SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogaja se ...

Predstavitev romana PRESTRELJENE SANJE
Spoštovani,
vljudno Vas vabimo na predstavitev romana o šoštanjskem rojaku, pesniku in narodnem heroju Karlu Destovniku Kajuhu z naslovom PRESTRELJENE SANJE avtorja Vlada Vrbiča, ki bo v ponedeljek, 24. februarja 2020, ob 18. uri v Kulturnem domu Šoštanj.
S prireditvijo se bomo poklonili 76. obletnici pesnikove smrti. Z avtorjem se bo pogovarjala mag. Milojka B. Komprej.

Nova spletna stran o turistični ponudbi Šaleške doline

Zaživela je nova turistična spletna stran o turistični ponudbi Šaleške doline www.visitsaleska.si, za katero skrbi Zavod za turizem Šaleške doline in je namenja privabljanju turistov v našo dolino. Sodobna spletna stran z atraktivno vsebino in strateško načrtovano strukturo predstavi Velenje, Šoštanj in Topolšico kot pomembno turistično destinacijo.  

Spletno mesto s kreativno razgibanim in dinamičnim oblikovanjem, jasno in enostavno navigacijo ter prijazno uporabniško izkušnjo turistične obiskovalce hitro vodi do želenih informacij. Tako spletna arhitektura kot tudi vizualna podoba, obogatena z video posnetki in 360-stopinjskim fotografijami šaleških turističnih biserov, upoštevata digitalne trende in potrebe spletnih uporabnikov. Z grafičnimi poudarki in smiselnim vsebinskih sosledjem spletno mesto ponuja hiter dostop do vseh turističnih informacij na področju Šaleške doline. Za lažjo predstavitev turističnih paketov smo zasnovali tudi napreden iskalnik, ki zagotavlja enostavno iskanje po turističnih kategorijah in paketih za točno določene ciljne javnosti (pari, družine, skupine). Moderno spletno mesto je prilagojeno za prikaz na vseh napravah in usmerjeno na kar šest različnih ciljnih trgov.

Obiskovalec spletne strani ima tako možnost spoznati celotno turistično destinacijo skozi zgodbo, najde lahko avtentične turistične pakete, namestitev ali gostinskega ponudnika, ki je najprimernejši glede na njegove želje, spozna vse znamenitosti in dodatne aktivnosti, ki so mu na voljo. Tako bodo bodoči gostje lahko namestitev in pakete rezervirali tudi preko on-line rezervacijskega sistema. Seveda pa bo stran namenjena tudi obveščanju o aktualni ponudbi, dogodkih in vseh zanimivostih destinacije. Iz strani so tudi povezave na vsa socialna omrežja @VisitSaleska (Facebook, Instagram, YouTube). 
 
Obiskovalci danes pričakujejo učinkovite spletne strani, ki se hitro naložijo, brezhibno delujejo na mobilnih napravah in vse informacije ponudijo na dlani, zato smo jim z novo spletno stranjo omogočili še bolj atraktivno brskanje. Verjamemo, da se bo tudi na podlagi boljše digitalne platforme in vsebine povečalo tudi število turistov in dnevnih obiskovalcev v Šaleški dolini.


Tradicionalne prireditve v Velenju: