kjerkoli.  SREČNO!«
Olga (iz knjige vtisov)