SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogodki - 26. november 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Barve jeseni

Jesenske barve počasi izginjajo. Da ohranimo barvitost in toplino jeseni bomo iz naravnih plodov in listja izdelali pisan mobile, ki bo krasil naš dom.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Eins, zwei, drei – po nemško zdaj!

Ura pravljic v nemškem jeziku je namenjena otrokom, starejšim od petih let. Pripovedoval bo Frenk Špiler.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Krepitev imunskega sistema in zaščita pred različnimi virusi

Jesensko zimski čas je prav čaroben. Narava spreminja svojo podobo, s tem pa pridejo na plano tudi različni virusi in bakterije. Ali smo pripravljeni na temperaturne spremembe? Vemo, kako  se zaščititi pred raznimi nalezljivimi boleznimi? Imunski sistem ima veliko vlogo pri zaščiti proti boleznimi, zato je pomembno, da ga pravočasno začnemo krepiti. O vsem  tem  bo predavala mag. Barbara Vavkan, mag. zdr. nege iz referenčne ambulante ZD Šoštanj. V sodelovanju z Društvom Sončnica.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

100 let Bolnišnice Topolšica

Otvoritev razstave
Na odprtju razstave, ki je nastala v sodelovanju Knjižnice Velenje in Bolnišnice Topolšica, se bomo sprehodili skozi stoletno zgodovino osrednje bolnišnice našega okolja in spoznali njeno aktualno vlogo in družbeni pomen.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Klepet pod arkadami: Jože Svetina

Jože Svetina je javnosti znan kot učitelj in družbenopolitični delavec, predvsem pa kot slikar. Njegove slike so prejeli številni državniki z vsega sveta. Jože Svetina pa se dobro spominja tudi udarniškega dela v Velenju in Šoštanju.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Rudolf Maister – znameniti Slovenec

Predavanje dr. Aleša Ariha ob 23. novembru, državnem prazniku dnevu Rudolfa Maistra

Dr. Aleš Arih je upokojeni direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož in eden največjih poznavalcev življenja in dela generala Maistra in njegove vloge v slovenski zgodovini.

  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Kitarski duo Artis

Za Abonma Klasika

Na drugem koncertu bosta nastopila kitarista Julia in Christian Zielinski iz Nemčije. Glasbenika sta zelo uspešno diplomirala na glasbenih univerzah v Stuttgartu, Frankfurtu in Hamburgu. Povezala sta se v kitarski duo in se posvetila v prvi vrsti komornemu muziciranju. Na mednarodnih tekmovanjih v komorni glasbi sta prejela nekaj prvih in drugih nagrad, pa tudi nekaj nagrad občinstva. Odlikuje ju odlična komunikacija in odrska vitalnost. Svojo prvo zgoščenko sta z glasbo Beethovna in Pujola posnela leta 2007. Šest let kasneje je sledila druga z naslovom Portret. Pred kratkim pa sta izdala še svoji solistični zgoščenki Versus in Solo. Na koncertu v Velenju se nam bosta predstavila z glasbo Händla, Couperina, Mertza, Albeniza in Piazzolle.

Ob 19. uri vabljeni na predkoncertni klepet z nastopajočima umetnikoma.

  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »

Razstava Rast osnovnih šol v mestu ob Paki

Kot se je bliskovito razvijalo mesto, tako so v vsaki novi stanovanjski soseski Velenja rasle osnovne šole. V mesto ob Paki se je v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja priselilo veliko delavcev, tako iz različnih delov Slovenije, kot tudi iz takratnih jugoslovanskih republik, ki so v Velenju našli svojo prvo zaposlitev, si ustvarili družine in zaživeli v novo zgrajenih stanovanjskih stavbah mesta. V vsako novo nastalo soseščino se je zaradi potreb po vpisu učencev v osnovnošolsko izobraževanje umestila tudi nova osnovna šola. Z razstavo vas želimo popeljati skozi čas nastajanja osnovnih šol v novem Velenju.  Avtorja razstave sta Andreja Kac in Frenk Špiler. 
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Bralka meseca

Bralka meseca novembra je gospa Nuša Gošnik. Trditev »Knjiga je moja prijateljica«, pove o njej skoraj vse. Brez branja se počuti kot brez obraza, zato ima na nočni omarici vedno več različnih knjig, da je srečna. Je res pravi knjižni molj, čeprav se ukvarja še z vrsto drugih aktivnosti, predvsem z igranjem bridgea v Šaleškem klubu; za fizično kondicijo skrbi z obdelovanjem vrta; ročne spretnosti pa s pletenjem in izdelovanje punčk za srečo po ruski zgodbi o Lepi Vasilisi. Vsa leta sodeluje tudi v naši bralni znački za odrasle Odprimo knjige. Vabljeni na pester novembrski izbor!

Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.
  Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Na potepu po mestu s Piko Nogavičko

Pika je na svoje potepanje po mestu povabila tudi otroke iz Vrtca Velenje, ki so se vabilu z veseljem odzvali. Radovedni, polni pričakovanj in željni novih dogodivščin s Piko Nogavičko so obiskovali in raziskovali različne dele našega mesta. Potepanje s Piko je tako zabavno! Vsa doživetja in vesele trenutke v družbi »ta glavne« nagajivke so otroci poustvarili v različnih likovnih tehnikah. Niso pa pozabili niti na rojstni dan mesta Velenja – temu dogodku je namenjen del razstave z  naslovom Obrazi našega mesta. Za šestdeset let mesta Velenje šestdeset radostnih otroških obrazov, ki soustvarjajo naše mesto – naš dom. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »