SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 23. junij 2020

Junij 2020
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
Julij 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Razstava filmskih zgodb - Kinozaver

Marca 2020 je Festival Velenje ob podpori Slovenskega filmskega centra izvedel kulturno in predvsem filmsko-vzgojni program Kinozaver, ki je zajel celotno najstarejšo generacijo Vrtca Velenje. Male udeležence programa, kar približno 350 jih je bilo, je igrivo popeljal skozi vse faze filmske produkcije in marsikateremu otroku omogočil prvi stik s kinom. Udeležence programa je posebej navdušilo ustvarjanje pod vtisom filmske izkušnje – risanje domišljijskih filmskih junakov. Likovne izdelke, ki so nastali, si boste lahko ogledali na priložnosti razstavi na prostem.
Hvala Vrtcu Velenje za odlično sodelovanje!
  travnik pri Domu kulture Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Klepet pod arkadami: Oto Gradišnik

Gost junijskega Klepeta pod arkadami, ki ga bo vodil Damijan Kljajič, bo Oto Gradišnik.
Oto Gradišnik je Velenjčan, ki je vrsto let delal v Premogovniku Velenje, v zadnjih letih pa je postal odličen rezbar. Leta 1979 je ustanovil Rudarski oktet. Čeprav ne poje več, je z oktetom, katerega dolgoletni vodja in pevec je bil, še vedno povezan. Oto Gradišnik je tudi pobudnik in organizator vsakoletnega pohoda na Ostrico, posvečenega spominu na pohod borcev 14. divizije in Karla Destovnika Kajuha.  
  atrij Velenjskega gradu
  Prost vstop
Preberi več »

Večeri v amfiteatru: Kulturno društvo Međimurje Velenje

Večeri v amfiteatru 2020

Velenjski Međimurci so zvesti družini in svojim koreninam, oboje pa ob prijateljskih vezeh živi tudi znotraj njihovega Kulturnega društva Međimurje Velenje. Želja ustanovnih članov društva je bila združitev kajkavsko govorečih prebivalcev Velenja, ki imajo svoje korenine iz Međimurja, Zagorja, Podravine, kakor tudi prijateljev teh ljudi. Ob tem je vedno bila želja vodstva društva tudi biti prepoznani preko svojih aktivnosti najprej v lokalnem okolju, nato pa tudi širše. To društvu zagotovo uspeva, posebej pa, ko se bo vključila v delo in aktivnosti druga in tretja generacija Međimurcev. Aktivnost društva že 20 let to zagotavlja.

V primeru dežja dogodek odpade.

  Velenjska promenada (amfiteater)
  vstop prost
Preberi več »

Odprtje razstave Benedikta in Ornele: Learning about myself

Vabimo na odprtje razstave / instalacijskega projekta, ki bo na ogled tri dni, zasnovala pa sta ga Benedikt Weiß, ESE prostovoljec iz Nemčije in Ornela Alia, ESE prostovoljka Mladinskega centra Velenje, ki prihaja iz Albanije.
  eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Naslikaj mi zgodbo

Ob vsaki dobri zgodbi se v nas narišejo slike pokrajine, osebe, ki v njih nastopajo, celotno vzdušje ... Vsaka zgodba ima toliko podob, kolikor ima bralcev. Naš natečaj vas postavlja pred izziv - s fotografijo nam pokažite, kako ste doživeli in videli zgodbo iz romana, pesmi, pravljice …
Vaše fotografije zbiramo od 8. 2. do 31. 8. 2020. Dodan naj bo naslov zgodbe, ki vas je navdahnila. Sodelujete lahko z največ dvema izdelkoma. Komisija bo izbrala devet najboljših fotografij, ki bodo razstavljene na našem osrednjem razstavišču, avtorji le-teh pa bodo dobili simbolično nagrado. Fotografije pošljite na e-mail: stanka.ledinek@vel.sik.si.
Boste sprejeli izziv?

  Knjižnica Velenje (Knjižnica Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava učencev Osnovne šole Šalek

Predstavljajo se učenci Osnovne šole Šalek s svojimi likovnimi deli pod mentorstvom prof. Borisa Oblišarja. 
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Dvorec Gutenbuchel

Avtorica razstave je Andreja Jurkovnik, v sodelovanju z arhitektko Matejo Kumer. Razstava bo na ogled do konca julija 2020.
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Bralec meseca

Bralec meseca junija je David Vidmar Čeru.
Avtorica razstave je Stanka Ledinek.

  Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Original, kopija, ponaredek: iz zbirke Milana Jenka

Milan Jenko je slikar, ki ima v svoji zbirki celo vrsto originalov in del, ki jim lahko rečemo kopija, replika. Skozi izredno zanimivo razstavo bomo lahko nekatere pojme spoznali »v živo«. Razstava bo na ogled od 8. 6. do 31. 7. 2020.
  Knjižnica Velenje (sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »

Iz okvirja/Out of frame - razstava Maje Lesjak

Razstava v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote - razstavno-izložbeni prostor
Slika, oziroma umetniško delo je lahko več kot samo uokvirjeno platno na steni, največkrat na ogled samo lastniku dela. Zato je slikarska razstava IZ OKVIRJA/OUT OF FRAME avtorice Maje Lesjak (Malapala, umetniški studio) zasnovana tako, da gledalcu predstavi pogosto spregledano uporabno vrednost umetnosti, ko jo prenesemo na stvari in predmete za vsakdanjo rabo ter jim vdahnemo novo, svežo energijo in si jih ogledamo in vidimo še iz neke druge perspektive. Kava iz ročno poslikane skodelice, šepeta poezijo in nas popelje v domišljijski svet, hkrati pa v nas prebuja vizijo prihodnosti. Stare hlače postanejo unikatno umetniško delo. Stol ni več samo stol, kar naenkrat je kot slika na steni. Lestenec obelodani drugačen, morda nov pogled na stvari ali življenje. "Uporabna" umetnost tako popestri vsakdanjik. Svet, bolj tesno povezan z umetnostjo, je takoj lepši.

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »