SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogodki - Januar 2020

Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Februar 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
       

Zvočna kopel

Zvok gongov uravnava delovanje možganov, ki ob poslušanju preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja. Pozitivni učinki:  izboljša notranje procese fizičnega telesa, poveča intuicijo, izboljša komunikacijo in koncentracijo, čustveno in miselno očiščuje, nudi globoko doživetje na vseh nivojih. Poleg podloge za ležanje priporočajo nekaj za pod glavo in kolena, »zmrzljivcem« bo prišla prav tudi kakšna odejica. Sprostitev je namenjena odraslim, izvajala jo bo Nives Kraševec.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Keramična delavnica: Kavna skodelica

Na keramični delavnici si boste udeleženci s tehniko pinčanja izdelali svojo kavno skodelico in krožnik.

Cena delavnice je 25 eur in vključuje strokovno vodenje, žganje, glaziranje ter ves potreben material.

Da bomo v novem letu polni energije!
  Prostori Eagle, Efenkova 3a
  Vstopnina: 25 €
Preberi več »

Šola za starše "Otroci so naše največje bogastvo"

Vzgoja za internet - kako skupaj varno in odgovorno soustvarjati internet

Na predavanju, ki ga bo izvedla Zala Bricelj,  bodo udeleženci na praktičnih primerih spoznali vsebine, spletna mesta, družabna omrežja ter spletne in mobilne igre, ki jih otroci in najstniki največ uporabljajo, kakšne izzive in trende opažamo pri njihovi uporabi in kako delovati, kaj narediti in kam se obrniti po pomoč, ko se pojavijo izzivi ali incidenti na spletu. Obravnavali bomo ključne poudarke zaščite zasebnosti in varovanja osebnih podatkov na spletu in kako učinkovito upravljati z vsebinami na spletu in družabnih omrežjih, da ustavimo in / ali preprečimo izzive, zlorabe in različne oblike spletnega ustrahovanja. Hkrati pa bo poudarek tudi na internetu kot mestu učenja – kako varno in ne prekomerno uporabljati internet in sodobno tehnologijo, kako si izbirati vsebine, ki so poučne, zabavne in hkrati imajo neko dodano vrednost, kako prepoznavati resnične ali ne-resnične, lažne informacije, kako prepoznati verodostojne in zanesljive vire informacij na spletu in kako skrbeti za spletni ugled.

Predavateljica Zala Bricelj je digitalna strateginja in specialistka za uporabo sodobnih tehnologij za nastop na spletu in družabnih omrežjih. Pripravlja digitalne strategije za učinkovite spletne nastope, načrtuje uporabniške izkušnje, rešitve in aplikacije za različne trge. V sodelovanju s Safe.si in MISSS izvaja delavnice in predavanja varne rabe interneta, mobilne tehnologije in spletnih orodij za otroke, mladostnike, starše in učitelje. Je mednarodno certificiran NLP Praktik in NLP Master Coach.
  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Kratka arhitekturna pripoved Velenja

Velenje je kot mesto uradno staro 60 let. Po svoji zasnovi velja poleg Nove Gorice za edino slovensko modernistično mesto. V njegovi urbanistični in arhitekturni zasnovi je zapisana vsa sodobna slovenska arhitektura. Zaradi njegove kratke zgodovine in ravno prave velikosti so vsi posegi v prostor še vedno čitljivi. Nekoč opevano moderno mesto je danes predmet različnih strokovnih in laičnih razprav. Mesto kot urbani fenomen dvajsetega stoletja v našem prostoru, pa je danes ponovno na razvojni prelomnici in mogoče je pravi trenutek, da malo postanemo in ga skušamo bolje razumeti. Predaval bo Nande Korpnik. V sodelovanju z Rotary klubom Velenje.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Nega kože po prazničnem decembru

Brezplačna praktična delavnica nege kože, na kateri vas bodo naučili pravilne nege kože z odličnimi negovalnimi izdelki, ki prihajajo iz Švedske. Ocenili bodo stanje vaše kože, vam predlagali ustrezne izdelke za nego, definirali vzrok morebitnih trenutnih težav na površini kože ter skušali preprečiti težave v prihodnje.  Naredite nekaj dobrega za svojo kožo! Prijave na dogodek:  
041 230 437 (Karin) ali Karin.hofika@gmail.com.

  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica Mestne knjižnice Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Vse za vas, a nič namesto vas

Pogovorne delavnice za osebno rast
Na pogovornih delavnicah "Vse za vas, a nič namesto vas", ki potekajo vsakih 14 dni, obravnavamo različne teme, življenjske situacije in krepimo lastno moč za soočanje z vsakdanjimi življenjskimi izzivi.

Pogovorne delavnice vodi g. Bojan Krevh, dipl. psih.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Postavljanje ciljev v novem letu

Ciljna usmerjenost je ena glavnih lastnosti uspešnih ljudi. S tem, ko si postavimo cilj, aktiviramo svoje osebne vire kot so zamisli, znanje, veščine, čas, denar, energija in jih usmerimo tako, da bi cilj dosegli.

Delavnico vodi g. Bojan Krevh, dipl. psih. 

 

 

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Zdrava prehrana v družinskem krogu

Prehrana je zelo pomembna za zdravje, rast in razvoj otrok, pa seveda tudi za zdravje in počutje odraslih. Skupaj bomo pogledali, zakaj je pomembno, da se zdravo prehranjujemo.

Predavateljica Nataša Forstner Holešek je raziskovalka zdravega načina prehranjevanja. Po zaključenem univerzitetnem študiju živilske tehnologije se je zaradi lastnih zdravstvenih težav še bolj poglobila v nadaljnji študij prehrane pri različnih alergijah in avtoimunih boleznih. Verjame, da se lahko vsi dobro počutimo v svojem telesu. Poiskati moramo najbolj primeren način prehrane, ki ustreza tako našemu telesu, kot življenjskemu slogu. Vse kar poučuje in o čemer svetuje je preizkusila tudi pri sebi. Z veseljem bo delila z nami svoje znanje in izkušnje.

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Upravno-pravno svetovanje

Imate težave pri izpolnjevanju upravnih obrazcev? Ne veste katere dokumente potrebujete za prijavo prebivališča, spremembe naslova?
Če ste v dilemi vas vabimo, da se udeležite petkove delavnice Upravno-pravno svetovanje, kjer vam bo izkušena predavateljica na področju upravnih zadev svetovala in boste tako dobili odgovore na zastavljeno vprašanje iz prve roke.

Se vidimo.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Središče medkulturnega dialoga Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Potopisno predavanje v KS Stara vas

  prostori KS Stara vas
  Prost vstop
Preberi več »