SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogaja se ...

Promenada okusov

Velenjska Promenada okusov že četrtič vabi na razvajanje brbončic

V petek, 16. junija 2017, se bo od 10. do 19. ure na Velenjski promenadi odvijala četrta Promenada okusov s kulinarično tržnico specialitet lokalnih gostincev. Številni gostinci bodo v svojih priložnostnih kuhinjah na prostem pripravljalo za to priložnost izbrane glavne jedi in sladice. "Z domačega vrta" bo rdeča nit pri pripravi jedi in točenju pijač.

Slovenci ljubimo kulinarična razvajanja, še posebej, če so jedi dostopne vsakemu žepu. Velenjska kulinarična tržnica z imenom Promenada okusov odstopa od ostalih primerljivih dogodkov po tem, da je ponudba gurmanskih specialitet vezana na lokalne gostince iz Velenja in ožje okolice. Obiskovalci bodo lahko okušali glavne jedi po enotni ceni 5 evrov in domiselne sladice po 3 evre.
Prodaja bonov bo potekala na prizorišču dogodka.

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na petek, 23. junija 2017.

Organizatorji Promenade okusov so: Mestna občina Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline, Festival Velenje in Mladinski center Velenje. Naslednja Promenada okusov bo v petek, 1. septembra 2017. Vabljeni!

Slovenska avantura
SLOVENSKA AVANTURA ŽE ČEZ EN MESEC

Med 22. in 25. junijem se bo odvijala tokrat že 14. izvedba tekmovanja Adventure race Slovenia oziroma Slovenska avantura, v organizaciji Društva tabornikov Rod Jezerski zmaj Velenje.  

Tekmovalci bodo na 300 ali 200 kilometrski progi, ki jih bo popeljala preko neokrnjenih lepot Slovenije, kolesarili, veslali, soteskali, plezali, plavali, se spuščali po vrvi, preizkusili v mestni orientaciji in trekingu. 
Tako kot vsako leto imamo mednarodno udeležbo avanturistov, ki prihajajo iz Slovenije, Hrvaške, Češke in Nizozemske, pričakujemo pa še ekipe iz drugih držav. Vsi ljubitelji avanture, ki bi radi preizkusili svoje zmožnosti, se lahko prijavijo do 31. maja.  
Obljubljamo avanturo, polno vzponov, spustov in z adrenalinom napolnjenih trenutkov, ki udeležence in ostale obiskovalce ne bodo pustili ravnodušne in zaradi katerih se še bolj motivirani vračajo vsako leto.
Več informacij o največji športni preizkušnji v Sloveniji in prijavi ekip lahko najdete na uradni spletni strani: www.adventurerace.si.

Zmoreš? Si prepričan? Pridi in poizkusi!

Več informacij

Tradicionalne prireditve v Velenju: