SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 11. junij 2020

Junij 2020
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
Julij 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Glasbene slike: Duo Urban in Katarina

Glasbene slike 2020
Urban in Katarina sta brat in sestra, ki ju veselje do glasbe spremlja že od malih nog. Urban je magister glasbe in profesor kitare na glasbeni šoli v Velenju. Kot klasični kitarist navdušuje s solo koncerti in nastopi na tekmovanjih, kjer je osvojil več nagrad. Katarina je študentka magisterija na Biotehniški fakulteti, končala je nižjo glasbeno šolo, danes pa je članica skupine "Sans-serif" in kot pevka nastopa v različnih zasedbah. Pri 12 letih se je predstavila na Radiu Slovenija s svojo avtorsko pesmijo "Kje si ti", za katero je napisala besedilo in glasbo. Kot duet nastopata na različnih prireditvah, civilnih in cerkvenih porokah, pripravila pa sta že tudi samostojne akustične večere. Njun repertoar pesmi je sestavljen iz akustičnih priredb tujih in domačih izvajalcev ter njunih avtorskih pesmi.
  Galerija Velenje (terasa)
  Vstop prost,
Preberi več »

UTRIP ŽIVLJENJA - bobnarski krog

Dragi prijatelji, 

v sklopu Društva NOVUS – Centra za družine Harmonija – vas srčno vabimo, da se nam ta četrtek, 11.6.2020, ob 18.00 uri, pridružite v UTRIPU ŽIVLJENJA. 
Izvedli bomo zdravilni bobnarski krog, s katerim želimo praznovali veselje do življenja, se skupaj radostili in ustvarjali magične ritme. 

Dobimo se, kot rečeno, ob 18.00 uri, v parku pri Gimnaziji Velenje – pod mogočnim drevesom tik ob promenadi. 
V kolikor imaš svoj boben ali kakšno drugo glasbilo, ga lahko prineseš s sabo! 

V primeru dežja, bo zdravilni krog prestavljen na drug sončen datum. 

Vabljeni, da se nam pridružite! 

  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Vietnam

Vietnam prepriča z naravnimi lepotami in bogato kulturno dediščino, dinamičnimi mesti in izjemno kulinariko. Vietnam smo dolgo časa spoznavali v filmih, ki so prikazovali nesmiselnost vojne. V deželi je že dolgo časa mir. Pod okriljem rdeče zvezde se razvija kapitalizem in dežela dosega velik napredek. Barbara Kelher bo z nami ob fotografijah podelila zgodbe iz njenega zadnjega 17-dnevnega potovanja, tik pred epidemijo COVID-19. 

  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Naslikaj mi zgodbo

Ob vsaki dobri zgodbi se v nas narišejo slike pokrajine, osebe, ki v njih nastopajo, celotno vzdušje ... Vsaka zgodba ima toliko podob, kolikor ima bralcev. Naš natečaj vas postavlja pred izziv - s fotografijo nam pokažite, kako ste doživeli in videli zgodbo iz romana, pesmi, pravljice …
Vaše fotografije zbiramo od 8. 2. do 31. 8. 2020. Dodan naj bo naslov zgodbe, ki vas je navdahnila. Sodelujete lahko z največ dvema izdelkoma. Komisija bo izbrala devet najboljših fotografij, ki bodo razstavljene na našem osrednjem razstavišču, avtorji le-teh pa bodo dobili simbolično nagrado. Fotografije pošljite na e-mail: stanka.ledinek@vel.sik.si.
Boste sprejeli izziv?

  Knjižnica Velenje (Knjižnica Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki)
  Prost vstop
Preberi več »

Metka Kavčič, Simulakrum tradicije

razstava

Metka Kavčič se je rodila leta 1960 v Mariboru. Njeno otroštvo je bilo popolnoma prepleteno z umetnostjo, saj je bil njen oče Maks Kavčič slikar. Po študiju likovne vzgoje na Pedagoški fakulteti v Mariboru se je vpisala na oddelek za kiparstvo Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1987 diplomirala pri profesorju Slavku Tihcu. Specialko za konservatorstvo in restavratorstvo je leta 1990 zaključila pri profesorju Francu Kokalju na isti ustanovi. Leta 1998 se je strokovno izpopolnjevala na École Nationale Supérieure des Beaux-Arts v Parizu. Od leta 2000 dela kot samostojna ustvarjalka na področju kulture v Mariboru.

V njenem dvajsetletnem umetniškem delovanju se je zvrstilo precejšnje število nizajočih in dopolnjujočih se ciklusov. Na aktualni razstavi bodo predstavljeni zadnji štirje, ki kiparko pregledno in celostno prezentirajo.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Korenine naše prihodnosti

Fotografije nam predstavljajo vélike ljudi zavidljive starosti, ki s svojo aktivnostjo in delom bogatijo ne le sebe, temveč celotno družbo. Ob njih spoznavamo lepoto starosti, kot posebnega življenjskega obdobja in so v svoji biti korenine prihodnosti vseh nas.
Med portretiranci so: slikar Zmago Jeraj, pediater Kurt Kancler, čevljar Franc Cimerlajt, zobozdravnica Justina Završnik, pianist Janez Svečnik, igralec Marjan Bačko, škof Jožef Smej
in drugi.
Ideja Petra Greiner, foto Rene Gomolj, grafika Anja Tomanič.

  Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava učencev Osnovne šole Šalek

Predstavljajo se učenci Osnovne šole Šalek s svojimi likovnimi deli pod mentorstvom prof. Borisa Oblišarja. 
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Dvorec Gutenbuchel

Avtorica razstave je Andreja Jurkovnik, v sodelovanju z arhitektko Matejo Kumer. Razstava bo na ogled do konca julija 2020.
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Bralec meseca

Bralec meseca junija je David Vidmar Čeru.
Avtorica razstave je Stanka Ledinek.

  Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Original, kopija, ponaredek: iz zbirke Milana Jenka

Milan Jenko je slikar, ki ima v svoji zbirki celo vrsto originalov in del, ki jim lahko rečemo kopija, replika. Skozi izredno zanimivo razstavo bomo lahko nekatere pojme spoznali »v živo«. Razstava bo na ogled od 8. 6. do 31. 7. 2020.
  Knjižnica Velenje (sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »