SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogodki - 19. november 2019

November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       
December 2019
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Odprta vrata za zdravje

Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Velenje pripravlja "odprta vrata za zdravje". Svetovali vam bodo o gibanju, zdravi prehrani, opuščanju kajenja, duševnem zdravju in kroničnih nenalezljivih boleznih.

Skupaj bomo ugotovili, ali bi bila glede na vaše potrebe koristna vključitev v zdravstveno obravnavo in program krepitve zdravja. Pomagali vam bomo pri spremembi življenjskega sloga in vas pri tem motivirali.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

PREDSTAVITEV PORTALA DOBRODELEN.SI TER USPOSABLJANJE ZA VEČJO TRANSPARENTNOST IN UČINKOVITOST NEVLADNIH ORGANIZACIJ

Center nevladnih organizacij Slovenije – CNVOS si že vrsto let prizadeva za večjo transparentnost nevladnih organizacij, zato je, na podlagi dobrih praks drugih držav, nedavno vzpostavil spletno platformo www.dobrodelen.si, ki nevladnikom pomaga biti bolj transparentni in učinkoviti, posameznike in podjetja pa spodbuja, da z donacijami podprejo najboljše organizacije.

Spletna stran temelji na posebni metodologiji, ki ocenjuje delovanje nevladnih organizacij na štirih glavnih področjih:

  • nadzor nad poslovanjem
  • strateško načrtovanje
  • finančno upravljanje in
  • transparentnost.

Vsaka kategorija vključuje več kriterijev, na podlagi katerih organizacije prejmejo ustrezno število točk, glede na postavljene standarde in točkovnik.   

Na delavnici boste imeli možnost med prvimi spoznati spletno platformo, ki je zaenkrat še zaprta za javnost, se seznaniti z metodologijo za ocenjevanje, skupaj pa se bomo tudi sprehodili čez podatke, ki so potrebni za registracijo organizacije na spletni strani. 

Drugi del delavnice pa bo namenjen oceni trenutnega stanja transparentnosti in učinkovitosti v vaši organizaciji, na podlagi katerega bomo pripravili načrte za izboljšanje. Vsi udeleženci bodo pred delavnico prejeli povezavo z dostopom do spletne platforme ter Smernice za pripravo podatkov.

Organizacije, ki se bodo do 31. 12. 2019 vpisale na portal, bodo deležne posebne podpore pri pripravi in izvedbi načrta za izboljšanje.

  GAUDEAMUS, modra učilnica, Vodnikova cesta 2
  Prost vstop
Preberi več »

Uvodna delavnica pletenja izdelkov iz koruznega ličja

Do konca novembra je predvidenih 5 delavnic - termini po dogovoru z izvajalko in udeleženci. Trajanje delavnice: 2-3 ure. Omejeno število udeležencev, obvezne predhodne prijave!

  Podružnična osnovna šola Škale
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Moj najljubši prijatelj

Tokratno ustvarjalnico posvečamo svetovnemu dnevu otrok, ki ga obeležujemo 20. novembra. Izdelali bomo pravega otroškega prijatelja - prikupno igračko, ki nam bo delala družbo pri učenju in počitku.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

10. obletnica odprtja Muzeja usnjarstva na Slovenskem Šoštanj

V Šoštanju so 19. novembra 2009 odprli muzej – Muzej usnjarstva na Slovenskem. Ob 10. obletnici bodo muzealci pripravili dan odprtih vrat ter ob 17. uri vseslovensko srečanje usnjarjev. 
  Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju
  Prost vstop
Preberi več »

Okrogla miza ob 10. obletnici odprtja Muzeja usnjarstva na Slovenskem Šoštanj

Gostje okrogle mize bodo ključni akterji ustanovitve usnjarskega muzeja v Šoštanju. Nato pa ob 19. uri sledi premiera filma.
  Kulturni dom Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Premiera dokumentarnega filma Rodbina Vošnjak in šoštanjska tovarna usnja

Ob 10. obletnici odprtja muzeja so v Muzeju usnjarstva na Slovenskem pripravili dokumentarni film o znameniti šoštanjski rodbini usnjarjev.
  Kulturni dom Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Bojan Pavšek: 62.469 besed o Šaleški dolini po dolgem in počez: 100 kolumn, nastalih v obdobju od 2009 do 2019 v rubriki Peta kolona/Alternator (tednik Naš čas)

Knjižna publikacija predstavlja sto kolumn avtorja Bojana Pavška, ki so bile objavljene v tedniku Naš čas (rubrika Peta kolona / Alternator) v desetletnem obdobju (2009-2019). Kolumne, skozi različna interesna področja (kultura, arhitektura, ekologija …) na konstruktivno kritičen način prečesavajo Šaleško kotlino. Vsaki kolumni pripada tudi spremljajoča grafika, ki prikazuje likovno interpretacijo besedila s strani avtorja. Publikacija je celovit prikaz avtorjevega razmišljanja o desetletnem dogajanju na območju Šaleške doline, ki poleg njemu lastnega pogleda na obravnavane vsebine mnogokrat ponudi tudi kreativne rešitve posameznih zgodb. Nabor grafik pa predstavlja izpoved avtorja v vlogi grafičnega oblikovalca in njegove likovne interpretacije besedil. Z avtorjem se bo pogovarjala Špela Kožar. Na tolkalih bo nastopil Dejan Tamše. 
  Knjižnica Velenje (ob Domoznanskem oddelku)
  Prost vstop
Preberi več »

Krivulje

Odprtje razstave v Salonu Voilà Beauty

Galerija lepote (Cankarjeva ulica)
Fotografska razstava Krivulje avtorja in fotografa Aljoša Videtiča odkriva skrito lepoto ženskega telesa. A na subtilen način, skozi nežno tančico, ki elegantno razkriva krivulje in detajle. Akti, ujeti v delčke zgodbe se v domišljiji nizajo v erotično poetiko.
Razstava je prodajne narave, celoten izkupiček bo namenjen prijatelju Dušku Supiću za pomoč pri rehabilitaciji.

 

  Cankarjeva ulica (nekdanji Peko)
  Prost vstop
Preberi več »

Volbenk Pajk, Pričevalec modernističnega mesta

Razstava

Velenje in Volbenk Pajk sta zelo povezana. Umetniški, portretni in dokumentarni fotograf je Velenje v svoj objektiv ujel na tisočih posnetkih in ga s svojim izostrenim očesom in tehnično dovršenostjo fotografije vrhunsko zabeležil v zgodovinski spomin. Ob 60-letnici Velenja in v spomin mojstru bomo v skupnem projektu Muzeja Velenje in Galerije Velenje skušali tega mojstra in nastanek Velenja celovito predstaviti. Razstava je na ogled do 23. novembra 2019.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »