SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 18. februar 2020

Februar 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
       
Marec 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Zbor članov Konovo

  DOM KRAJANOV
  Prost vstop
Preberi več »

Kuharska delavnica

Hrana in skrb za srce - 2. del

 

  Efenkova 61 b, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Hip hura, cirkuška predstava!

Prihaja pust in z njim pustno rajanje. Na vsaki zabavi morajo biti prisotni nerodni klovni, nagajivi levi in poskočne cirkuške balerine. Izdelali bomo rekvizite, s katerimi se bomo prelevili v cirkusante.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Eins, zwei, drei – po nemško zdaj!

Ura pravljic v nemškem jeziku je namenjena otrokom, starejšim od petih let. Pripovedoval bo Frenk Špiler.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Prekmurje v vrtincu pariške mirovne konference 1919

Predstavitev monografije dr. Uroša Lipuščka

Predstavitev monografije o vlogi ZDA in kartografa Douglasa W. Johnsona pri določanju slovenskih (prekmurskih) mej. – Gostje večera: Uroš Lipušček, Milan Kučan in Marjan Šiftar. – Z avtorjem monografije (novinarjem, zgodovinarjem ter enim najbolje poučenih dopisnikov RTVS iz svetovnih prestolnic, trenutno iz Pekinga) ter gostom Milanom Kučanom (prvim predsednikom Republike Slovenije) se bo pogovarjal Marjan Šiftar (podpredsednik uprave Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, ki je izdala monografijo ob lanski 100. obletnici priključitve prekmurskih Slovencev k matičnemu narodu).   

  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Družinsko drevo od kali do razcveta

Tokratno rodoslovno srečanje bo potekalo ob predavanju dolgoletnega člana Jožeta Lekšeta. 
V uvodu bo  predstavil, kako zbirati podatke in graditi rodovnik.
Cilj zbiranja podatkov o sorodnikih pa niso samo podati o rojstvu in smrti, pomemben je tudi utrip časa in razmere, v katerih so takrat predniki živeli. Zanimivo je, s kakšnimi poklici so se ukvarjali in zapisa vredne so tudi zgodbe iz njihovega življenja.
V kolikor je le možno, je dobro zbirati tudi fotografije iz tistega časa in jih predstaviti. Vse te kopice podatkov pa ni moč strniti na list papirja in izobesiti v plakatu na steni. Zgodbice in pripovedi je dobro zapisati v obliki brošure ali knjige.

  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Simon Trpčeski, klavir

Za Abonma Klasika

Makedonski pianist Simon Trpčeski je izredno iskan koncertni solist, ki v zadnjih letih nastopa z vodilnimi svetovnimi orkestri (Kraljevi orkester Concertgebouw, Ruski nacionalni orkester, NDR Elbphilharmonie, WDR Sinfonieorchester…). Redno igra na solističnih recitalih v kulturnih prestolnicah, kot so New York, London, Pariz, München, Praga in Tokio, dejaven pa je tudi kot komorni glasbenik. Aktivno sodeluje z glasbenimi založniškimi hišami in je za svoje posnetke prejel številna priznanja. S podporo makedonske kulturne in umetniške organizacije KulturOp se posveča tudi delu z mlado generacijo glasbenih talentov. Trpčeski se je rodil v Makedoniji leta 1979 in diplomiral v Skopju pri Borisu Romanovu.
Kot gostji se bosta ob izjemnem pianistu v delu programa štiriročnih skladb za en ali dva klavirja predstavili mladi in obetajoči pianistki Ana Marija Beguš in Simona Đonlić.
V programu bodo dela  Beethovna, Brahmsa, Griega, Mussorgskega /Černov/, Arutiuniana in Babajaniana.

Ob 19. uri vabljeni na predkoncertni klepet z nastopajočim umetnikom.

  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Pričarajmo zimsko veselje

Razstava

Ker do sredine januarja zima še ni prišla v naše kraje, so v Vili Rožle podaljšali razstavo del, ki so jih pod vodstvom strokovnih delavk ustvarili otroci iz Vrtca Velenje, do konca meseca februarja. Otroci so z likovnim ustvarjanjem pričarali pravo zimsko veselje. Zimsko idilo so ustvarjali v različnih tehnikah, navdušijo pa tako s tematiko kot likovno izraznostjo.

  Prost vstop
Preberi več »

Razstava EX LIBRIS

Predstavili se bodo  učenci in učenke devetih razredov Osnovne šole  Gustava Šiliha Velenje z likovno razstavo malih grafik, pri katerih je bila za izdelavo linorezov skupna tema oblikovanje lastnega Ex librisa, pod mentorstvom prof. Jume Valenčak.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Ustvarjeno doma 2019: razstava tiskovin in zgoščenk iz občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki iz leta 2019

Na tradicionalni pregledni razstavi tiskovin in zgoščenk šaleških avtorjev in založb iz Šaleške doline bodo predstavljene knjige, časopisi, glasbeni in video posnetki, ki so izšli leta 2019. Razstavo je pripravil Silvo Grmovšek.
  Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »