SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 16. november 2020

November 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
December 2020
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Šola za starše - "Otroci so naše največje bogastvo"

Postavljanje meja kot izziv starševstva

V ponedeljek, 16. novembra 2020, ob 17. 30 uri,

bomo začeli novo serijo predavanj pod nazivom Otroci so naše največje bogastvo.

Zaradi epidemije novega koronavirusa bo predavanje potekalo po svetovnem spletu.

Tema: Postavljanje meja kot izziv starševstva

Predavateljica: Lidija Bašič Jančar, univ. dipl. socialna delavka ter zakonska in družinska terapevtka

 

Lidija Bašič Jančar je zakonska in družinska terapevtka in vodja Študijsko - raziskovalnega centra ZA DRUŽINO, enote v Domžalah. Po končanem študiju na Fakulteti za socialno delo se je zaposlila kot socialna delavka v domu upokojencev ter svojo strokovno pot nadaljevala kot zakonska in družinska terapevtka na Študijsko raziskovalnem centru za družino. Kot vodja enote v Domžalah razvija programe za otroke in mladostnike ter njihove starše. Svojo pot še posebej posveča parom.

Kot doktorska kandidatka raziskuje področje vztrajanja v dolgotrajnih partnerskih odnosih. Piše znanstvene in strokovne članke na temo odnosov in je moderatorka na forumu Med.over.net. Ob terapevtskem delu z družinami razvija tezo o pomenu navezanosti v odnosih med starši in otroki ter med partnerji in išče globlji pomen vztrajanja ter povezanosti. Poleg terapevtskega dela opravlja tudi supervizije v različnih organizacijah, kjer se posveča odnosom in stikom med zaposlenimi. V letu 2019 je izdala svojo prvo knjigo

Popolna ljubezen, ki govori o navezanosti v družini, partnerstvu in odnosih, ravnokar pa je izšel njen ponatis.

Vsi se strinjamo, da je starševstvo najlepša, a hkrati zelo zahtevna življenjska naloga. Starši povedo, da se prvič zavejo izziva postavljanja meja v obdobju trme. Vendar pa je bistveno zavedanje, da so nastavki meja, ki jih bo otrok prepoznaval kasneje v življenju, že dosti prej: spanje, hranjenje, budnost, prepoznavanje utrujenosti pri otroku

- vse to so pomembni nastavki za meje, saj otroku sporočamo, da je prav tisto, kar čuti on. Težava nastane, saj marsikdo ne ve, kaj meje sploh so in kako se učinkovito spopasti z njimi. Postavljanje meja je eden najbolj sočutnih načinov vzgajanja. O tem, kako presegati svoje vzorce, da lahko sočutno vztrajamo ob otroku in ga pogumno vodimo naprej, bo predavateljica spregovorila na prvem predavanju iz letošnje serije šole za starše.

Za sodelovanje na predavanju, kjer boste lahko sodelovali tudi z vprašanji, prosimo za prijavo na mzpm.velenje@vilarozle.si, da vam pošljemo povezavo na vašo e-pošto. Predavanje bo potekalo preko aplikacije Teams.

 

Vse, ki vas predavanje zanima in bi ga radi poslušali, naprošamo, da nam do ponedeljka, 16. 11. 2020, do 10. ure,

pošljete potrditveno e-pošto, da vam lahko pošljemo povezavo za sodelovanje na predavanju.

S spoštovanjem,

MZPM Velenje.

 

  Vila Rožle (SPLET)
  Prost vstop
Preberi več »

6 (šest)

Beli abonma

Maska Ljubljana in Slovensko mladinsko gledališče
Drama

Režija: Žiga Divjak (avtorski projekt)
Igrajo: Iztok Drabik Jug, Alja Kapun, Katarina Stegnar, Vito Weis, Gregor Zorc

Predstava je leta 2018 prejela veliko nagrado Borštnikovega srečanja.
Predstava traja 80 minut in nima odmora.


  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Razstava Družinska potepanja s Piko

Ker so otroci Vrtca Velenje v zadnjem času veliko trenutkov preživeli v krogu svojih družin, so v umetniških delih podoživljali družinska potepanja po našem mestu in okolici, na katera so povabili tudi nagajivo Piko. Pokazali so ji znamenitosti mesta in jo popeljali tudi v naravo. Skupaj so odkrivali znane in manj znane poti ter se na potepih predvsem zabavali, kot se za Piko tudi spodobi. Razstavo je pripravila Bernarda Lukanc v sodelovanju z Vrtcem Velenje in bo na ogled od 24. 9. do 30. 11. 2020.
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Dvojina

Likovna razstava
Zanimiv slikarski opus člana društva Saliha Biščića in njegove vnukinje Elise Biščić
  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Velenjski stolpiči

Po Javnem razpisu MOV za kulturne projekte 2020 je avtorica projekta Senka Karlovčec zbrala arhivsko in aktualno gradivo, s katerim so kot arhitekturno delo predstavljeni stolpiči v Velenju, ki so bili zgrajeni v 60. letih 20. stoletja.
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA OB 25. LETNICI DELOVANJA SLOVENSKEGA DRUŠTVA HOSPIC

Od 5. do 17. november v Mestni knjižnici Velenje Fotografska razstava ob 25. letnici delovanja Slovenskega društva Hospic z naslovom "25 let dodajamo življenje dnevom" (avtor fotografij: Matija Tomc). Potujoča fotografska razstava bo prikazovala različna občutja in aktivnosti udeležencev začetnega usposabljanja za udeležence, s katerim si prostovoljci pridobijo strokovno podlago za vključitev v programe društva.

  Mestna knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Delavnice osebne rasti in napredka

Praktične in pogovorne 2-urne delavnice z možnostjo nadgradnje individualnega osebnega coachinga. 

Tematika delavnic: spremembe v mojem življenju, postavljanje ciljev, kako živeti v skladu s seboj, katera prepričanja mi služijo in še mnogo več. 

Delavnice bo izvajala Jasmina Felicijan, po izobrazbi mag. managementa z več kot desetletnimi delovnimi izkušnjami na področju izobraževanja odraslih. Svojo profesionalno pot ves čas nadgrajuje in bogati z različnimi znanji in izkušnjami, kar dokazuje s pridobljenimi mednarodnimi certifikati iz področja NLP Praktik, NLP Mojster Praktik in Coach. 

Informacije in prijave na planet.generacij@lu-velenje.si ali 031 781 142. 

Vljudno vabljeni! 

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »