SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 26. avgust 2020

Avgust 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
September 2020
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

Plesna urica

Vabljeni na urico zabavnih plesnih korakov s plesno šolo Spin.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Iz malega ustvarimo veliko

otroška delavnica

Delavnica za najmlajše obiskovalce z Arpadom Šalamonom. Delavnica je primerna za otroke od petega do osmega leta starosti.

  Galerija Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Ogled Velenjskega gradu s pasjimi prijatelji

Na Velenjskem gradu bodo velenjski muzealci pripravili voden ogled muzejskih razstav za vodnike psov in njihove pasje prijatelje. Ogleda si lahko udeležijo tudi vsi ostali, ki jih zanima, kako zgleda obisk muzeja s psom.

Muzej Velenje je tudi sicer psom prijazen muzej. Tokratno vodstvo pripravlja v sodelovanju z Enoto reševalnih psov Kinološkega društva Zgornje Savinjske doline.

  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Indijanska pravljica

Poletne kulturne prireditve - Leteče Lutke

Leteče lutke je cikel otroških predstav, s katerim v letošnjem poletju Lutkovno gledališče Velenje gostuje po mestnih četrtih Velenja. Tokrat bomo obiskali Šalek.
Lutkovno-igrana predstava po motivih legend severnoameriških Indijancev vas bo popeljala v nenavadni svet indijanskih legend, naravni del katerih so rojstvo in veselje, smrt in žalost. V njih nastopajo dobri duhovi, zlobne pošasti, prijazne ter nagajive živali – in seveda Indijanci, ki živijo v tesni povezanosti z naravo. Med njimi sta tudi junaški Sedeči Bik in njegova prelepa izbranka Jezerska roža, ki zna šepetati vodi …

Lutkovno gledališče Velenje

V primeru slabega vremena bo lutkovna predstava odpadla.

 

  Šalek, ob telovadnici OŠ Šalek
  vstop prost
Preberi več »

Slovenec in pol - nadomestna predstava

Dvoglava triglavska komedija

Predstava Slovenec in pol je avtorski projekt Perice Jerkovića, Aleša Novaka in Uroša Kuzmana v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC.

Režija: Uroš Kuzman

nadomestna predstava za 29. 3. 2020
Veljajo tudi že kupljene vstopnice za 29. 3. 2020, le sedežni red bo prilagojen v skladu s priporočili NIJZ. Za morebitno vračilo vstopnic se obrnite na Festival Velenje.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  15 EUR v predprodaji, 17 EUR na dan dogodka
Preberi več »

Jure Pukl Trio featuring Greg Hutchinson & Joe Sanders

Max Klub Jazz festival & Mozzajik Summer festival 2020

S programskim vodjo Max klub Jazz festivala in enim najodmevnejših slovenskih jazzovskih imen zadnjega desetletja bomo sklenili letošnji cikel jazzovske glasbe, ki ga je na dobri polovici svoje izvedbe presekala korona kriza. Festival bo gostil izjemna stara znanca Velenja in vidni imeni newyorške glasbene scene bobnarja Grega Hutchinsona in basista Joea Sandersa.

Nadomestni koncert za enega od prestavljenih koncertov pomladanskega cikla Max klub jazz festivala.
V primeru slabega vremena bo koncert v Max klubu Velenje ob 21.30.

  ploščad pred Domom kulture Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Naslikaj mi zgodbo

Ob vsaki dobri zgodbi se v nas narišejo slike pokrajine, osebe, ki v njih nastopajo, celotno vzdušje ... Vsaka zgodba ima toliko podob, kolikor ima bralcev. Naš natečaj vas postavlja pred izziv - s fotografijo nam pokažite, kako ste doživeli in videli zgodbo iz romana, pesmi, pravljice …
Vaše fotografije zbiramo od 8. 2. do 31. 8. 2020. Dodan naj bo naslov zgodbe, ki vas je navdahnila. Sodelujete lahko z največ dvema izdelkoma. Komisija bo izbrala devet najboljših fotografij, ki bodo razstavljene na našem osrednjem razstavišču, avtorji le-teh pa bodo dobili simbolično nagrado. Fotografije pošljite na e-mail: stanka.ledinek@vel.sik.si.
Boste sprejeli izziv?

  Knjižnica Velenje (Knjižnica Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava učencev Osnovne šole Šalek

Predstavljajo se učenci Osnovne šole Šalek s svojimi likovnimi deli pod mentorstvom prof. Borisa Oblišarja. 
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Iz okvirja/Out of frame - razstava Maje Lesjak

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Slika, oziroma umetniško delo je lahko več kot samo uokvirjeno platno na steni, največkrat na ogled samo lastniku dela. Zato je slikarska razstava IZ OKVIRJA/OUT OF FRAME avtorice Maje Lesjak (Malapala, umetniški studio) zasnovana tako, da gledalcu predstavi pogosto spregledano uporabno vrednost umetnosti, ko jo prenesemo na stvari in predmete za vsakdanjo rabo ter jim vdahnemo novo, svežo energijo in si jih ogledamo in vidimo še iz neke druge perspektive. Kava iz ročno poslikane skodelice, šepeta poezijo in nas popelje v domišljijski svet, hkrati pa v nas prebuja vizijo prihodnosti. Stare hlače postanejo unikatno umetniško delo. Stol ni več samo stol, kar naenkrat je kot slika na steni. Lestenec obelodani drugačen, morda nov pogled na stvari ali življenje. "Uporabna" umetnost tako popestri vsakdanjik. Svet, bolj tesno povezan z umetnostjo, je takoj lepši.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

eMCe poletni izziv na Kožlju

V času korone smo se razdelili na dve skupini - na tiste, ki so pridobili kakšno kilo ali dve in na tiste, ki so se vzeli v roke in začeli športat! :)

Vsem pa je skupno to, da moramo (p)ostati aktivni oziroma vzdrževati kondicijo.

Zdrav življenjski slog je pomemben za dobro počutje, zato vas to poletje vabimo na Koželj!
Koželj (580 m) je priljubljena velenjska rekreacijska točka, ki jo vsak dan in v vseh letnih časih obišče veliko ljudi. Ste med njimi? Že rušite rekorde? Bi jih?
  eMCe plac (Koželj)
  Prost vstop
Preberi več »