SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - December 2019

December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Januar 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Stand Up s harmoniko - RAZPRODANO

Robert Goter Show
Harmonikar Robert Goter nam bo s svojo harmoniko in humorjem pripravil pravi Stand up Show.
  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »

Moja domovina

Ta veseli dan kulture: Koncert domovinskih pesmi MePZ Gorenje z recitalom Toneta Kuntnerja

Že vrsto let Mešani pevski zbor Velenje v sodelovanju s Festivalom Velenje pripravlja koncert slovenskih pesmi na »Ta veseli dan kulture«. O tej priložnosti zmeraj povabi zanimive glasbene ali literarne goste. Letos so se odločili obuditi domovinsko zavest in pripadnost s pomočjo domovinskih pesmi. Mednje se odlično poda domovinska poezija pesnika in igralca Toneta Kuntnerja, ki jo bo tudi sam interpretiral. Vmes se bo po zamisli zborovodkinje Katje Gruber prepletalo razmišljanje in poosebljeno doživljanje domovine v vlogi Anice Podlesnik. Koncert bodo glasbeno obogatili: Tea Plazl, Zmago Štih, Tomaž Lojen in Simon Gorišek. Dirigentka: Katja Gruber.
Vabljeni na kulturni košček naše ljube Slovenije!

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Obvezen prevzem brezplačnih vstopnic pri MePZ Gorenje ali na Festivalu Velenje,
Preberi več »

Hotenja 29

Literarni večer
Predstavitev literarnega zbornika s številko 29. V njem boste lahko prebirali poezijo in prozo šaleških in gostujočih avtorjev.
Hotenjem bosta glas posodila Vanja Iva Kretič in Nace Serdinšek.
  Prost vstop
Preberi več »

Delavnica forme Pahljača

Društvo za Tai chi in Qi gong Zmajev vodnjak Velenje organizira delavnico forme Pahljača v petek 13.12.2019 od 16.45 do 20.00 ure v telovadnici Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje. Delavnico bo vodil Chen Shining, prehodno znanje pa ni potrebno.
  Telovadnica centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje, Kidričeva 19, 3320 Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Praznični sejem drobnih daril in dobrot

Čarobni december
Ob decembrskem vzdušju bo potekal Praznični sejem drobnih daril in dobrot. Prodajne stojnice bodo krasili izdelki domače obrti, praznični priboljški in dobrote ter drobna darila, ki si jih poklanjamo v prazničnem času.
  Cankarjeva ulica
  Prost vstop
Preberi več »

Čarobna promenada s Svetlobno poezijo Čupakabre, dedkom Mrazom in Letečimi potepuhi

Odprtje Čarobne promenade 2018

Čarobna promenada 2019 se bo odprla s Svetlobno poezijo žonglerske in ognjene skupine Čupakabra, prihodom dedka Mraza, nagovorom župana, glasbeno pa se bodo začela s koncertom priljubljene skupine Leteči potepuhi.

Žonglerska skupina Čupakabra vas bo popeljala skozi igro svetlobe in giba, ovito v dimno tančico decembrskega večera. Cirkuška zgodba Svetlobna poezija je svetlobna ulična predstava, ki govori o tem, od kod je svetloba prišla na svet. So jo posejali čudni možici, se je odlomil sončev žarek, ali pa so jo stkale leteče meduze. Pridite in mogoče boste izvedeli.

Leteči potepuhi so leta pred štirimi leti spet aktivno zaživeli po nekajletnem premoru ter delovanju članov ter v drugih glasbenih zasedbah. Po kadrovskih spremembah in menjavi pevca so posneli v studiu nekaj novega materiala, ki ga nadgrajujejo in pripravljajo za novi album v prihodnosti. Leteči potepuhi tako zadnje čase koncertirajo ter ustvarjajo v šestčlanski zasedbi s koncertnim repertoarjem, ki zajema vse njihovo obdobje od leta 1994. Na koncertu pa se boste lahko ogrevali seveda ob njihovih največjih uspešnicah kot so Bicikl, Pojem blues in še kakšni zimzeleni skladbi. Leteči potepuhi so: Dejan Došlo – akustična kitara in vokal, Sergej Jereb – bas kitara, Aljoša Kunilo – vokal, Marko Ogrin – klaviature, Marko Matjašič – električna kitara in Matjaž Ogrin – bobni.

Praznično druženje na Čarobni promenadi se bo dogajalo vsak dan, od 20. do 29. decembra od 17. ure dalje, ob toplih napitkih in prigrizkih, dogodivščinah za najmlajše ter glasbenih nastopih za vse generacije. Glasbeni koncerti bodo ob 18. uri.
Za otvoritveno animacijo in moderatorstvo bo poskrbel Boštjan Oder.

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

SkorBand - koncert zaradi slabega vremena ODPADE

Čarobna promenada 2019

Skupina SkorBand je deseterica izkušenih mladih glasbenikov iz Velenja in okolice. Začetki skupine segajo v leto 2012, ko so začeli igrati kot spremljevalna skupina prijateljske vokalne skupine. Leto kasneje je SkorBand v okrepljeni in skoraj bigbandovski zasedbi začel samostojno delovati in oblikovati svoj širok, zvrstno bogat in sodoben glasbeni repertoar, ki stilno zajema vse od pop/rock glasbe, rock'n'rolla, dixielanda, swinga, bluesa, latina, pa vse do funk in disco glasbe, večnih 'evergreenov', slovenskih popevk in plesne glasbe. Zvrstno bogat repertoar, razširjena zasedba z ženskim in moškim vokalom, ritem sekcijo in pihalno sekcijo jim omogoča izvajanje zahtevnejših aranžmajev. Vso glasbo izvajajo izključno v živo. Dosedanjo prepoznavnost so si ustvarili s kakovostnimi izvedbami tujih skladb v lastnih aranžmajih, s svojo podobo in s svojo odrsko energijo, zaradi katere ne ostane ravnodušen nihče.

SkorBand so: Sanja Mlinar (vokal), Tomaž Glasenčnik (vokal), Mitja Skornšek (vokal, klaviatura), Boris Golavšek (kitara), Dani Skornšek (bas kitara), Gašper Obšteter (bobni), Rado Kompan (saksofon), Alojz Kompan (trobenta), Roman Podlesnik (trobenta), Gašper Zamernik (pozavna).

 

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

Beer Belly - koncert zaradi slabega vremena ODPADE

Čarobna promenada 2019

Koncert zaradi slabega vremena odpade.

Beer Belly je petčlanska glasbena zasedba iz Kranja. Pri nas edina neguje in izvaja tradicionalno glasbo irske, škotske in keltske kulture. V njenem repertoarju so skladbe znanih skupin, kot so The Dubliners, Christy Moore, The Pouges, The Clancy Brothers in drugih, pa do manj znanih irskih reelov, jigov, škotskih dud in keltskih pesmi, starih nekaj stoletij. V multikulturnem prostoru se njihova glasba rada preplete še z drugimi evropskimi glasbenimi tradicijami, kot so ruska, madžarska, italijanska, francoska, ruska, portugalska ... sem in tja jih zanese tudi v bluegrass. Pohvalijo se lahko s petimi albumi, videospoti ter skoraj 400 nastopi po Sloveniji in tujini. Posebnost skupine je harmonika, ki igra linije irskih in škotskih dud in nastop v pravih škotskih kiltih.

Zasedba: Uroš Kavčič – vokal, kitara, banjo, mandolina, Robert Bone – klarinet, piščali, žlice, vokal, Naike Makuc – violina, Marko Bogataj – kitara, banjo, mandolina, Adrijan Novak – harmonika, kontrabas, vokal

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

EMŠO Blues Band

Čarobna promenada 2019

Ljubljanska skupina starejših mladincev, nekje med aktivno in upokojeno generacijo, ki v glasbi neizmerno uživa. Je čvrsta, homogena zasedba, ki se lahko pohvali s kar nekaj odmevnimi koncerti. Igrajo glasbo svoje mladosti, predvsem južnjaški rock-blues znanih ameriških izvajalcev.
Zasedba: Emil Pock (vokal), Janc Galič (kitara), Edo Sušnik (kitara), Andrej Konjajev (orgle, klavir), Slavc Žust (bas), Marko Avanzo (bobni, vokal) in David Kobe (tolkala).

  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »

DJ Mrky

Čarobna promenada 2019
Praznično druženje na prostem ob toplih napitkih in prigrizkih, dogodivščinah za najmlajše ter glasbenih in plesnih nastopih za male in velike. Z glasbo vas bo ogreval DJ Mrky.
  Velenjska promenada (pred sodiščem)
  Prost vstop
Preberi več »