SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 18. avgust 2020

Avgust 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
September 2020
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

Dnevni tabor na Kavčnikovi domačiji ODPOVEDANO

Počitniški dopoldan, ki ga bodo otroci preživeli v Kavčnikovi domačiji, bo odlična priložnost, da otroci od blizu spoznajo življenje na podeželju nekoč. Poleg ustvarjalno-doživljajskih vsebin se bomo podali tudi na sprehod do Žlebnikove domačije, kjer si bomo ogledali spominsko sobo, posvečeno pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu.

Obvezne predhodne prijave na info@muzej-velenje.si. Cena za udeležbo je 5 evrov na otroka. Primerno za osnovnošolce.

  Kavčnikova domačija v Zavodnju pri Šoštanju
  5 evrov na otroka
Preberi več »

Torkove igrarije z Društvom šaleških likovnikov

Poletje na travniku

Ste se kdaj vprašali, kaj natančno se skriva za besedo »keramika«? Člani Društva šaleških likovnikov vam bodo na vprašanje odgovorili na razumljiv način, pravijo celo, da je to preprosta enačba. Keramika = glina + toplota. Preizkusite, kaj to pomeni v praksi – mogoče vas keramika čisto zares zamika!

V primeru slabega vremena bodo Igrarije odpadle.

  travnik pri Domu kulture Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Con Brio, kvartet flavt

Poletne kulturne prireditve - Piknik klasika

Kvartet Con Brio je začel delovati leta 2019 pod okriljem Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Sestavljajo ga Lara Oblak, Lara Plut, Nika Oder in Anja Reberšak, njihova mentorica pa je prof. Neva Berke. Njihov repertoar obsega predvsem klasično glasbo, igrajo pa tudi veliko zabavne. Na Mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko v Beogradu so letos osvojile 100 točk in absolutno prvo mesto, na Mednarodnem spletnem tekmovanju pa so osvojile prvo nagrado in se uvrstile v finale tekmovanja.

V primeru slabega vremena bo koncert odpovedan.

  Sončni park
  Prost vstop
Preberi več »

Naslikaj mi zgodbo

Ob vsaki dobri zgodbi se v nas narišejo slike pokrajine, osebe, ki v njih nastopajo, celotno vzdušje ... Vsaka zgodba ima toliko podob, kolikor ima bralcev. Naš natečaj vas postavlja pred izziv - s fotografijo nam pokažite, kako ste doživeli in videli zgodbo iz romana, pesmi, pravljice …
Vaše fotografije zbiramo od 8. 2. do 31. 8. 2020. Dodan naj bo naslov zgodbe, ki vas je navdahnila. Sodelujete lahko z največ dvema izdelkoma. Komisija bo izbrala devet najboljših fotografij, ki bodo razstavljene na našem osrednjem razstavišču, avtorji le-teh pa bodo dobili simbolično nagrado. Fotografije pošljite na e-mail: stanka.ledinek@vel.sik.si.
Boste sprejeli izziv?

  Knjižnica Velenje (Knjižnica Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava učencev Osnovne šole Šalek

Predstavljajo se učenci Osnovne šole Šalek s svojimi likovnimi deli pod mentorstvom prof. Borisa Oblišarja. 
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Iz okvirja/Out of frame - razstava Maje Lesjak

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Slika, oziroma umetniško delo je lahko več kot samo uokvirjeno platno na steni, največkrat na ogled samo lastniku dela. Zato je slikarska razstava IZ OKVIRJA/OUT OF FRAME avtorice Maje Lesjak (Malapala, umetniški studio) zasnovana tako, da gledalcu predstavi pogosto spregledano uporabno vrednost umetnosti, ko jo prenesemo na stvari in predmete za vsakdanjo rabo ter jim vdahnemo novo, svežo energijo in si jih ogledamo in vidimo še iz neke druge perspektive. Kava iz ročno poslikane skodelice, šepeta poezijo in nas popelje v domišljijski svet, hkrati pa v nas prebuja vizijo prihodnosti. Stare hlače postanejo unikatno umetniško delo. Stol ni več samo stol, kar naenkrat je kot slika na steni. Lestenec obelodani drugačen, morda nov pogled na stvari ali življenje. "Uporabna" umetnost tako popestri vsakdanjik. Svet, bolj tesno povezan z umetnostjo, je takoj lepši.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

eMCe poletni izziv na Kožlju

V času korone smo se razdelili na dve skupini - na tiste, ki so pridobili kakšno kilo ali dve in na tiste, ki so se vzeli v roke in začeli športat! :)

Vsem pa je skupno to, da moramo (p)ostati aktivni oziroma vzdrževati kondicijo.

Zdrav življenjski slog je pomemben za dobro počutje, zato vas to poletje vabimo na Koželj!
Koželj (580 m) je priljubljena velenjska rekreacijska točka, ki jo vsak dan in v vseh letnih časih obišče veliko ljudi. Ste med njimi? Že rušite rekorde? Bi jih?
  eMCe plac (Koželj)
  Prost vstop
Preberi več »

Poletno branje

V Knjižnici Velenje pripravljamo poletno obarvane kotičke, označene z oznako POLETNO BRANJE in VREČKE POLETNEGA BRANJA. Da boste lažje in hitreje izbrali gradivo za počitnice in dopust!
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Pravljični junaki

Na otroškem oddelku si lahko ogledate razstavljene knjige in pravljične junake iz priljubljenih otroških slikanic. Razstavo je pripravila Bernarda Lukanc. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Moje živali

Karin Konečnik se ljubiteljsko ukvarjanja z risanjem. Najbolj so ji pri srcu svinčnik in barvice, najraje pa riše hiperrealistične portrete ljudi in živali. Na otroškem oddelku si lahko julija in avgusta ogledate risbe njenih živali.
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »