SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - 16. januar 2020

Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Februar 2020
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
       

Katere so zdravstvene težave milenijcev?

Zaradi napredujočih tehnologij, hitrega tempa življenja, stalnih sprememb na vseh področjih in vse manj stika z naravo so nastale nove oblike vedenja, stisk, strahov, težav in zdravstvenih stanj. V porastu so bolezni, ki so tipične za odrasle: povišan sladkor, pritisk tudi težave z vidom.

  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (FARMIN (Trg mladosti6, 3. nadstropje, levo))
  Prost vstop
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle

Tokratno srečanje bodo namenili knjigi Mitje Čandra z naslovom Slepec. Avtor na kritičen, a humoren način izriše portret človeka, ki ga želja po moči zasvoji do te mere, da se prelevi v egoista in vase zagledanega povzpetnika. Čander tako utira pot polnokrvnemu političnemu romanu, ki je redkost v sodobni slovenski literaturi, preko protagonistove slabovidnosti pa pretanjeno tematizira tudi položaj ranljivih skupin v družbi.  Bralni krožek vodita Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica Mestne knjižnice Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

7. revija pihalcev fOKS - prestavljeno na april 2020!

Nastop učencev Glasbene šole Velenje in dijakov Umetniške gimnazije Velenje.
  Glasbena šola Velenje (Modra dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Zdrava prehrana v družinskem krogu

Prehrana je zelo pomembna za zdravje, rast in razvoj otrok, pa seveda tudi za zdravje in počutje odraslih. Skupaj bomo pogledali, zakaj je pomembno, da se zdravo prehranjujemo.

Predavateljica Nataša Forstner Holešek je raziskovalka zdravega načina prehranjevanja. Po zaključenem univerzitetnem študiju živilske tehnologije se je zaradi lastnih zdravstvenih težav še bolj poglobila v nadaljnji študij prehrane pri različnih alergijah in avtoimunih boleznih. Verjame, da se lahko vsi dobro počutimo v svojem telesu. Poiskati moramo najbolj primeren način prehrane, ki ustreza tako našemu telesu, kot življenjskemu slogu. Vse kar poučuje in o čemer svetuje je preizkusila tudi pri sebi. Z veseljem bo delila z nami svoje znanje in izkušnje.

  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Kulinarična delavnica: Jedi iz divjačine

Vabljeni na kulinarično delavnico "Jedi iz divjačine" s chefom Igorjem Stankovičem.

Obvezne prijave.

  Vila Herberstein
  40 EUR
Preberi več »

Svetovanje Pot do znanja

V okviru Središča medkulturnega dialoga Velenje vas vabimo na aktivnost Svetovanje Pot do znanja, kjer vam bo izkušena svetovalka svetovala o možnostih nadaljnjega formalnega kot tudi neformalnega izobraževanja.

Vsebina:
- informiranje in svetovanje o možnostih nadaljnjega neformalnega izobraževanja priseljencev
- možnosti vključitve v tečaje in delavnice za izboljšanje znanja slovenskega jezika
- prepoznavanje neformalno pridobljenih kompetenc in znanj

Prijazno vabljeni.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Središče medkulturnega dialoga Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje razstave Milene Gregorčič: Valovanja linij

Odprtje razstave

Slikarka, grafičarka in oblikovalka Milena Gregorčič sledi modernističnemu jeziku, v katerem se vrača k notranji naravi in abstrahiranju. Odprta pa še vedno ostajajo pomembna vprašanja, ki se porajajo ob razmišljanju o aktualnosti slikarstva, ki jih z leti spreminja in prečiščuje do linijskih perfekcij. Problemsko doživetje ostaja v polju raziskovanja slike in njenih spominov, ki jih transformira v kombinacije svetlobe in barve. Milena Gregorčič je letošnja nagrajenka Majskega salona ZDSLU 2019 – SLIKA.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Zadnje lune

Gledališka predstava
Zadnje lune je drama tržaškega dramatika, pisatelja, scenarista in režiserja Furia Bordona, ki sta se jo režijsko lotila domača gledališka ustvarjalca Romeo Grebenšek in Karl Čretnik. Zadnje lune je igra o staranju, o strahu pred koncem in priznanju nemoči pa tudi o medgeneracijskem prepadu. Igrajo: Karl Čretnik, Petra Hribernik in Matej Mraz
  Dom kulture Velenje (Mala dvorana)
  10 EUR odrasli, 8 EUR dijaki in upokojenci
Preberi več »

Tomi Purich trio

Max klub Jazz festival 2020 (1)

Tomi Purich, bobnar z obale in diplomant celovškega glasbenega konservatorija, je bil širšemu občinstvu doslej znan predvsem kot vodja in spremljevalni glasbenik festivalske skupine Melodij morja in sonca ter spremljevalnih zasedb Jana Plestenjaka, Nine Pušlar in Leje Sirk. V svojem triu je Tomi Purich združil zasedbo odličnih glasbenikov in unikatni etno-jazzovski zvok, najsi gre za priredbe ljudskih napevov, avtorske skladbe ali popularne pesmi. Pred tremi leti je glasbenik obudil svoje glasbeno iskanje v zvočnosti temeljne jazzovske zasedbe bobnov, kontrabasa in klavirja ter ga zaokrožil s svojo (še vedno svežo) avtorsko ploščo #balkanjazz.

Tomi Purich – bobni
Aleš Ogrin – klaviature
Peter Smrdel – kontrabas
Vokalna gostja – Neža Okorn

  Max klub Velenje
  10 EUR (Abonma 50 EUR, dijaki, študenti in upokojenci 40 EUR)
Preberi več »

Izlet - Trška pot - del

Vodnica izleta je Marija Kuzman.
  Prost vstop
Preberi več »