SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 16. oktober 2020

Oktober 2020
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
November 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Erasmus dnevi 2020: Odprtje razstave »Meeting ornaments: textile tradition in Slovenia and Lithuania/Srečanje vzorcev: slovenska in litovska tekstilna tradicija«

V okviru letošnjih Erasmus dni bo Muzej Velenje na spletu objavil razstavo, ki je rezultat sodelovanja Muzeja Velenje z muzejem iz Litve. Litovski Zanavyku muzej so sodelavci Muzeja Velenje v okviru projekta Erasmus+ mobilnost obiskali v lanskem letu. Razstava predstavlja srečanje dveh kultur, ki s pomočjo tradicionalnih vzorcev pripovedujeta o skupni evropski dediščini.
  Spletna razstava z objavo na Facebook profilu in spletni strani Muzeja Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

ODPOVEDANO - Jezik enakopravnosti

Filmska predstava in pogovor

Dokumentarni film, 50 minut, projekcija s pogovorom z ustvarjalci filma

Scenarij za film je napisala Tina Grošelj, režiral ga je Marko Kumer Murč. 

Brezplačne vstopnice so na voljo na blagajni Festivala Velenje in Kina Velenje. Število mest je omejeno.

  Kino Velenje (velika dvorana)
  brezplačno
Preberi več »

Artopolis - odpade!

Premiera video predstavitev in otvoritev portala
Video predstavitve umetnic_kov, ki bi se poleg predstavitve portala predvajali na dogodkih, bodo objavljeni na spletni strani Artopolis in njihovih družbenih omrežjih v prihodnjih dneh.
  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

ODPOVEDANO - Novi mutanti

Filmska predstava (New Mutants)

Znanstvenofantastična grozljivka, 94 minut

Režija: Josh Boone

Igrajo: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Alice Braga, Antonio Banderas, Charlie Heaton, Blu Hunt

Vstopnice: 5 EUR

  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 5 €
Preberi več »

Iz okvirja/Out of frame - razstava Maje Lesjak

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Slika, oziroma umetniško delo je lahko več kot samo uokvirjeno platno na steni, največkrat na ogled samo lastniku dela. Zato je slikarska razstava IZ OKVIRJA/OUT OF FRAME avtorice Maje Lesjak (Malapala, umetniški studio) zasnovana tako, da gledalcu predstavi pogosto spregledano uporabno vrednost umetnosti, ko jo prenesemo na stvari in predmete za vsakdanjo rabo ter jim vdahnemo novo, svežo energijo in si jih ogledamo in vidimo še iz neke druge perspektive. Kava iz ročno poslikane skodelice, šepeta poezijo in nas popelje v domišljijski svet, hkrati pa v nas prebuja vizijo prihodnosti. Stare hlače postanejo unikatno umetniško delo. Stol ni več samo stol, kar naenkrat je kot slika na steni. Lestenec obelodani drugačen, morda nov pogled na stvari ali življenje. "Uporabna" umetnost tako popestri vsakdanjik. Svet, bolj tesno povezan z umetnostjo, je takoj lepši.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

Razkošje domišljije, ilustracije Marjance Jemec Božič

Vrhunska slovenska ilustratorka Marjanca Jemec Božič je svoj celoten opus posvetila razigranim podobam za otroke in mladino. Zagotovo se je v njenih podobah srečala s slehernim otrokom na Slovenskem. Pravljični svet njenih podob krasi zgodbe Juri Muri v Afriki, Nana mala opica, Prašiček gre na pot, Piko dinozaver, Melje, melje mlinček, če omenimo le najbolj znane naslove, in mnoge pesmi, kot so Tri ptičice, Mala Marjetica in gozdni mož ter Čudežna ptica.

Njena izjemna in plodna ustvarjalnost je bila nagrajena z najvišjimi slovenskimi in mednarodnimi priznanji za ilustracijo.

Razstava bo na ogled do 17. oktobra 2020.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Družinska potepanja s Piko

Ker so otroci Vrtca Velenje v zadnjem času veliko trenutkov preživeli v krogu svojih družin, so v umetniških delih podoživljali družinska potepanja po našem mestu in okolici, na katera so povabili tudi nagajivo Piko. Pokazali so ji znamenitosti mesta in jo popeljali tudi v naravo. Skupaj so odkrivali znane in manj znane poti ter se na potepih predvsem zabavali, kot se za Piko tudi spodobi. Razstavo je pripravila Bernarda Lukanc v sodelovanju z Vrtcem Velenje in bo na ogled od 24. 9. do 30. 11. 2020.
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Bralec meseca

Bralec meseca oktobra je Janez Osetič. Letos teče dvajseto leto, odkar se je strastno posvetil zbirateljstvu. V njegovi zbirki je tudi precej knjig. In letos, ko vsi še posebej zavzeto iščemo poti do zdravja, se je odločil, da nam predstavi knjige, ki govorijo o zdravilnih zeliščih in njihovi uporabi. Avtorica razstave je Stanka Ledinek.

  Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava CvetJE za dušo

Razstava je posvečena svetovnemu dnevu duševnega zdravja (10. oktober) in je del projekta Zelena knjižnica za zeleno pismenost. Avtorica razstave je Kata Laštro, ilustracije Katja Talajić.
  Knjižnica Velenje (sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »

Teden restavracij na Vili Herberstein

Kulinarična doživetja
Vabljeni na teden restavracij v mesecu oktobru.
  Vila Herberstein
  Prost vstop
Preberi več »