SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 11. september 2020

September 2020
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
Oktober 2020
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Viva España en la biblioteca Velenje!

Ali veste, da je Španija druga najbolj gorata država v Evropi, da je marsikatera španska beseda arabskega izvora, da je danes španščina uradni jezik v kar 21 državah? Ali poznate recepte tipičnih španskih jedi, kot so juha gaspačo, tortilla ali paella? Ali veste, da je nesrečni dan v Španiji torek 13-tega, za katerega pravijo »Martes 13, ni te cases, ni te embarques.« (torek 13. se ne poročaj in tudi ne vkrcaj na ladjo)? 

Če ste ljubitelj španskega jezika in kulture, se pridružite Carlesu Plata Martinez, v Sloveniji živečemu Špancu, ki vam bo preko sproščenega pogovora približal španski jezik in kulturo. 


  Knjižnica Velenje (terasa pred Mestno knjižnico Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Odpravimo predsodke: Kako navezati stik s priseljenci?

Kako navezati stik s priseljenci?
Vabimo vas na okroglo mizo z naslovom Odpravimo predsodke: Kako navezati stik s priseljenci, ki bo 11. septembra ob 10 uri. Dogodek bo na Ljudski univerzi Velenje. Tokrat bodo sodelujoči predavatelji v projektz SMDV predstavili svojo izkušnjo s priseljenci ter nam zaupali kaj so se naučili in pridobili tekom projekta.
 
S projektom in dogodkom želimo ozavestiti širšo lokalno skupnost o pomenu integracije kot dvosmernemu procesu in da potreben trud obeh strani za sobivanje ter boljši jutri. V okviru projekta smo izvedli številne aktivnosti, s katerimi smo spodbujali dvosmerni proces vključevanja v lokalno okolje. Aktivnosti so spodbujale integracijo in sodelovanje, ozaveščenost javnosti o projektu in pomenu integracije. Namen ni bil zgolj premostiti jezikovne ovire, ampak je gledal širše, predvsem na zmanjševanje nestrpnosti in poudarjanje prednosti raznolikosti družbe.


  Vila Bianca (Središče medkulturnega dialoga Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Pihalci Orkestra Slovenske filharmonije

Za Abonma Klasika

Pihalci Orkestra Slovenske filharmonije: Matej Grahek – flavta, Sorin Crudu – oboa, Stefano Brusini – rog, Dušan Sodja – klarinet in Miha Petkovšek – fagot, so se v »korona obdobju« za Filharmonični spletni abonma združili v projektu Mala komorna glasba. Projekt je bil zelo uspešen in zato nadaljujejo skupno pot. Vseh pet glasbenikov, ki so izjemni koncertanti in solisti orkestra Slovenske filharmonije, se nam bo predstavilo v nadomestnem koncertu za zadnji abonmajski dogodek v tej sezoni.

Koncert je zaradi omejitve obiska (Covid 19) namenjen samo abonentom. Abonmajske kartice veljajo kot vstopnice na prizorišče, kjer boste prejeli številko vašega sedeža. V primeru slabega vremena bo nadomestna lokacija velika dvorana Doma kulture Velenje (obvestilo boste prejeli na dan koncerta po elektronski pošti, objava pa bo tudi na spletni strani Festivala Velenje). Sedežni red v dvorani bo prilagojen aktualnim ukrepom. Na dogodkih bomo vestno upoštevali vse ukrepe in priporočila s strani NIJZ in tako varno in odgovorno poskrbeli za naše zdravje.

  Vila Herberstein
  Za imetnike Abonmaja Klasika
Preberi več »

Tenet

Filmska predstava (Tenet)

Znanstvenofantastični akcijski triler, 150 minut

Režija: Christopher Nolan

Igrajo: Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine, John David Washington

Vstopnice: 5 EUR

 

  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 5 €
Preberi več »

Promenada okusov

Promenada okusov - Žlahtna. Zdrava. Varna

Poletje se bo počasi prevesilo v jesen, prav ti dnevi pa občutno tečejo drugače. Spremlja jih nova realnost, zamišljeni pogledi in zaskrbljeni obrazi. Poseben čas, ko hrepenimo po dolgih popoldnevih, po posedanju pod krošnjami dreves ob dobri hrani in opojni pijači. Zdaj je čas, da gostinski dejavnosti namenimo posebno pozornost in obiskovalce povabimo na Promenado okusov, ki bo tokrat skrivnostno žlahtna, zdrava in predvsem varna.

 Kulinarična tržnica Promenada okusov se bo ob upoštevanju ukrepov in priporočil NIJZ odvila v petek, 11. septembra 2020 med 10. in 19. uro na Velenjski promenadi.

Obiskovalci bodo lahko okušali glavne jedi po enotni ceni 5 evrov in domiselne sladice po 3 evre. Prodaja bonov bo potekala na dveh stojnicah z blagajno, kjer bo poskrbljeno tudi za brezstično plačevanje. Ker je varnost obiskovalcev, ponudnikov in zaposlenih na prvem mestu, opozarjamo na dosledno upoštevanje pravil in priporočil NIJZ in ostalih ustreznih institucij. Bodimo odgovorni in upoštevajmo medsebojno varnostno razdaljo vsaj poldrugi meter, pravilno nosimo maske pri vstopu in izhodu na prizorišče, si razkužujmo roke in se čim manj dotikamo površin. Razkužila bodo na voljo na blagajnah in na vsaki stojnici. Zaradi preprečevanja širjenja korona virusa bomo tokrat uredili en vhod na prizorišče pri mostu čez reko Pako s strani središča mesta in en izhod iz prizorišča pri Zdravstvenem domu v smeri parkirne hiše. Obiskovalce prosimo, da se držijo enosmernega gibanja v smeri vhod – izhod. Ker je Promenada okusov butična prireditev pričakujemo, da na prizorišču ne bo več kot 500 oseb naenkrat.

Dobimo se v petek, 11. septembra 2020 na Velenjski promenadi. Vse nadaljnje skrivnosti bomo sproti razkrivali na naši preko spletne strani www.visitsaleska.si in socialnih omrežij @VisitSaleska!

  Velenjska promenada
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava učencev Osnovne šole Šalek

Predstavljajo se učenci Osnovne šole Šalek s svojimi likovnimi deli pod mentorstvom prof. Borisa Oblišarja. 
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Iz okvirja/Out of frame - razstava Maje Lesjak

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Slika, oziroma umetniško delo je lahko več kot samo uokvirjeno platno na steni, največkrat na ogled samo lastniku dela. Zato je slikarska razstava IZ OKVIRJA/OUT OF FRAME avtorice Maje Lesjak (Malapala, umetniški studio) zasnovana tako, da gledalcu predstavi pogosto spregledano uporabno vrednost umetnosti, ko jo prenesemo na stvari in predmete za vsakdanjo rabo ter jim vdahnemo novo, svežo energijo in si jih ogledamo in vidimo še iz neke druge perspektive. Kava iz ročno poslikane skodelice, šepeta poezijo in nas popelje v domišljijski svet, hkrati pa v nas prebuja vizijo prihodnosti. Stare hlače postanejo unikatno umetniško delo. Stol ni več samo stol, kar naenkrat je kot slika na steni. Lestenec obelodani drugačen, morda nov pogled na stvari ali življenje. "Uporabna" umetnost tako popestri vsakdanjik. Svet, bolj tesno povezan z umetnostjo, je takoj lepši.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Jezera skozi čas

Frenk Špiler, strasten zbiratelj in ljubitelj Velenja ter njegove zgodovine, ima v svoji zbirki razglednic tudi nekaj dragocenih razglednic Velenjskega jezera od nastanka do danes. Razstavo si boste lahko ogledali ob obisku Velenjskega jezera skozi celo poletje. 
  Velenjska plaža (ob knjižnici na Velenjski plaži)
  Prost vstop
Preberi več »

Mladost v mojem kraju … pred davnimi časi

Fotografije in spomine na mladost v mojem kraju bodo z nami delili nekateri Šoštanjčani. Razstava na temo naslova literarnega natečaja Mladost v mojem kraju bo na ogled v avgustu.
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Natečaj Velenje, moje mesto

Večgeneracijski center Planet generacij vas vabi k natečaju "Velenje, moje mesto". Skozi fotografijo ali risbo predstavite svoje najljubše kotičke Velenja. Izdelke nam od 24. 8. do 21. 9. 2020 pošljite na planet.generacij@lu-velenje.si, na naslov Titov trg 2, 3320 Velenje ali jih prinesete osebno. Vse izdelke bomo razstavili, najboljše tri bomo tudi nagradili. Natečaj je namenjen vsem, ne glede na kraj bivanja in starost. K izdelku priložite vaše kontaktne podatke.

Kateri je pa vaš najljubši kotiček v Velenju? 
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »