SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogodki - Februar 2020

Februar 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
       
Marec 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Kuharska delavnica

Hrana in skrb za srce - 2. del

 

  Efenkova 61 b, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Hip hura, cirkuška predstava!

Prihaja pust in z njim pustno rajanje. Na vsaki zabavi morajo biti prisotni nerodni klovni, nagajivi levi in poskočne cirkuške balerine. Izdelali bomo rekvizite, s katerimi se bomo prelevili v cirkusante.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Eins, zwei, drei – po nemško zdaj!

Ura pravljic v nemškem jeziku je namenjena otrokom, starejšim od petih let. Pripovedoval bo Frenk Špiler.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Prekmurje v vrtincu pariške mirovne konference 1919

Predstavitev monografije dr. Uroša Lipuščka

Predstavitev monografije o vlogi ZDA in kartografa Douglasa W. Johnsona pri določanju slovenskih (prekmurskih) mej. – Gostje večera: Uroš Lipušček, Milan Kučan in Marjan Šiftar. – Z avtorjem monografije (novinarjem, zgodovinarjem ter enim najbolje poučenih dopisnikov RTVS iz svetovnih prestolnic, trenutno iz Pekinga) ter gostom Milanom Kučanom (prvim predsednikom Republike Slovenije) se bo pogovarjal Marjan Šiftar (podpredsednik uprave Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, ki je izdala monografijo ob lanski 100. obletnici priključitve prekmurskih Slovencev k matičnemu narodu).   

  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Družinsko drevo od kali do razcveta

Tokratno rodoslovno srečanje bo potekalo ob predavanju dolgoletnega člana Jožeta Lekšeta. 
V uvodu bo  predstavil, kako zbirati podatke in graditi rodovnik.
Cilj zbiranja podatkov o sorodnikih pa niso samo podati o rojstvu in smrti, pomemben je tudi utrip časa in razmere, v katerih so takrat predniki živeli. Zanimivo je, s kakšnimi poklici so se ukvarjali in zapisa vredne so tudi zgodbe iz njihovega življenja.
V kolikor je le možno, je dobro zbirati tudi fotografije iz tistega časa in jih predstaviti. Vse te kopice podatkov pa ni moč strniti na list papirja in izobesiti v plakatu na steni. Zgodbice in pripovedi je dobro zapisati v obliki brošure ali knjige.

  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Ločevanje med željami in potrebami v družini

Pogovorna delavnica
Potreba je tisto, kar je nujno v življenju. Želja pa je čustvena potreba po nečem. Da bi se z otrokom kar najbolje razumeli, je dobro, da že na začetku razložimo razliko med potrebo in željo in zakaj je pomembno, da ločimo ta dva pojma. Za otrokove potrebe moramo biti odgovorni starši in jih tudi zadovoljevati, marsikatero otrokovo željo pa lahko brez kakršnekoli slabe vesti zavrnemo. Poiskati moramo načine, kako zavrniti otrokovo željo, ne da bi pri tem zavrnili otroka. Vljudno vabljeni.
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo)
  Prost vstop
Preberi več »

Šivanje Unicefovih punčk iz cunj

Punčke iz cunj

V Večgeneracijskem centru Planet generacij smo se pridružili projektu UNICEF-a Punčka iz cunj, ki se v Sloveniji izvaja že od leta 2003.

Z veliko truda in ustvarjalnosti izpod rok prostovoljk in prostovoljcev po vsej Sloveniji prihajajo unikatne, ročno izdelane punčke. V projekt se vključujejo vse generacije – od otrok, ki punčke ustvarjajo v vrtcih in šolah, do starejših. Zato ima projekt pomembno vlogo tudi pri povezovanju različnih generacij.

S projektom Punčka iz cunj se spodbuja tudi spletanje prijateljskih vezi med izdelovalci in posvojitelji punčk. Vsaka punčka ima osebno izkaznico in dopisnico s podatki izdelovalca. Posvojitelj s slednjo izdelovalcu punčke sporoči, kje je punčka našla nov dom in prispeva sredstva za cepljenje otroka iz držav v razvoju proti šestim nalezljivim otroškim boleznim.

Vabimo vas, da se nam pridružite tudi vi!

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Zbor članov Kavče

  DOM KRAJANOV
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična joga

Pravljična joga je zanimiva kombinacija pripovedovanja in telovadbe. Spodbuja gibčnost in domišljijo, hkrati pa omogoča otroku, da je, kar želi biti. Je ena redkih dejavnosti, kjer ni tekmovalnosti in ki jo vsakdo zmore. Pravljična joga je namenjena otrokom, starejšim od treh let. Z vami bosta Nina Časl in Metka Pivk Srdič.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »