SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 12. september 2020

September 2020
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
Oktober 2020
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Bolšji sejem

Prodaja različnih rabljenih stvari (starine, stare knjige, star denar, značke, znamke, rabljeni gospodinjski predmeti, igrače …). Razstavljavci se lahko prijavijo do četrtka, 10. 9. 2020, na telefonsko številko 03 898 25 89.
  Cankarjeva ulica
  vstop prost
Preberi več »

Srednjeveški tabor na Velenjskem gradu

Člani društva Vitezi Šaleški bodo na Velenjskem gradu postavili srednjeveški tabor in obiskovalce gradu popeljali v preteklost. Preizkusili se bodo lahko v srednjeveških igrah, spoznali viteško orožje in druge zanimivosti.
  Velenjski grad (Park Velenjskega gradu)
  Prost vstop
Preberi več »

Srednjeveški tabor na Velenjskem gradu

Člani Društva Vitezi Šaleški bodo na Velenjskem gradu postavili srednjeveški tabor in obiskovalce gradu popeljali nazaj v srednji vek, kjer se bodo lahko preizkusili v starih srednjeveških igrah, spoznali viteško orožje in druge zanimivosti iz življenja nekoč. Na taboru boste lahko spoznali tudi glasbenika na lutnji – instrumentu, ki je v obdobju renesanse kraljeval po evropskih dvorih.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Javno vodstvo po razstavi ilustracij Marjance Jemec Božič

Akademska slikarka in ilustratorka Marjanca Jemec Božič je s svojimi hudomušnimi, barvitimi in dinamičnimi ilustracijami polepšala otroštvo stotinam otrok. Ilustrirala je dela vseh osrednjih slovenskih pisateljev in pesnikov, ki pišejo za otroke, njene ilustracije pa so krasile praktično vse slovenske mladinske revije. Mnoge od teh knjig so bile z njenimi ilustracijami prevedene v več svetovnih jezikov.

 

  Galerija Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Janko Petrovec: Karantena. Rim.

Pogovor o knjigi in času, ki ga je zaznamovala karantena

Prijazno vabljeni na pogovor o knjigi Karantena. Rim. in času, ki ga je zaznamovala karantena. Z avtorjem Jankom Petrovcem se bo pogovarjala Uršula Menih Dokl.

Zapiski iz karantene, iz časa novega koronavirusa, iz Rima – prestolnice prvega žarišča epidemije v Evropi. Samota in stiska sprožata tudi spomine na druge nesreče – iz mest, ki so jih porušili potresi, z ladij, ki rešujejo begunce. Osebne stiske Petrovec popisuje s humorjem, nesreče, ki prizadenejo druge, pa z globokim sočutjem. Dnevnik, esej, potopis? Vsekakor dobra literatura z dvema obrazoma — z enim joče, z drugim se smeji.

  Galerija Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Êdna

nadomestni koncert za Abonma Klub

Skupina Êdna se nam bo predstavila v nadomestnem koncertu za zadnji dogodek v sklopu Abonmaja Klub.

Koncert je zaradi omejitve obiska (Covid 19) namenjen samo abonentom. Zaradi velikega števila abonentov ter upoštevanja ukrepov NIJZ bo potekal na Vili Herberstein. 

Abonmajske kartice veljajo kot vstopnice na prizorišče. V primeru slabega vremena bo nadomestna lokacija velika dvorana Doma kulture Velenje (obvestilo boste prejeli na dan koncerta po elektronski pošti, objava pa bo tudi na spletni strani Festivala Velenje). Sedežni red za dvorano bo prilagojen.

Na dogodkih bomo vestno upoštevali vse ukrepe in priporočila s strani NIJZ in tako varno in odgovorno poskrbeli za naše zdravje.

  Vila Herberstein
  za imenitke abonmaja Klub
Preberi več »

Razstava učencev Osnovne šole Šalek

Predstavljajo se učenci Osnovne šole Šalek s svojimi likovnimi deli pod mentorstvom prof. Borisa Oblišarja. 
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Iz okvirja/Out of frame - razstava Maje Lesjak

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Slika, oziroma umetniško delo je lahko več kot samo uokvirjeno platno na steni, največkrat na ogled samo lastniku dela. Zato je slikarska razstava IZ OKVIRJA/OUT OF FRAME avtorice Maje Lesjak (Malapala, umetniški studio) zasnovana tako, da gledalcu predstavi pogosto spregledano uporabno vrednost umetnosti, ko jo prenesemo na stvari in predmete za vsakdanjo rabo ter jim vdahnemo novo, svežo energijo in si jih ogledamo in vidimo še iz neke druge perspektive. Kava iz ročno poslikane skodelice, šepeta poezijo in nas popelje v domišljijski svet, hkrati pa v nas prebuja vizijo prihodnosti. Stare hlače postanejo unikatno umetniško delo. Stol ni več samo stol, kar naenkrat je kot slika na steni. Lestenec obelodani drugačen, morda nov pogled na stvari ali življenje. "Uporabna" umetnost tako popestri vsakdanjik. Svet, bolj tesno povezan z umetnostjo, je takoj lepši.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Jezera skozi čas

Frenk Špiler, strasten zbiratelj in ljubitelj Velenja ter njegove zgodovine, ima v svoji zbirki razglednic tudi nekaj dragocenih razglednic Velenjskega jezera od nastanka do danes. Razstavo si boste lahko ogledali ob obisku Velenjskega jezera skozi celo poletje. 
  Velenjska plaža (ob knjižnici na Velenjski plaži)
  Prost vstop
Preberi več »

Mladost v mojem kraju … pred davnimi časi

Fotografije in spomine na mladost v mojem kraju bodo z nami delili nekateri Šoštanjčani. Razstava na temo naslova literarnega natečaja Mladost v mojem kraju bo na ogled v avgustu.
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »