SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogodki - Februar 2020

Februar 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
       
Marec 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Festival Strings Lucerne

Za Zlati abonma

Wolfgang A. Mozart, Divertimento za godala v D-duru, K 136

Antonín Dvořák, Nokturno v H-duru za godalni orkester, op. 40

Edward Elgar, Serenada za godala v e-molu, op. 20

Benjamin Britten, Serenada za tenor, rog in godalni orkester, op. 31

Antonín Dvořák, Serenada za godalni orkester v E-duru, op. 22

  Cankarjev dom Ljubljana, Gallusova dvorana
  Abonma je zaključen,
Preberi več »

Panka nam manka: Sneaky Toy (IT), Cup Souls (IT), No Offence!

Sneaky Toy se opredeljujejo kot pop-punk-rock/melodic-hardcore band, ki se je formiral v letu 2017 z namenom formiranja novega punk rocka: s hitrejšim ritmom, 'catchy' kitarskimi rifi, bolj osebnim zvokom in močnim, vendar melodičnim ženskim vokalom. No Offnce!  je novopečeni melodic punk band z občasno zabavnimi, občasno ironičnimi, pogosto družbenokritičnimi ali samokritičnimi besedili.
  eMCe plac
  Vstopnina: 3 €
Preberi več »

Koncert učiteljev Glasbene šole Velenje

Tradicionalni koncert učiteljev Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje ob slovenskem kulturnem prazniku.
  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Koncert komornih skupin srednje stopnje

Nastop dijakov umetniške gimnazije in vzporednega izobraževanja Glasbene šole Velenje.
  Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Sobotno glasbeno popoldne na Velenjskem gradu: "Mladi ustvarjalci na harmoniki"

Nastop učencev Glasbene šole Velenje in Umetniške gimnazije Velenje.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Mrigo & Ghet f. Tha Godz + Vazz, DJ Toljo // Predstavitev albuma 'ŠE'

Lokalna ambasadorja street kulture Mrigo in Ghet sta v 2019 naredila VSE. Dobesedno. S predstavitvijo plate, za katero je velenjska mladina zadnjih 8 let pisala Božičku, sta razprodala ljubljansko Galo Halo, s 5 singli (Fonkdat f. Drill, Nebit, Naprvemestu, Pregloboko, Chas f. Anu) pa se izstrelila v slovensko glasbeno stratosfero in se zasluženo uvrstila med izbor najboljših albumov leta po izboru portala 24ur. Mi pa smo po tem hoteli ŠE. Z novim letom sta nas ko' snajperski naboj v čelo udarila z naznanitvijo prav tega. Novi album 'Še' prinaša dvojno dozo z lignitom odišavljenih bengerjev, ki so jih ob dvojcu podpisali še lokalni sceni dobro znani hip hop baronice in baroni Emkej, Mito, Luks (Forever), Polona in Masayah. V soboto po valentinovem nas bosta Mrigo & Ghet z novim materialom snubila ob spremljavi vibracij banda/e Tha Godz in skrečev domačega dvojca DJ Toljo. 

Preden slišimo tone z nove plate, bo za warmup poskrbel Vazz, ki pa nas ne pride ogret - zažgal nas bo! Na svojem prvem velenjskem koncertu bodo Young Prešernu z ust popadali cypherji z drugega solo albuma Jacob, ki ga je s svojim elokventnim besedotvorjem in spoštovanjem do bita v minulem letu prav tako poslal na prej omenjeno lestvico najboljših glasbenih produktov leta.  

  eMCe plac
  Predprodaja: 3 EUR člani / 5 EUR nečlani, na dan dogodka: 5 EUR člani / 7 EUR nečlani
Preberi več »

Simon Trpčeski, klavir

Za Abonma Klasika

Makedonski pianist Simon Trpčeski je izredno iskan koncertni solist, ki v zadnjih letih nastopa z vodilnimi svetovnimi orkestri (Kraljevi orkester Concertgebouw, Ruski nacionalni orkester, NDR Elbphilharmonie, WDR Sinfonieorchester…). Redno igra na solističnih recitalih v kulturnih prestolnicah, kot so New York, London, Pariz, München, Praga in Tokio, dejaven pa je tudi kot komorni glasbenik. Aktivno sodeluje z glasbenimi založniškimi hišami in je za svoje posnetke prejel številna priznanja. S podporo makedonske kulturne in umetniške organizacije KulturOp se posveča tudi delu z mlado generacijo glasbenih talentov. Trpčeski se je rodil v Makedoniji leta 1979 in diplomiral v Skopju pri Borisu Romanovu.
Kot gostji se bosta ob izjemnem pianistu v delu programa štiriročnih skladb za en ali dva klavirja predstavili mladi in obetajoči pianistki Ana Marija Beguš in Simona Đonlić.
V programu bodo dela  Beethovna, Brahmsa, Griega, Mussorgskega /Černov/, Arutiuniana in Babajaniana.

Ob 19. uri vabljeni na predkoncertni klepet z nastopajočim umetnikom.

  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Dežurni Krivci, Molska Palca

Dežurni krivci so izdali svojo peto ploščo z naslovom Narobe svet. Tudi na tem albumu igrajo grob, neke vrste garažni rock, ki pa predstavlja iskreno glasbo, katere izraznost je nekoliko oddaljena od prefinjenosti. Duo bas in boben, značilni zvočni fraktali, ki so se, ali pa niso pojavili v njunih, prav tako instrumentalnih postcore-heart core zasedbah Polska malca in njeni evolucijski nadgradnji Juž'na, ohranjajo prepoznavno elementarno tematiko. Kot frakcija se tokrat pojavlja v oluščeni, duo verziji, Molska Palca.

  eMCe plac
  Vstopnina: 3 €
Preberi več »