SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - Junij 2020

Junij 2020
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
Julij 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Posebni

Filmsko gledališče (Hors normes)

Komična drama, 114 minut

Režija: Olivier Nakache, Éric Toledano

Igrajo: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélene Vincent, Bryan Mialoundama, Alban Ivanov

  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 4 €
Preberi več »

Večeri v amfiteatru: Konovski harmonikarji

Večeri v amfiteatru 2020
Skupino Konovski harmonikarji (KUD Lipa, Velenje) sestavlja 9 članov, ki preigravajo ljudske in narodno-zabavne skladbe. Poleg diatoničnih harmonik igrajo še bariton in klarinet ter prepevajo. Nastopajo po Sloveniji, predstavili pa so se že tudi v tujini.

  Velenjska promenada
  Vstop prost
Preberi več »

Povezovanje s srcem - meditacija in gong kopel z Rastkom Križančičem

Povezovanje s srcem in sproščanje karmičnih vzorcev - meditacija in gong kopel - ZOOM DELAVNICA (prijave obvezne na: sara.bajec@drustvo-novus.com)

Venera je boginja ljubezni, harmonije in odnosov. Vibracija zvoka je nežna in ljubeča, seže globoko v srce in zdravi srčne rane. Njen zvok nas vabi, da spustimo zaščitni oklep in globoka prepričanja, katera so odnose zapletla ali naredila težavne. Vibracija zdravi odnos z samim seboj in drugimi. Mehča intelekt in ustvarja odprtost, da se lažje združimo v večjem sprejemanju in razumevanju.
Del našega poslanstva na zemlji je, da preko ljubezni spoznamo enost z vsem. 

Pluton vlada nezavednemu, skritemu in nevidnemu. Je čistilec, uničevalec in transformator, ki temo pretvarja v svetlobo. Predstavlja vse tisto, kar je globoko zakoreninjeno, nas omejuje na poti do razvoja in nam ne služi več. Vibracija tona je globoka in prodorna ter deluje na nezavedni ravni. Njegova atomska moč ima najglobjo sposobnost zdravljenja. Plutonovo delovanje je počasno, previdno in globoko. Po začetnih bolečinah, poskrbi za poplno preobrazbo na različnih področjih. Prodira globoko v sebstvo človeka, razbija vse staro in zakoreninjeno, čisti in dviguje zavest na višjo raven. Odpravlja toxičnost ter globoke čustvene traume. Vibracija Plutona usmerja k transformaciji obsesivnega vedenja, vsem navezanostim in negativnim miselnim vzorcem. Temne dele v nas uravnoteža in jih osvetljuje.

Skozi mistično izkušnjo nas bo popeljal: 
Rasti Rastko Križančič (Inštitut notranjega ravnovesja) je mistik, ki skozi šamanizem, jogo, meditacijo, energijo, kontemplacijo, zvok in skozi druge metode udeleženca vodi po poti samospoznavanja.
»Delim svojo izkušnjo in z njo pomagam ljudem najti svoje notranje ravnovesje in svojo (dušno) pot. Moj blagoslov je lahkotno in radostno življenje brez strahov. Ko pa le-to ni, pa so na voljo orodja, s katerimi boš ozavestil, sprejel in spustil.«

PRIJAVE OBVEZNE NA: sara.bajec@drustvo-novus.com
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Začetni tečaj digitalne fotografije

Radi fotografirate, vendar niste vedno zadovoljni z rezultati, ker ne poznate vseh zmogljivosti vašega fotoaparata? Ali pa ne veste, od kod bo fotografiran predmet izgledal najbolje ali zakaj hiša na posnetku stoji postrani? Pridružite se nam na začetnem tečaju digitalne fotografije, kjer boste spoznali osnovne zakonitosti fotografije.

Prosti sta še dve mesti. Prijave sprejemamo na info@galerijavelenje.si.

Trajanje: 4 srečanja/2 uri /1x tedensko.

Cena: 40 €

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Glasbene slike: Vokalna skupina VOX CORDE

Vox Corde so Polona, Eva, Nina, Kaja in Luka - skupina petih prijateljev, šolanih pevcev in glasbenikov, ki jih že od nekdaj druži ljubezen do glasbe. Čeprav vsak izmed njih deluje na svojem področju, od decembra 2015 skupaj pišejo zgodbo z naslovom Vox Corde – v prevodu glas srca. Prihajajo iz Velenja in okolice. Radi nastopajo širom Slovenije, a najraje zapojejo domači publiki.

Prepevajo sakralne, ljudske, zabavne pesmi, pa tudi kakšna narodnozabavna priredba se najde na seznamu. Pesmi izvajajo acapella ali ob spremljavi kitare, klaviatur, cahona in ostalih ritmičnih inštrumentov.

Vabljeni!

  Galerija Velenje (terasa)
  Vstop prost,
Preberi več »

Upravno-pravno svetovanje

Imate težave pri izpolnjevanju upravnih obrazcev? Ne veste katere dokumente potrebujete za prijavo prebivališča, spremembe naslova?
Če ste v dilemi vas vabimo, da se udeležite petkove delavnice Upravno-pravno svetovanje, kjer vam bo izkušena predavateljica na področju upravnih zadev svetovala in boste tako dobili odgovore na zastavljeno vprašanje iz prve roke.

Se vidimo.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Središče medkulturnega dialoga Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Duo Bešamel: Skoraj nič novega

Prvi petek v juniju vabimo na prvi dogodek cikla Intimissimi v atrij Galerije Velenje. Z nami bosta pianist Joži Šalej in igralka Barbara Ribnikar (Duo Bešamel) s projektom Skoraj nič novega.

V petdesetminutni partituri za glasilke in klavir se avtorja poigravata s človeškim hlepenjem po novih informacijah, produktih, doživetjih …
Se najpomembnejši dogodki v naših življenjih zgodijo zunaj ali znotraj nas?

besedila: Barbara Ribnikar, Fernando Pessoa
glasba: Joži Šalej, Barbara Ribnikar
zunanje oho: Zala Sajko
fotografije: Jože Svetičič

Obvezna rezervacija brezplačnih vstopnic: vstopnice@festival-velenje.si.

  Galerija Velenje
  Vstop prost,
Preberi več »

Sobotne terasnice: Adi Smolar

Adi Smolar - da nam polepša dan!
Ni jih veliko, ki bi slovensko občinstvo tako navduševali z iskrivo iskrenimi besedili in všečno avtorsko glasbo, kot to počne Adi Smolar. V njegovi umetnosti se odražajo pronicljiva razmišljanja o vseh mogočih življenjskih temah, s katerimi se glasbenik poigrava skozi izvirne rime.

  Galerija Velenje (terasa galerije)
  Vstop prost,
Preberi več »

Razkrila sem vohuna

Filmska predstava (My Spy)

Družinska komedija, 102 minuti

Režija: Peter Segal

Igrajo: Dave Bautista, Kristen Schaal, Parisa Fitz-Henley, Chloe Coleman, Keller Viaene

  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 5 €
Preberi več »

To morajo biti nebesa

Filmsko gledališče (It Must Be Heaven)

Komedija, 102 minuti

Režija: Elia Suleiman

Igrajo: Elia Suleiman, Tarik Kopty, Kareem Ghneim, George Khleifi

  Kino Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 4 €
Preberi več »