SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - September 2020

September 2020
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
Oktober 2020
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Arpad Šalamon s prijatelji in učenci

Pogovor

Arpad Šalamon, likovni pedagog, slikar in grafik, se je rodil leta 1930 v Subotici, kjer je končal učiteljišče. Od leta 1950 živi v Sloveniji. Na Pedagoški akademiji v Ljubljani je diplomiral leta 1954. Likovno in tehnično vzgojo je poučeval v Prekmurju in Velenju. Po upokojitvi se je preselil v Slovenske Konjice. Je član društva konjiških in šaleških likovnikov. Doslej je pripravil okoli 400 samostojnih in 1624 skupinskih razstav. Za svoje delo je prejel na stotine priznanj in nagrad. Njegova dela so umeščena v mnoge zbirke v Sloveniji in po svetu. Razstava ob visokem 90. jubileju predstavlja poglavitne artefakte iz njegovega bogatega ustvarjalnega opusa.

Pogovor z Arpadom Šalamonom bodo sooblikovali Irena Guček, Oskar Sovinc, Sebastjan Kurmanšek in Tatjana Vidmar.

  Galerija Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Kdor poje, dobro misli

Radi pojete, se veselite in uživate ob glasbi? 
Če ste na vsaj eno od vprašanj odgovorili pritrdilno, potem vabljeni na aktivnost v okviru Središča medkulturnega dialoga, kjer boste lahko zapeli ali predstavili pesem vaše države.Več informacij dobite v Središču medkulturnega dialoga na Ljudski univerzi Velenje, na telefonski številki 03 898 54 66 ali elektronskem naslovu medkulturni.dialog@lu-velenje.si

Pridite in se poveselite skupaj z nami ter zapojte svojo najljubšo pesem. 

  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Srečanje članov Gobarskega društva Marauh Velenje

Srečanje, ki ga vsak prvi četrtek v mesecu organizira Gobarsko društvo Marauh, kjer se lahko ljubitelji mikologije in gobarstva vpišejo v društvo in najdejo strokovne odgovore o gobah.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Večeri v amfiteatru: kitarski večer z Nacem in Gorazdom

Pozno poletni večer ob zimzelenih, filmskih in rock uspešnicah
Kitarista Nac in Gorazd prihajata iz Šoštanja in Velenja in sta v prvi vrsti glasbenika. Blizu jima je rock glasba, heavy metal, blues in podobno.
  Velenjska promenada
  Prost vstop
Preberi več »

Tako ti je, mala - prestavljeno v Dom kulture Velenje!

Stand-up muzikal za Zeleni abonma

Tanja Ribič se nam bo predstavila v nadomestni predstavi za zadnji abonmajski dogodek v tej sezoni.

Predstava je zaradi omejitve obiska (Covid 19) namenjena samo abonentom. Obvezen je dvig oziroma prevzem vstopnic, ki veljajo kot vstopnice na prizorišče, kjer boste prejeli številko vašega sedeža. 

Zaradi velikega števila abonentov ter upoštevanja ukrepov NIJZ bo predstava potekala v dveh izvedbah, zaradi slabe vremenske napovedi pa ju bomo predstavili v veliko dvorano Doma kulture Velenje. Prosimo, da preverite, ob kateri uri se začne vaša predstava.

Sedežni red v dvorani bo prilagojen aktualnim ukrepom. Na dogodkih bomo vestno upoštevali vse ukrepe in priporočila s strani NIJZ in tako varno in odgovorno poskrbeli za naše zdravje.


Orangel v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC

Režija: Branko Đurić Đuro in Tanja Ribič

Igra: Tanja Ribič

Prvi slovenski ženski stand up muzikal, v katerem boste izvedeli vse o drznih Zasavkah, samovšečnih Balkancih, neuspešnih ljubimcih in o Tanji Ribič. Do solz se boste nasmejali njenim imitacijam in iskreni izpovedi, kako je biti poročen z Bosancem in ob tem ostati resen.

Predstava traja 1 uro in 15 minut in nima odmora.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  za Zeleni abonma
Preberi več »

Evergreen Grill Party

Zaključek poletja v ritmu evergreenov in kulinarike

V čudovitem okolju Vile Herberstein bodo poleg nostalgičnih zvokov evergreenov, pripravili specialitete z žara.

  Vila Herberstein
  Prost vstop
Preberi več »

8. slovenski festival kamišibaj gledališča

Program 8. slovenskega festivala kamišibaj gledališča bo ponudil letno produkcijo slovenskih kamišibaj ustvarjalcev. Prvi dan festivala ob 18. uri so na delavnico Moj (prvi) kamišibaj vabljeni otroci in odrasli. Ob 18.45 bo sledila predstavitev knjige Iva Stropnika, Dudovo drevo in Drevo babilon.
  atrij Velenjskega gradu
  Prost vstop
Preberi več »

Medena dežela

kino predstava

Medena zemlja
Dokumentarni film, 86 minut (Severna Makedonija)
Režija: Ljubomir Stefanov in Tamara Kotevska
Nastopata: Hatidže Muratova, Nazife Muratova

Globoko v makedonskih gorah, v zapuščeni vasi brez cest, elektrike in tekoče vode, živi Hatidže s svojo ostarelo materjo. Preživlja se z nabiranjem medu divjih čebel, ki ga prodaja v najbližjem mestu, oddaljenem štiri ure hoda. Njeno spokojno življenje pa nekega dne vznemiri nomadska družina, ki prispe z rohnečimi motorji, sedmimi hrupnimi otroki in čredo krav. Hatidže se razveseli družbe in z ničemer ne skopari – ne z ljubeznivostjo ne s svojo posebno rakijo ne s starodavnimi čebelarskimi nasveti …Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske. Epska, a hkrati intimna Medena dežela, polna nepričakovanega humorja in dramatičnih trenutkov, je prvi film v zgodovini oskarjev, ki je bil nominiran za najboljši mednarodni celovečerec in hkrati za najboljši dokumentarec.

S podporo Ministrstva  za kulturo!

  Kino Velenje (velika dvorana)
  4 EUR
Preberi več »

LakeFest "Special Edition" : TABU

Letošnji LakeFest v svoji »pravi obliki« je žal prepreprečila epidemija. Kljub temu pa smo se ŠŠKjevci odločili, da pripravimo ločen »Special Edition« akustični dogodek 4. septembra na Letnem kinu v Velenju. Na letošnji posebni ediciji LakeFest-a bo nastopila skupina, ki jo zagotovo vsi poznate - skupina TABU v bolj intimni akustični izvedbi. Predprodaja kart za člane in nečlane bo potekala od petka 28.8. do ponedeljka 31.8. med 16:00 in 18:00 uro v ŠŠK pisarni (Šaleška cesta 3, 3320 Velenje).
Število obiskovalcev je zaradi ukrepov omejeno, zato si vstopnico zagotovite čimprej! Dogodek se bo odvil v skladu z NIJZ ukrepi.
  Letni kino
  Za člane ŠŠK je vstopnica brezplačna (karto ti častimo mi 😉) , za nečlane je cena vstopnice 3€
Preberi več »

8. slovenski festival kamišibaj gledališča

V soboto so vsi ljubitelji kamišibaj gledališča ob 10.30 vabljeni na prvi del tekmovalnega programa za otroke. Ob 18.00 bo sledilo nadaljevanje programa za otroke, ob 21.00 pa program za odrasle.
  atrij Velenjskega gradu
  Prost vstop
Preberi več »