SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogodki - November 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Zvočna kopel

Zvok gongov uravnava delovanje možganov, ki ob poslušanju preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja. Pozitivni učinki:  izboljša notranje procese fizičnega telesa, poveča intuicijo, izboljša komunikacijo in koncentracijo, čustveno in miselno očiščuje, nudi globoko doživetje na vseh nivojih. Poleg podloge za ležanje priporočajo nekaj za pod glavo in kolena, »zmrzljivcem« bo prišla prav tudi kakšna odejica. Sprostitev je namenjena odraslim, izvajala jo bo Nives Kraševec.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Nega kože

Brezplačna praktična delavnica nege kože, na kateri vas bodo naučili pravilne nege kože z odličnimi negovalnimi izdelki, ki prihajajo iz Švedske. Ocenili bodo stanje vaše kože, vam predlagali ustrezne izdelke za nego, definirali vzrok morebitnih trenutnih težav na površini kože ter skušali preprečiti težave v prihodnje. Delavnica vas ne obvezuje k nakupu. Naredite nekaj dobrega za svojo kožo! Prijave na dogodek:  
041 230 437 (Karin) ali Karin.hofika@gmail.com.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Izzivalec ulice 2

Bojan Kodelja predstavlja nadaljevanje v preteklosti odlično sprejetega avtorskega programa Izzivalec ulice, katerega je korenito nadgradil z novimi odkritji. IZZIVALEC ULICE 2 sloni na večletnem raziskovanju, ki ga je opravil v sodelovanju z različnimi slovenskimi strokovnjaki in uglednimi institucijami. Tokrat stopajo v ospredje novodobne oblike zasvojenosti, ki so pogosto dobro zamaskirane, zato dokumentarni dogodek poslušalce založi z veščinami za njihovo prepoznavanje. 
IZZIVALEC ULICE 2 razkriva osupljiva dejstva ter napeljuje k predčasnemu prepoznavanju in h kritičnemu razmišljanju o kemičnih in nekemičnih zasvojenostih. 
Dobro je poznati pasti zasvojenosti, ampak temeljna veščina je znati pasti prepoznati. 
  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Borut Korun: Izbrani potopisi

Knjiga Izbrani potopisi, je nekak pregled Korunovega dosedanjega potopisnega pisanja. Iz vsake doslej izdane potopisne knjige in iz romanov Zadnji inkovski zaklad ter Odisej sem... je izbral eno poglavje in ga dal v zbirko, in vsakemu od teh dodal kratek uvod  in originalne fotografije.

Avtor Borut Korun bo predstavitev vsebine pospremil s projekcijo fotografij. 
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Ročna dela za dobra dela

Namen srečanj je prostovoljno druženje ob kvačkanju in pletenju, izmenjava znanja, izkušenj in idej, nastale izdelke pa predamo v dobrodelne namene. Zaželeno je najosnovnejše znanje ročnih del. S seboj prinesite pisane ostanke volne in preje, vedno pa so dobrodošli tudi predlogi in ideje za sodelovanje pri dobrodelnih akcijah. V mesecu novembru pletemo in kvačkamo izdelke za Novoletni bazar Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Harmonizirajmo svoje življenje: znanje Grigorija Grabovoja

Vsakdanje življenje pred nas postavlja izzive in naloge, ki jih lahko dojemamo v pozitivnem ali negativnem smislu. Seveda smo bolj uspešni, bolj zadovoljni in tudi bolj zdravi, če lahko vse sprejemamo z nasmehom in dobro voljo. To z lahkoto uresničimo s preprostimi tehnikami, ki so univerzalne, to pomeni, da so uporabne vedno in povsod. Tehnike so znanstveno preverjene in dokazano delujejo. Namenjene so razvoju naše zavesti v pozitivno smer. Z njimi lahko resnično sami prevzamemo upravljanje s svojim življenjem, tako na zdravstvenem, finančnim, družbenem, poslovnem in drugih področjih. Predavala bo  Elizabeta Bobnar Najžer.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Baal

Za Beli abonma, A la carte in izven

Rozmanov Baal ni prevod niti adaptacija, ampak popolnoma avtonomno avtorsko delo, grajeno na skrajno egocentričnem odnosu Brechtovega lika do družbe in ljudi. Zgodbo prestavlja v sodoben čas in naš prostor, zato so nekoliko bolj izpostavljene nacionalne teme. Njegov Baal je v primerjavi z izvirnimi različicami bolj povezan in besedilno lahkoten, dialogi so napisani v verzih. Ker je izvirni Baal pesnik, mu je Roza pripisal nekaj svoje mladostne poezije.
»Uprizoritev je zastavljena kot burleska, ki jo uvede glasbeni trio in zaživi v preprostih songih ter še bolj v divjih solo pasažah. Trio spremlja odrsko dogajanje, podpira Baalove (igra ga Ivo Godnič) songe in aktivno zavzame pripovedovalsko pozicijo, s čimer ustvarja prehode med prizori ter okvirja uprizoritev.« (Radio Slovenija, 21. 3. 2019)

Slovensko mladinsko gledališče, Ljubljana
Avtor: Andrej Rozman Roza po Bertoldu Brechtu
Režija: Vito Taufer
Igrajo: Ivan Godnič, Jure Ivanušič, Uroš Maček, Robert Prebil, Matej Recer, Ivan Rupnik, Dario Varga, Matija Vastl
Glasba: Aleksander Pešut - Schatzi v izvedbi Vasko Atanasovski Tria: Vasko Atanasovski, Dejan Lapanja, Marjan Stanić

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Vstopnina: 15 €
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle

Na novembrskem bralnem krožku za odrasle, Moč branja, bodo spregovorili o prvencu Mirta Komela, Pianistov dotik. Gre za  pisanje o glasbi, in sicer na način, ki je soroden glasbi. Ta roman lahko označimo tudi kot izvirno filozofsko študijo, ki nam odstre nenavaden pogled na nekaj tako primarnega, kot je dotik. V določenem trenutku življenja ekscentričnega pianista, usodno odvisnega od klavirskih tipk, se razvije fobija pred dotikanjem. To je le ena izmed problemskih plasti tega kompleksnega romana, skozi katerega se bralec sprehaja raziskovalno, z navdušenjem ter včasih tudi s težavo, tako kot po stranskih ulicah velikega mesta. Pogovor bo vodila  Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Bralne urice

Bralne urice so namenjene starejšim v domu, ki težko berejo, še vedno pa radi prisluhnejo brani besedi. Bralne urice bo izvajala Bernarda Lukanc.
  Dom za varstvo odraslih Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Srečanje članov Gobarskega društva Marauh Velenje

Srečanje, ki ga vsak prvi četrtek v mesecu organizira Gobarsko društvo Marauh, kjer se lahko ljubitelji mikologije in gobarstva vpišejo v društvo in najdejo strokovne odgovore o gobah.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »