SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogodki - November 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Bralna čajanka

Tudi letos nadaljujemo z bralnimi čajankami, ki so namenjene starejšim v centru, ki težko berejo in so jim knjige iz zdravstvenih razlogov težje dostopne. Čajanko bo izvajala Bernarda Lukanc.
  Knjižnica Velenje (Center starejših Zimzelen Topolšica)
  Prost vstop
Preberi več »

Ura pravljic

Ura pravljic v srbskem jeziku je namenjena otrokom, starejšim od treh let. Pripovedovala bo Maruška Škoda.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Zvočna kopel

Zvok gongov uravnava delovanje možganov, ki ob poslušanju preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja. Pozitivni učinki:  izboljša notranje procese fizičnega telesa, poveča intuicijo, izboljša komunikacijo in koncentracijo, čustveno in miselno očiščuje, nudi globoko doživetje na vseh nivojih. Poleg podloge za ležanje priporočajo nekaj za pod glavo in kolena, »zmrzljivcem« bo prišla prav tudi kakšna odejica. Sprostitev je namenjena odraslim, izvajala jo bo Nives Kraševec.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Nega kože

Brezplačna praktična delavnica nege kože, na kateri vas bodo naučili pravilne nege kože z odličnimi negovalnimi izdelki, ki prihajajo iz Švedske. Ocenili bodo stanje vaše kože, vam predlagali ustrezne izdelke za nego, definirali vzrok morebitnih trenutnih težav na površini kože ter skušali preprečiti težave v prihodnje. Delavnica vas ne obvezuje k nakupu. Naredite nekaj dobrega za svojo kožo! Prijave na dogodek:  
041 230 437 (Karin) ali Karin.hofika@gmail.com.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Borut Korun: Izbrani potopisi

Knjiga Izbrani potopisi, je nekak pregled Korunovega dosedanjega potopisnega pisanja. Iz vsake doslej izdane potopisne knjige in iz romanov Zadnji inkovski zaklad ter Odisej sem... je izbral eno poglavje in ga dal v zbirko, in vsakemu od teh dodal kratek uvod  in originalne fotografije.

Avtor Borut Korun bo predstavitev vsebine pospremil s projekcijo fotografij. 
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Zgodbe iz predpasnika

Kaj bomo počeli? Kuhali bomo! A kaj? Juho! Vendar ne navadno! Naša juha bo pravljična. Začeli bomo kot po navadi. S kuhalnico, zelenjavo in začimbami, vmes pa bodo v loncu pristale tudi pripovedke. Skozi zgodbe bodo poslušalci izvedeli marsikaj o hrani, odnosu do nje, ter o nas, ljudeh samih. Zato lepo povabljeni vsi, saj ta juha ne redi.

Primerno za otroke od treh let, pripovedovala bo Janja Stopar.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Ročna dela za dobra dela

Namen srečanj je prostovoljno druženje ob kvačkanju in pletenju, izmenjava znanja, izkušenj in idej, nastale izdelke pa predamo v dobrodelne namene. Zaželeno je najosnovnejše znanje ročnih del. S seboj prinesite pisane ostanke volne in preje, vedno pa so dobrodošli tudi predlogi in ideje za sodelovanje pri dobrodelnih akcijah. V mesecu novembru pletemo in kvačkamo izdelke za Novoletni bazar Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Harmonizirajmo svoje življenje: znanje Grigorija Grabovoja

Vsakdanje življenje pred nas postavlja izzive in naloge, ki jih lahko dojemamo v pozitivnem ali negativnem smislu. Seveda smo bolj uspešni, bolj zadovoljni in tudi bolj zdravi, če lahko vse sprejemamo z nasmehom in dobro voljo. To z lahkoto uresničimo s preprostimi tehnikami, ki so univerzalne, to pomeni, da so uporabne vedno in povsod. Tehnike so znanstveno preverjene in dokazano delujejo. Namenjene so razvoju naše zavesti v pozitivno smer. Z njimi lahko resnično sami prevzamemo upravljanje s svojim življenjem, tako na zdravstvenem, finančnim, družbenem, poslovnem in drugih področjih. Predavala bo  Elizabeta Bobnar Najžer.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle

Na novembrskem bralnem krožku za odrasle, Moč branja, bodo spregovorili o prvencu Mirta Komela, Pianistov dotik. Gre za  pisanje o glasbi, in sicer na način, ki je soroden glasbi. Ta roman lahko označimo tudi kot izvirno filozofsko študijo, ki nam odstre nenavaden pogled na nekaj tako primarnega, kot je dotik. V določenem trenutku življenja ekscentričnega pianista, usodno odvisnega od klavirskih tipk, se razvije fobija pred dotikanjem. To je le ena izmed problemskih plasti tega kompleksnega romana, skozi katerega se bralec sprehaja raziskovalno, z navdušenjem ter včasih tudi s težavo, tako kot po stranskih ulicah velikega mesta. Pogovor bo vodila  Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Srečanje članov Gobarskega društva Marauh Velenje

Srečanje, ki ga vsak prvi četrtek v mesecu organizira Gobarsko društvo Marauh, kjer se lahko ljubitelji mikologije in gobarstva vpišejo v društvo in najdejo strokovne odgovore o gobah.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »