SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - December 2019

December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Čarobna promenada s Svetlobno poezijo Čupakabre, dedkom Mrazom in Letečimi potepuhi

Odprtje Čarobne promenade 2018

Čarobna promenada 2019 se bo odprla s Svetlobno poezijo žonglerske in ognjene skupine Čupakabra, prihodom dedka Mraza, nagovorom župana, glasbeno pa se bodo začela s koncertom priljubljene skupine Leteči potepuhi.

Žonglerska skupina Čupakabra vas bo popeljala skozi igro svetlobe in giba, ovito v dimno tančico decembrskega večera. Cirkuška zgodba Svetlobna poezija je svetlobna ulična predstava, ki govori o tem, od kod je svetloba prišla na svet. So jo posejali čudni možici, se je odlomil sončev žarek, ali pa so jo stkale leteče meduze. Pridite in mogoče boste izvedeli.

Leteči potepuhi so leta pred štirimi leti spet aktivno zaživeli po nekajletnem premoru ter delovanju članov ter v drugih glasbenih zasedbah. Po kadrovskih spremembah in menjavi pevca so posneli v studiu nekaj novega materiala, ki ga nadgrajujejo in pripravljajo za novi album v prihodnosti. Leteči potepuhi tako zadnje čase koncertirajo ter ustvarjajo v šestčlanski zasedbi s koncertnim repertoarjem, ki zajema vse njihovo obdobje od leta 1994. Na koncertu pa se boste lahko ogrevali seveda ob njihovih največjih uspešnicah kot so Bicikl, Pojem blues in še kakšni zimzeleni skladbi. Leteči potepuhi so: Dejan Došlo – akustična kitara in vokal, Sergej Jereb – bas kitara, Aljoša Kunilo – vokal, Marko Ogrin – klaviature, Marko Matjašič – električna kitara in Matjaž Ogrin – bobni.

Praznično druženje na Čarobni promenadi se bo dogajalo vsak dan, od 20. do 29. decembra od 17. ure dalje, ob toplih napitkih in prigrizkih, dogodivščinah za najmlajše ter glasbenih nastopih za vse generacije. Glasbeni koncerti bodo ob 18. uri.
Za otvoritveno animacijo in moderatorstvo bo poskrbel Boštjan Oder.

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

SkorBand - koncert zaradi slabega vremena ODPADE

Čarobna promenada 2019

Skupina SkorBand je deseterica izkušenih mladih glasbenikov iz Velenja in okolice. Začetki skupine segajo v leto 2012, ko so začeli igrati kot spremljevalna skupina prijateljske vokalne skupine. Leto kasneje je SkorBand v okrepljeni in skoraj bigbandovski zasedbi začel samostojno delovati in oblikovati svoj širok, zvrstno bogat in sodoben glasbeni repertoar, ki stilno zajema vse od pop/rock glasbe, rock'n'rolla, dixielanda, swinga, bluesa, latina, pa vse do funk in disco glasbe, večnih 'evergreenov', slovenskih popevk in plesne glasbe. Zvrstno bogat repertoar, razširjena zasedba z ženskim in moškim vokalom, ritem sekcijo in pihalno sekcijo jim omogoča izvajanje zahtevnejših aranžmajev. Vso glasbo izvajajo izključno v živo. Dosedanjo prepoznavnost so si ustvarili s kakovostnimi izvedbami tujih skladb v lastnih aranžmajih, s svojo podobo in s svojo odrsko energijo, zaradi katere ne ostane ravnodušen nihče.

SkorBand so: Sanja Mlinar (vokal), Tomaž Glasenčnik (vokal), Mitja Skornšek (vokal, klaviatura), Boris Golavšek (kitara), Dani Skornšek (bas kitara), Gašper Obšteter (bobni), Rado Kompan (saksofon), Alojz Kompan (trobenta), Roman Podlesnik (trobenta), Gašper Zamernik (pozavna).

 

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Beer Belly - koncert zaradi slabega vremena ODPADE

Čarobna promenada 2019

Koncert zaradi slabega vremena odpade.

Beer Belly je petčlanska glasbena zasedba iz Kranja. Pri nas edina neguje in izvaja tradicionalno glasbo irske, škotske in keltske kulture. V njenem repertoarju so skladbe znanih skupin, kot so The Dubliners, Christy Moore, The Pouges, The Clancy Brothers in drugih, pa do manj znanih irskih reelov, jigov, škotskih dud in keltskih pesmi, starih nekaj stoletij. V multikulturnem prostoru se njihova glasba rada preplete še z drugimi evropskimi glasbenimi tradicijami, kot so ruska, madžarska, italijanska, francoska, ruska, portugalska ... sem in tja jih zanese tudi v bluegrass. Pohvalijo se lahko s petimi albumi, videospoti ter skoraj 400 nastopi po Sloveniji in tujini. Posebnost skupine je harmonika, ki igra linije irskih in škotskih dud in nastop v pravih škotskih kiltih.

Zasedba: Uroš Kavčič – vokal, kitara, banjo, mandolina, Robert Bone – klarinet, piščali, žlice, vokal, Naike Makuc – violina, Marko Bogataj – kitara, banjo, mandolina, Adrijan Novak – harmonika, kontrabas, vokal

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Megashow z Vilo Ekseno in superjunaki

Čarobna promenada 2019

Si želite v živo spoznati Spidermana, Batmana, Elzo, Sneguljčico, Supermana in Pocahontas ter seveda Vilo Ekseno? Vabljeni, da si decembrski popoldan polepšate z obiskom superjunakov in pravljične Vile Ekseno. Glasbeni spektakel z nastopom superjunakov, ki otroke razgiba, izobražuje in povabi na ples.

