SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - Februar 2020

Februar 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
       
Marec 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Bralna čajanka

Tudi letos nadaljujemo z bralnimi čajankami, ki so namenjene starejšim v centru, ki težko berejo in so jim knjige iz zdravstvenih razlogov težje dostopne. Čajanko bo izvajala Bernarda Lukanc.
  Center starejših Zimzelen Topolšica
  Prost vstop
Preberi več »

Zvočna kopel

Zvok gongov uravnava delovanje možganov, ki ob poslušanju preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja. Pozitivni učinki:  izboljša notranje procese fizičnega telesa, poveča intuicijo, izboljša komunikacijo in koncentracijo, čustveno in miselno očiščuje, nudi globoko doživetje na vseh nivojih. Poleg podloge za ležanje priporočajo nekaj za pod glavo in kolena, »zmrzljivcem« bo prišla prav tudi kakšna odejica. Sprostitev je namenjena odraslim, izvajala jo bo Nives Kraševec.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Psihourica: vzpostavimo ravnovesje

Ljudje smo glavni upravljavci svojega življenja in vseskozi delujemo v smeri vzpostavljanja ravnovesja. Ker so frustracije osnova za naše vedenje, so neizogibne, lahko pa se naučimo, kako jih hitreje odpravimo in ponovno vzpostavimo ravnovesje. V interaktivnem predavanju bomo izvedeli, katera so glavna orodja za vzpostavitev ponovnega ravnovesja, kadar se znajdemo v duševni stiski. Predavanje bo pripravila psihologinja in specializantka psihoterapije Saša Žuntar.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Petra Greiner in rdeči baloni

Mariborčanka Petra Greiner je s svojo življenjsko usodo začela spreminjati poglede posameznikov, staršev in družbe na drugačnost. Rodila se ji je hčerka Sofia, ki ima redko gensko bolezen in kateri v porodnišnici niso dali upanja. Ni se prepustila, usodo je vzela v svoje roke. Ustanovila je Zavod 13, ki ga sama opiše kot: "Zavod 13 ne prikazuje nič novega, vendar odstira tisto, od česar družba obrača pogled." Petra je začela opozarjati na svet, ki je drugačen, in vsa ta leta ji to uspeva. Njeno prizadevanje, ozaveščanje ljudi in predstavljanje drugačnosti so jo postavili v središče vsesplošne javnosti. Mati treh otrok, Slovenka leta 2017, ustanoviteljica Zavoda 13 in še mnogo več, nam bo odprla vrata v svoj svet in nas obenem povabila na pohod rdečih balonov, ki je lani prestopil meje Slovenije.
Razgovor bo vodila Stanka Ledinek.

  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Bralne urice

Bralne urice so namenjene starejšim v domu, ki težko berejo, še vedno pa radi prisluhnejo brani besedi. Bralne urice bo izvajala Bernarda Lukanc.
  Dom za varstvo odraslih Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Srečanje članov Gobarskega društva Marauh Velenje

Srečanje, ki ga vsak prvi četrtek v mesecu organizira Gobarsko društvo Marauh, kjer se lahko ljubitelji mikologije in gobarstva vpišejo v društvo in najdejo strokovne odgovore o gobah.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Kilimanjaro in druge radosti Tanzanije

Za prekaljene gornike morda mačji kašelj, za navadne smrtnike pa izjemno doživetje – vzpon na Kilimanjaro. Po tej enkratni izkušnji zaslužen foto potep po Serengetiju, Ngorongoru in drugih čudovitih živalskih kraljestvih, za zaključek pa še postanek na legendarnem Zanzibarju. Zvone Žigon pravi, da je bil obisk Tanzanije njegova velika želja, ki si jo je izpolnil ob svojem abrahamu.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

DMR: Digital mobile radio

Radioklub Hinko Košir Velenje S59EKL vabi vse ljubitelje telekomunikacij, s poudarkom na digitalnih, na predavanje Matevža Ževarta. V zadnjih letih so radioamaterji pri komuniciranju poleg analognih modulacij pričeli vse več uporabljati tudi digitalne vrste modulacij (DMR, D-Star, C4FM..).
V tej delavnici, boste pobliže spoznali najbolj razširjeno vrsto digitalne modulacije DMR (Digital mobile radio). Pogledali si bomo teoretične osnove ter uporabo v praksi.

  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Festival Strings Lucerne

Za Zlati abonma

Wolfgang A. Mozart, Divertimento za godala v D-duru, K 136

Antonín Dvořák, Nokturno v H-duru za godalni orkester, op. 40

Edward Elgar, Serenada za godala v e-molu, op. 20

Benjamin Britten, Serenada za tenor, rog in godalni orkester, op. 31

Antonín Dvořák, Serenada za godalni orkester v E-duru, op. 22

  Cankarjev dom Ljubljana, Gallusova dvorana
  Abonma je zaključen,
Preberi več »

Jože Možina: Slovenski razkol: okupacija, revolucija in začetki protirevolucionarnega upora

Slovenski razkol je izjemno zgodovinsko delo. Znanstvena monografija je napisana na poljuden način in podprta z mnogimi avtentičnimi dokumenti, s čimer ruši ustaljene tabuje in skoraj 80 let vzdrževano ideološko dogmo o slovenski bratomorni vojni. Dr. Možina odstre drugo, doslej zamolčano plat zadnje svetovne vojne na slovenskih tleh in razkriva razloge in krivdo za slovenski narodni razkol, ki nas razdvaja še danes. Gre za doktorsko študijo, za katero je dr. Možina skozi raziskave zbiral gradivo iz arhivov in pričevanj, ki doslej še ni bilo objavljeno in ki zgodovino druge svetovne vojne na Slovenskem v marsičem piše na novo. Z avtorjem se bo pogovarjala mag. Alenka Gortan.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »