SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - December 2019

December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Tina in medvedja moč

Čarobnica sobotnica

Pravljica odličnega slovenskega pravljičarja Primoža Suhodolčana z naslovom Tina in medvedja moč je pravljica o deklici, ki se navdušuje za smučanje. Verjetno vsi poznamo Tino Maze, Suhodolčan pa jo je poustvaril še v resnični pravljični zgodbi. Dekle iz vasi Črna raziskuje svojo okolico in svet. Je živahna in kar naprej teka gor in dol. Velikokrat obišče tudi slavnega črnjanskega medveda, a ta nekega dne oživi. Hitro se sporazumeta in medved ji s pomočjo lisice pomaga pri treningu smučanja. Pravljica o Tini Maze je lahka (naravna) izbira, a po drugi strani težek izziv. Dandanes je imeti idole in postati eden od njih stalnica nacionalne športne tradicije. Ustvarja navdušenje. Želja, da bi otroci pravljico videli na odru, je tudi didaktične narave. Pravljica namreč obenem zabava in nas uči vztrajnosti, potrpežljivosti, delavnosti in najpomembneje: hrabri nas, da sledimo svojim sanjam.

Gledališče Velenje in Festival Velenje
Igrana predstava
Avtor: Primož Suhodolčan
Režija: Romeo Grebenšek
Igrajo: Jana Flego, Irena Zalar, Jože Školc, Nejc Škorjanc, Zoja Lešnik, Miha Šilc, Urban Hrastnik

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Obvezen dvig brezplačnih vstopnic,
Preberi več »

Cirkus Kolibris

Čarobne sobotnice

“Žongliranje ni čarovnija! Hokus pokus, abrakadabra, prihaja Čupakabra.”

Ognjena žonglerska skupina Čupakabra že leta deluje in ustvarja na cirkuškem področju in širi žongliranje, dobro voljo ter smeh. Verjamejo, da je cirkus čarovnija, ki lahko spremeni svet – na bolje. V Velenje prihajajo z dinamično cirkuško predstavo Cirkus Kolibris, polno atraktivnih žonglerskih točk, akrobacijskih glasbenih vložkov in kaskaderskih čarovnij. Cirkuška predstava, ki se razlije z odra in s čarovnijo preplavi občinstvo.

Skoraj najmanjši cirkus za vrtce, šole, campe, trge, casinoje, odprte, zaprte, male in velike odre. Žongliranje, zabavne zgodbe in klovnade. Akrobacije in čarovnija, da se publika od smeha zvija.

Vabljeni!


  Dom kulture Velenje (Mala dvorana)
  Vstopnina: 2 €
Preberi več »

Megashow z Vilo Ekseno in superjunaki

Čarobna promenada 2019

Si želite v živo spoznati Spidermana, Batmana, Elzo, Sneguljčico, Supermana in Pocahontas ter seveda Vilo Ekseno? Vabljeni, da si decembrski popoldan polepšate z obiskom superjunakov in pravljične Vile Ekseno. Glasbeni spektakel z nastopom superjunakov, ki otroke razgiba, izobražuje in povabi na ples.

Projekt Vila Eksena je resnično edinstveno doživetje tako za otroke kot odrasle. Združuje like pravljičnih junakov, ki so otrokom zelo ljubi, z izredno poučno tematiko. Skozi kvaliteten in zabaven program namreč otroke uči sprejemanja, ljubezni in strpnost, vrlin, ki so v današnji družbi zelo potrebne.

Za otroke vseh starosti in mlade po srcu.

Dogodek je brezplačen.

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Čarobni prazniki

Čarobna promenada 2019

Snežna kraljica se pripravlja na novoletno praznovanje. Kot nalašč pa ji gre vse narobe. Še sestrice snežinke nočejo skočiti na zemljo. Če ni snega, prazniki niso čarobni. Ko preizkusi že vse svoje trike in skoraj obupa, se spomni na starega prijatelja čarovnika Uršolina. Ko obišče njegov grad, pa začne kar sama stikati po čarovniških stvareh, kar pa Uršolinu nu všeč. Odloči se, da jo bo kaznoval, nato pa pomaga pričarati sneg.

Zavod Enostavno prijatelji

Vstop prost.

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Heidi

Novoletna družinska predstava, za Maksi in Mega Pikin abonma

Heidi je sirota in po smrti staršev živi s teto Dete. Ko se teti ponudi dobro plačana služba v mestu, odpelje Heidi k dedu na planino. Skrivnostni ded s svojim samotarskim načinom življenja buri domišljijo vaščanov, v resnici pa je tudi on osamljen in nesrečen. Umaknil se je visoko v gore, kjer živi povezan z naravo. Ded in Heidi se hitro navežeta, drug v drugem najdeta družino in ljubezen, po kateri sta hrepenela. Heidi se zaljubi v naravo, v kateri se popolnoma osvobodi. Ded jo uči sobivati z naravo, jo pri njenih raziskovanjih spodbuja in vzgaja v samostojno bitje. Heidi na planini spozna tudi prijatelja Petra. Nekega dne se nenapovedano vrne teta Dete in odpelje Heidi v mesto za družabnico bolni Klari ...

Heidi je zgodba o svobodi, ki jo lahko občutimo le v naravi, o sproščenosti, ki jo človek najde v povezanosti z naravo, uporništvu, vztrajnosti in pogumu, ki so gonilo življenjskih sprememb. Je zgodba o ljubezni in moči ljubezni ter priča o tem, da so družina ljudje, ki se imajo radi, si pomagajo in skrbijo drug za drugega.

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 7 €
Preberi več »

Žabec pozimi

Čarobne sobotnice

Lutkovno gledališče FRU - FRU, Lutkovna predstava

Nekega jutra žabca preseneti sneg. Ne razume zakaj je vse pokrito z belo odejo, močno ga zebe, drsi mu na zaledenelem ribniku in ne more razumeti, zakaj se njegovi prijatelji tako veselijo drsanja in kepanja. Ko skoraj zmrzne v snegu, pa mu prijatelji priskočijo na pomoč …

Po lutkovni uspešnici Zaljubljeni žabec iz bogate zbirke kratkih zgodb Maxa Velthuijsa.

Predstava je primerna za otroke, starejše od dveh let.

  Dom kulture Velenje (mala dvorana)
  Vstopnina: 2 €
Preberi več »