SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - Avgust 2020

Avgust 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
September 2020
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

Sobotne lutkarije: O dimnikarčku, ki je srečo iskal

Na strehah starih mestnih hiš stoji vse polno dimnikov. Iz nekaterih se v mrzlih dneh še vedno vali gost dim, spet drugi pa so na strehi samo še kot spomin na neke boljše čase. In med njimi živi dimnikarček Nace, ki skrbi, da so dimniki vedno čisti in da se dim vali naravnost proti nebu. Kadar pa se Nace ozre na ulico, tam stojijo ljudje in vzklikajo: »Poglejte, dimnikar, brž se primimo za gumb! Danes je naš srečen dan.« Zato dimnikarček Nace nekega dne žalosten skloni glavo in pravi: »Sreča… Le kaj je to sreča? Kakšna je? Še nikoli je nisem videl, ljudje pa kar naprej govorijo o njej. Zagotovo je lepa, ko se jim tako iskrijo oči, ko pomislijo nanjo. Ah, moram jo najti.«
Pa Nace za pomoč prosi starega mačkona in štorkljo. A njuna odgovora mu nista v pomoč. Ko na cesti zagleda fantiča, ki joka in išče gumbek, pa je na pravi poti, da ugotovi, kaj je to sreča.
Pa vi, ste jo vi že prepoznali?

Produkcija: Gledališče Pravljičarna
30 min, 2+
V primeru slabega vremena bo predstava v veliki dvorani Doma kulture Velenje.

  travnik pri Domu kulture Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Dr. Dolittle - ODPOVEDANO

Otroška matineja (Dolittle)

Sinhronizirana družinska avantura, 101 minuta

Režija: Stephen Gaghan

Slovenski glasovi: Uroš Maček, Matic Hrabar, Maja Končar, Blaž Šef, Sašo Stare, Matevž Mueller, Niko Zagode, Janja Majzelj, Julija Golob, Marjan Bunič, Rok Kuntner, Jernej Kuntner, Rok Kunaver

  Kino Velenje (velika dvorana)
  3,5
Preberi več »

Počitniška joga v grajskem parku

Osnovnošolski otroci so vabljeni na počitniško jogo, ki jo bo vodila sodelavka Muzeja Velenje Nina Časl. Vadbo joge bodo obogatile delavnice in branje pravljic, otroci bodo spoznavali tudi okolico našega na novo urejenega grajskega parka.
  Park Velenjskega gradu
  Prost vstop
Preberi več »

Joga v grajskem parku

Vabljeni na jogo, ki jo v čudovitem ambientu parka Velenjskega gradu vodi naša sodelavka Nina Časl.

Udeleženci naj imajo s seboj podlogo za vadbo. Predhodne prijave niso potrebne. V primeru slabega vremena vadba odpade.
  Park Velenjskega gradu
  Prost vstop
Preberi več »

ODPOVEDANO: Torkove igrarije z Muzejem Velenje

Poletje na travniku

Od 10.00 do 12.00 in od 17.00 do 19.00

Muzej Velenje

V letošnjem letu Velenjski grad praznuje 750 let od prve posredne omembe v pisnih virih. Na Torkovih igrarijah vam bodo velenjski muzealci približali življenje na gradovih nekoč. Gotovo boste izvedeli kaj novega in nenavadnega na zabavnem potovanju stoletja nazaj!
V primeru slabega vremena bodo Igrarije odpadle.

  travnik pri Domu kulture Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Beri z nami na Velenjski plaži

Topel poletni večer na Velenjski plaži kar kliče po druženju ob dobri knjigi. Prinesite s sabo knjigo poletja, ki vas je tokrat navdušila in delite z nami odlomek. Prireditev v primeru dežja odpade.
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

Lego delavnica

Le kdo ne pozna igre z lego kockami? V knjižnici vas čakajo lego kocke, da ustvarite najboljšo lego kreacijo.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

ODPOVEDANO: Prašnati

Poletne kulturne prireditve - Piknik etno

Tudi letos vam bomo glasbo (popularno in resno) postregli v naravi, v pomirjajočem okolju Sončnega parka, v sproščenem poletnem vzdušju glasbenega piknika.

Prvi se bodo predstavili glasbeniki, ki so se v preteklosti kalili v različnih glasbenih zvrsteh in glasbenih sestavih, od leta 2016 nastopajo pod imenom Prašnati. So nekakšni glasbeni arheologi, ki prekopavajo polja glasbenega ustvarjanja preteklosti, jim dajejo novo preobleko, a ravno toliko, da zadiši po novem. V njihovi glasbi je čutiti zvoke Panonije na nekoliko drugačen način, s pridihom urbanega, morda celo kavarniškega, rahlo džezovskega. Njihov repertoar je preplet starogradske glasbe, swinga, slovenske popevke, ruskih romanc, italijanskih kancon, tudi francoskih šansonov. Njihova sestava spominja na neko filmsko muziko, kjer se harmoniki pridružujejo saksofon, bajs, bobenček in za panonsko pokrajino še kako značilne in čutno obarvane cimbale.

V primeru slabega vremena bo koncert odpovedan.

 

  Sončni park
  Prost vstop
Preberi več »

ODPOVEDANO: Različnosti generacij, Arpad Šalamon in Anja Kralj

odprtje razstave - otvoritveni dogodek ob razstavi je odpovedan

Arpad Šalamon, likovni pedagog, slikar in grafik, se je rodil leta 1930 v Subotici, kjer je končal učiteljišče. Od leta 1950 živi v Sloveniji. Na Pedagoški akademiji v Ljubljani je diplomiral leta 1954. Likovno in tehnično vzgojo je poučeval v Prekmurju in v Velenju.

Po upokojitvi se je preselil v Slovenske Konjice. Je član društva konjiških in šaleških likovnikov. Njegovo ustvarjanje se kaže v slikarstvu, grafiki in ekslibrisih, kjer je še posebej uspešen tudi v svetu. Razstava ob visokem 90. jubileju bo predstavila poglavitne poudarke iz njegovega bogatega usmerjeno ustvarjalnega opusa.

Anja Kralj, industrijska oblikovalka, svoje ustvarjanje usmerja v oblikovanje in ilustracije s črkami. Upravlja z blogom What About Letters in se pri vseh oblikovalskih zasnovah, od logotipov, tiskovin in embalaž, trudi umestiti originalno črkovno vrsto. V Mergentalerjevi ulični galeriji [TIPTIH] se ukvarja s tipografijo. Njen projekt Črka na črko nagovarja pisanje na klasičen način s pridihom zgodovinskega. Na plakatih raziskuje ilustrativno tipografijo in črkoris, ki ga predstavljajo črke, osnovane po tipografskih zakonitostih, vendar dopuščajo več sproščenosti in elemente ilustracije.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Poletni bolšji sejem - ODPOVEDANO

V poletnih mesecih je bolšji sejem še bolj prijazen do obiskovalcev ter s svojim naborom vabi k raziskovanju predmetov preteklosti in rabljenih stvari, ki so lahko zanimivi za množice. Bolšji sejem ponuja stare knjige, starine in številne uporabne predmete z dodano patino časa. Sejem je primeren kraj za drobna raziskovanj, sobotna druženja in obujanje spominov.

Za sodelovanje se je potrebno prijaviti do četrtka, 6. avgusta.

 

  Cankarjeva ulica
  Prost vstop
Preberi več »