Projekt Vila Eksena je resnično edinstveno doživetje tako za otroke kot odrasle. Združuje like pravljičnih junakov, ki so otrokom zelo ljubi, z izredno poučno tematiko. Skozi kvaliteten in zabaven program namreč otroke uči sprejemanja, ljubezni in strpnost, vrlin, ki so v današnji družbi zelo potrebne.

Za otroke vseh starosti in mlade po srcu.

Dogodek je brezplačen.

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

EMŠO Blues Band

Čarobna promenada 2019

Ljubljanska skupina starejših mladincev, nekje med aktivno in upokojeno generacijo, ki v glasbi neizmerno uživa. Je čvrsta, homogena zasedba, ki se lahko pohvali s kar nekaj odmevnimi koncerti. Igrajo glasbo svoje mladosti, predvsem južnjaški rock-blues znanih ameriških izvajalcev.
Zasedba: Emil Pock (vokal), Janc Galič (kitara), Edo Sušnik (kitara), Andrej Konjajev (orgle, klavir), Slavc Žust (bas), Marko Avanzo (bobni, vokal) in David Kobe (tolkala).

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

DJ Mrky

Čarobna promenada 2019
Praznično druženje na prostem ob toplih napitkih in prigrizkih, dogodivščinah za najmlajše ter glasbenih in plesnih nastopih za male in velike. Z glasbo vas bo ogreval DJ Mrky.
  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Čarobni prazniki

Čarobna promenada 2019

Snežna kraljica se pripravlja na novoletno praznovanje. Kot nalašč pa ji gre vse narobe. Še sestrice snežinke nočejo skočiti na zemljo. Če ni snega, prazniki niso čarobni. Ko preizkusi že vse svoje trike in skoraj obupa, se spomni na starega prijatelja čarovnika Uršolina. Ko obišče njegov grad, pa začne kar sama stikati po čarovniških stvareh, kar pa Uršolinu nu všeč. Odloči se, da jo bo kaznoval, nato pa pomaga pričarati sneg.

Zavod Enostavno prijatelji

Vstop prost.

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Jeannette

Čarobna promenada 2019

Pod imenom Jeannette muzicira skupina petih glasbenikov iz Rogaške Slatine in Rogatca, od katerih ima vsak svojo zgodbo in drugačno glasbeno ozadje, vsem pa je brez dvoma skupno eno, vsi imajo v krvi tisti pravi rock'n'roll. Ne obremenjujejo in omejujejo se z žanrskimi določitvami, želijo le ustvarjati zapeljivo plesno atmosfero, ob kateri se lahko poslušalci sprostijo in ujamejo v večne melodije, ki zlahka zlezejo pod kožo. Ob priredbah dobrih starih klasik bluesa, swinga, jazza, rock'n'rolla, se znajdejo tudi vrhunci francoske šansonjerke Edith Piaf, kot so La vie en rose, Non je ne regrette rien in drugi. Priredbe so narejene v 'stilu "Jeannette'', za katerega je značilen zvok klavirske harmonike, ki jo svojstveno spremljajo in dopolnjujejo vsi člani benda.

Zasedba: Sandi Kampuš – bobni, Aleš Boroš Barni – bas kitara, Alan Haidar – kitara/orglice, Boštjan Letnar – klavirska harmonika, Barbara Rehar – vokal.

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Bohem

Čarobna promenada 2019

Skupina Bohem je v petnajstih letih obstoja izdala tri zgoščenke, ki so obrodile osem hitov. Med publiko še vedno največ navdušenja požanjejo On je jaz, 9. junij in Kraljica sanj, Življenje ni zločin, Manifest ljubezni in Dan za Vas. Lanskoletna  pesem in spot Balada o njej, ki napoveduje novo ploščo, pa glede na odziv pri publiki in v medijih grozi, da bo pristala med njihovimi največjimi uspešnicami. Njihov energični nastop, nabit z emocijami in odlično izvedbo programa, vsebuje tudi nekaj priredb slovenskih in svetovnih rock in pop klasik. Lani smo jim kot predskupini Šank Rocka lahko prisluhnili na decembrskem koncertu v Rdeči dvorani.

Zasedba: Matic Jere – vokal, Simon Šubic – kitara, Manca Pinterič – klaviature, Dejvi Kotar – bas kitara, Luka Pate – bobni, tolkala

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Čudežna polja

Čarobna promenada 2019

Čudežna polja so legendarna glasbena skupina, ki je bila ustanovljena leta 1972 in katere člani so si nadeli ime po pesniški zbirki temnopoltega pesnika Langstona Hughesa Fields of Wonder - Čudežna polja. Že leta 1974 so izdali svojo prvo malo ploščo s hitoma Solze in Draga, ti si moja sreča, kar je bila sploh prva rock plošča v slovenskem jeziku. Začeli so z bluesom in rockom in kasneje in se kasneje zaradi velikega komercialnega uspeha preusmerili v pop glasbo. Njihov največji hit je seveda legendarna skladba Poštar zvoni samo dvakrat. So med legendarnimi petimi slovenskimi izvajalci, ki so kakšnega izmed svojih albumov prodali v nakladi več kot 100.000 izvodov. Nastopili so na vseh največjih festivalih nekdanje Jugoslavije, festivalih in koncertih širom Evrope. Njihov avtorski opus predstavlja tudi vrsta, praktično že ponarodelih hitov, kot so poleg že omenjenega Poštarja še Anamarie, 25 ur, Solze, Solit se pojdi, I love you, dokler si tu, Nekdo igra klavir in mnogi drugi. Njihov repertoar na njihovih nastopih poleg navedenih, številnih avtorskih hitov, sestavljajo še rock klasiki skupin.

 

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »