SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 15. oktober 2020

Oktober 2020
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
November 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Odprtje gostujoče razstave Toko Domžale

V Mestni galeriji Šoštanj bodo pripravili gostujočo razstavo z naslovom TOKO DOMŽALE – Tovarna TO(rbic) in KO(včkov), ki predstavija zgodbo nekdaj izjemno uspešne tovarne usnjene galanterije. Razstavo je pripravil domžalski Slamnikarski muzej. Kot Šoštanj, so bile tudi Domžale usnjarsko mesto; tamkajšnja tovarna TOKO je bila med vodilnimi proizvajalci usnjenih izdelkov v tem delu Evrope. 

Zaradi zaostrenih ukrepov v zvezi z novim koronavirusom dogodka ob odprtju razstave ne bo. Muzej Velenje in Mestna galerija Šoštanj pa pripravlja krajši posnetek o postavitvi razstave, na katerem bo spregovorila tudi avtorica razstave Katarina Rus Krušelj. Posnetek bodo objavili na Facebook profilu Muzeja Velenje in Mestne galerije Šoštanj. 
  Mestna galerija Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Zabavno vodstvo za otroke in družine z Jurijem Murijem

Družinska urica

Kdo ne pozna zgodbe o fantku, ki se ni hotel umivati in je zato odpotoval v Afriko? To in še veliko lepih zgodb je ilustrirala cenjena slovenska ilustratorka Marjanca Jemec Božič. Skupaj z Jurijem Murijem se bomo sprehodili po razstavi in si ogledali čudovite ilustracije. Po razstavi bo vodil Arpad Šalamon.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Čarobna Afrika

Namibija, Bocvana, Viktorijini slapovi, so kraji, ki res presenetijo s svojo lepoto. Po tem delu Afrike so se tri prijateljice dobre tri tedne potepale z avtomobilom, spale pod zvezdami in se dan za dnem čudile divjim živalim ter neskončni in zelo fotogenični pokrajini. Predava Marinka Dretnik.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Iz okvirja/Out of frame - razstava Maje Lesjak

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Slika, oziroma umetniško delo je lahko več kot samo uokvirjeno platno na steni, največkrat na ogled samo lastniku dela. Zato je slikarska razstava IZ OKVIRJA/OUT OF FRAME avtorice Maje Lesjak (Malapala, umetniški studio) zasnovana tako, da gledalcu predstavi pogosto spregledano uporabno vrednost umetnosti, ko jo prenesemo na stvari in predmete za vsakdanjo rabo ter jim vdahnemo novo, svežo energijo in si jih ogledamo in vidimo še iz neke druge perspektive. Kava iz ročno poslikane skodelice, šepeta poezijo in nas popelje v domišljijski svet, hkrati pa v nas prebuja vizijo prihodnosti. Stare hlače postanejo unikatno umetniško delo. Stol ni več samo stol, kar naenkrat je kot slika na steni. Lestenec obelodani drugačen, morda nov pogled na stvari ali življenje. "Uporabna" umetnost tako popestri vsakdanjik. Svet, bolj tesno povezan z umetnostjo, je takoj lepši.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

Razkošje domišljije, ilustracije Marjance Jemec Božič

Vrhunska slovenska ilustratorka Marjanca Jemec Božič je svoj celoten opus posvetila razigranim podobam za otroke in mladino. Zagotovo se je v njenih podobah srečala s slehernim otrokom na Slovenskem. Pravljični svet njenih podob krasi zgodbe Juri Muri v Afriki, Nana mala opica, Prašiček gre na pot, Piko dinozaver, Melje, melje mlinček, če omenimo le najbolj znane naslove, in mnoge pesmi, kot so Tri ptičice, Mala Marjetica in gozdni mož ter Čudežna ptica.

Njena izjemna in plodna ustvarjalnost je bila nagrajena z najvišjimi slovenskimi in mednarodnimi priznanji za ilustracijo.

Razstava bo na ogled do 17. oktobra 2020.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Družinska potepanja s Piko

Ker so otroci Vrtca Velenje v zadnjem času veliko trenutkov preživeli v krogu svojih družin, so v umetniških delih podoživljali družinska potepanja po našem mestu in okolici, na katera so povabili tudi nagajivo Piko. Pokazali so ji znamenitosti mesta in jo popeljali tudi v naravo. Skupaj so odkrivali znane in manj znane poti ter se na potepih predvsem zabavali, kot se za Piko tudi spodobi. Razstavo je pripravila Bernarda Lukanc v sodelovanju z Vrtcem Velenje in bo na ogled od 24. 9. do 30. 11. 2020.
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava O zbirki Andreja Štera

Razstava nam bo predstavila dolgoletno predano delo zbiratelja ter nastanek in rast njegove bogate zbirke. Razstavo je pripravila Stanka Ledinek, oblikoval jo je Peter Groznik – Peč.
  Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Bralec meseca

Bralec meseca oktobra je Janez Osetič. Letos teče dvajseto leto, odkar se je strastno posvetil zbirateljstvu. V njegovi zbirki je tudi precej knjig. In letos, ko vsi še posebej zavzeto iščemo poti do zdravja, se je odločil, da nam predstavi knjige, ki govorijo o zdravilnih zeliščih in njihovi uporabi. Avtorica razstave je Stanka Ledinek.

  Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava CvetJE za dušo

Razstava je posvečena svetovnemu dnevu duševnega zdravja (10. oktober) in je del projekta Zelena knjižnica za zeleno pismenost. Avtorica razstave je Kata Laštro, ilustracije Katja Talajić.
  Knjižnica Velenje (sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »

Teden restavracij na Vili Herberstein

Kulinarična doživetja
Vabljeni na teden restavracij v mesecu oktobru.
  Vila Herberstein
  Prost vstop
Preberi več »