SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dan rudarjev in Skok čez kožo


Slovenski rudarji praznujejo svoj praznik 3. julija, v spomin na petdnevno gladovno stavko, ki so jo 3. julija 1934 začeli zasavski rudarji. Od leta 1961, ko je v Velenju v tedanji industrijski rudarski šoli končala šolanje prva generacija učencev, praznujejo velenjski rudarji svoj stanovski praznik s tradicionalnim skokom čez kožo mladih rudarjev.
V sklopu tega praznika, vas vabimo, da doživite pravo rudarsko tradicijo, s pozdravi godbenikov in se udeležite slavnostne prireditve Skoka čez kožo. Ali veste zakaj imajo rudarji na uniformah 28 zlatih gumbov? Pridite in izvedeli boste. Pa SREČNO!

Datum: 29.6. – 30.6.
Program vključuje:
- 1 x nočitev z zajtrkom v Hotelu Razgoršek
- 1 x voden sprehod po Velenju
- ogled prireditve Skok čez kožo s pravo knapovsko malico
- 1 x Knapovsko kosilo v Restavraciji Jezero
- 1 x rudarski spominek
CENA: 59 €

*Cena je informativna in velja ob nakupu paketa. Cena se lahko spremeni glede na število in želje gostov. DDV je vključen v ceno. Za zagotavljanje vseh storitev po programu, je potrebna predhodna rezervacija. Minimalno število oseb za realizacijo paketa je 2.

Rezervacije in informacije:
Zavod za turizem Šaleške doline, Stari trg 3, 3320 Velenje
tel: 03 896 17 15
mail:  turizem@velenje.si 

Muzej premogovništva Slovenije

Popolnoma prenovljeni podzemni del Muzeja premogovništva Slovenije obiskovalcem omogoča doživetje izkušnje rudarjev, ki so se desetletja spuščali 160 metrov globoko pod zemljo, da bi na površje spravili »črno zlato«. Različna prizorišča iz življenja in dela rudarjev, ki jih upodablja 20 izjemnih scen in 15 zanimivih lutk, oživijo s pomočjo sodobne avdiovizualne opreme. Ura in pol vznemirljivega potovanja, v katerem je moč spoznati mehanizacijo jamskih prostorov iz zadnjih desetletij razvoja velenjskega Premogovnika, je sklenjena z vožnjo z vlakom po podzemni železnici.

VIDEO: Muzej premogovništva Velenje