SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - Februar 2020

Februar 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
       
Marec 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Blaznost igre

Nedeljski abonma
Hlodi, KUD France Kotar, Trzin
Nebojša Pop Tasić: Blaznost igre
Režija: Sebastjan Starič 

Izhodišče za predstavo so nočne more, ki jih je avtor beležil zadnjih dvajset leti in spoznanje, da je meja med sanjami in resničnostjo nejasno zarisana. To ga je pripeljalo do orwellovske ugotovitve, da se v našem civilizacijskem razvoju lahko vsak pojem spremeni v svoje nasprotje: svoboda postane prisila, ljubezen postane sovraštvo, razum se prelevi v norost, zgodovina v mit, vse skupaj pa veže igra kot nekakšna prisilna nevroza. Blaznost igre je rojstvo glasbe iz tragedije besede.
Predstava je bila na 58. Linhartovem srečanju dvakrat nagrajena. Prejela je Matička za odrsko norost ali blaznost igre, Anže Zupanc pa za preboj pete stene. 
 
  Dom kulture Velenje (Mala dvorana)
  10 EUR odrasli, 8 EUR dijaki in upokojenci
Preberi več »

Tih vdih

Za Beli abonma

V predstavi Tih vdih se leto po očetovi nepričakovani smrti zberejo člani odtujene družine, mati in njeni trije otroci z dvema partnerjema, da bi najmlajši hčeri, ki jo kličejo Tamala, dali čim več nasvetov pred začetkom študija. Sestra Petra in brat Marjan sta od Tamale starejša več kot 10 let, nedavna izguba očeta pa jih je vse zelo prizadela. Petra s fantom Janezom kljub ljubečemu razmerju, polnem duhovitosti, preživlja žalostno, še nerazkrito zgodbo. Marjan še vedno živi doma in je tudi zaradi nekdanje partnerice Maje, matere njegovega otroka, le senca tega, kar je bil nekoč ...

Večkrat nagrajeni pisatelj, filmski in gledališki režiser ter scenarist Nejc Gazvoda, eden najbolj prepoznavnih glasov svoje generacije, v dramskem besedilu Tih vdih nadaljuje raziskovanje družinskih tem. Gazvodo zanima slovenska družinska celica, prav tako pa tudi izgubljenost in brezperspektivnost generacije, ki ji pripada.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Pesem o Odiseju

za Abonma Mladost

Iz navdušenja ustvarjalcev nad starogrško mitologijo, gledališčem in glasbo je nastala glasbeno-zvočna predstava z elementi pripovednega gledališča in gledališča predmetov, nekakšen žanrski hibrid, ki nas posrka v najbolj razburljive dogodke Odisejevega deset let trajajočega vračanja s trojanske vojne domov na Itako. Besedilo se Homerjevega skoraj tri tisočletja starega epa loteva spoštljivo, hkrati pa do njega ohranja kritično distanco. Duhovito, a nadvse resno ugotavlja, da je največja človekova borba še vedno borba s samim seboj in z lastno nezmernostjo.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 7 €
Preberi več »

Avdicija

Komedija

Stroga komisija bo na igralsko Akademijo sprejela samo največje talente. Nadobudni študentje, sami virtuozi improvizacije, med katerimi so tudi talentirano netalentirani, se ji bodo predstavili v najboljši luči. Zapletali in odpletali se bodo pred igralskimi izzivi. Razgalili se bodo do vseh svojih napak in pomanjkljivosti. Česa vsega ne bodo naredili, da bi jim uspelo! Iznašli bodo še tisto, kar v gledališču sploh ne obstaja. Njihovi nastopi na AVDICIJI so komični, zabavni, pa tudi tragični, iskreni, pompozno minimalistični, predvsem pa vsi zelo iznajdljivi in do konca smešni!

Režija: Jurij Zrnec in igralci
Igrajo: Alojz Svete/Dario Varga, Goran Hrvaćanin, Dejan Krupić, Aleksandar Rajaković, Mario Ćulibrk, Jernej Kogovšek

Prodaja vstopnic: Moje karte, Eventim, Festival Velenje

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  25 € , 23 € (balkon), paket 5 kart na balkonu 18,40 €
Preberi več »

Seks po slovensko

Avtorska komedija
Vstopnice so na voljo na www.vidvalic.si , www.mojekarte.si , bencinskih servisih (Petrol in OMW), trafike 3DVA in ostalih prodajnih mestih Mojekarte.
  predprodaja 16,00 EUR, na dan dogodka 19,00 EUR
Preberi več »