SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - Oktober 2019

Oktober 2019
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

To smo mi: predstavitev VDC SAŠA

Varstveno delovni center SAŠA je javni socialno varstveni zavod, ki pokriva potrebe odraslih invalidnih oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju na področju treh upravnih enot (UE Velenje, UE Žalec, UE Nazarje) oziroma šestnajstih občin. Z razstavo, ki so jo poimenovali  "TO SMO MI", želijo predstaviti avtorska dela treh uporabnikov enote Ježek Velenje. Za avtorska dela so poskrbeli Suzana S., Nejc O. in Luka L.. Poleg njih bodo predstavili življenje in delo vseh treh enotah VDC SAŠA, OE Ježek Velenje, OE Maksi Žalec in OE Vrba Nazarje. Na otvoritvi razstave se bodo uporabniki predstavili s krajšim programom.

  Knjižnica Velenje (ob Sončni steni)
  Prost vstop
Preberi več »

Sabinca Gorenc: RAZTRGANA do kosti, A ZDAJ LETIM

»Ne zmorem več! Ali umrem ali nekaj spremenim. Nisem se rodila zato, da bi samo životarila od rojstva do smrti in delala samomor. Zagotovo sem prišla z nekim namenom.«  Avtorica Sabinca Gorenc v knjigi Raztrgana do kosti, a zdaj letim, opisuje pot od dna do življenja. Od poskusov samomora do vzklikov sreče, od dolgov do svojega podjetja, od ujetosti do svobode, od bolečin do ljubezni in življenja.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična joga

Pravljična joga je zanimiva kombinacija pripovedovanja in telovadbe. Spodbuja gibčnost in domišljijo, hkrati pa omogoča otroku, da je, kar želi biti. Je ena redkih dejavnosti, kjer ni tekmovalnosti in ki jo vsakdo zmore. Pravljična joga je namenjena otrokom, starejšim od treh let. Z vami bosta Nina Časl in Metka Pivk Srdič
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Srečanje članov Gobarskega društva Marauh Velenje

Srečanje, ki ga vsak prvi četrtek v mesecu organizira Gobarsko društvo Marauh, kjer se lahko ljubitelji mikologije in gobarstva vpišejo v društvo in najdejo strokovne odgovore o gobah.
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Dr. Maja Zakošek Pipan: Nega novorojenih psov in mačk

Ljudje smo družabna bitja in svoj prosti čas radi preživljamo tudi s svojimi hišnimi ljubljenčki, med katerimi sta pes in mačka še vedno najbolj zaželena. Druženje z njimi pa ni le zabava, je tudi velika odgovornost. In ta je pogosto povezana z brejostjo, rojstvom in skrbjo za nebogljene mladiče. Prav o tem občutljivem obdobju življenja živali govori Velenjčanka dr. Maja Zakošek Pipan v novem priročniku Nega novorojenih psov in mačk. Priročnik je namenjen veterinarjem, študentom veterine, vzrediteljem pa seveda tudi vsem ljubiteljem živali. Pogovor bo povezovala Vesna Glinšek. Knjiga je izšla pri založbi Pivec in jo bo mogoče kupiti na predstavitvi po znižani ceni.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Filmoljubci beremo filme

Novo sezono Filmoljubci beremo filme bodo pričeli s predstavitvijo Filmske značke za najstnike 2019/20. Pripravili so zloženko z naborom kakovostnih igranih, animiranih in dokumentarnih filmov na Dvd-jih, s katerimi želijo mlade spodbuditi k ogledu in pogovoru. Mladi, dovolite, da se vas film dotakne.

Predstavitev in pogovor vodita Maja Praprotnik in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Ura pravljic

Ura pravljic v srbskem jeziku je namenjena otrokom, starejšim od treh let. Pripovedovala bo Maruška Škoda.
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Zvočna kopel

Zvok gongov uravnava delovanje možganov, ki ob poslušanju preidejo v frekvenco alfa ali celo theta stanja. Pozitivni učinki:  izboljša notranje procese fizičnega telesa, poveča intuicijo, izboljša komunikacijo in koncentracijo, čustveno in miselno očiščuje, nudi globoko doživetje na vseh nivojih. Poleg podloge za ležanje priporočajo nekaj za pod glavo in kolena, »zmrzljivcem« bo prišla prav tudi kakšna odejica. Sprostitev je namenjena odraslim, izvajala jo bo Nives Kraševec.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

EFT tehnika: s tapkanjem do zdravja in boljšega življenja

EFT tehnika ali »tapkanje« kot se je uveljavilo med izvajalci in tistimi, ki so le slišali zanjo, je enostavno a učinkovito orodje za vse, ki se soočajo s težavami v življenju ali ga želijo izboljšati.  EFT tehnika sloni na načelih tradicionalne kitajske medicine in spoznanj sodobne psihologije. Z dotiki posameznih točk na energijskih meridijanih in izgovarjanjem besed – stavkov se v telesu ustvarja proces, ki vzpostavlja ravnovesje in usklajeno delovanje telesnih sistemov na vseh energijskih ravneh. Na predavanju bo predavatelj predstavil pozitivne učinke in rezultate te enostavne a učinkovite tehnike. Poleg tega bo predstavil še krožek EFT, ki deluje v okviru Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje in v tem mesecu začenja s sedmim študijskim letom. Predaval bo Adil Huselja, univ. dipl. sociolog, izvajalec EFT tehnike in soavtor knjige »Kako je EFT spremenil moje življenje… in lahko tudi vaše« I. in II. del.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle

Novo bralno sezono bodo pričeli z branjem knjige Monike Žagar z naslovom Košček čokolade v pasji dlaki. Zgodba se dotika precej občutljive tematike posvojitev. Akademsko izobražena Paula in Markus želita posvojiti deklico iz ruskega mesta Kaliningrad. Na plan pridejo seveda vse dileme, ki se porajajo v sestavljenih družinah. Simbolično  avtorica s koščkom čokolade, ki je poln dlake pasjega štirinožnega ljubljenčka, ki ga Jelena, navajena živeti v pomanjkanju, nenehno stiska v dlani, odlično prikaže, kako lahko še tako majhen košček čokolade pomeni varnost, sprejetost in zavedanje, da bo vse prav. Bralni klub bosta vodili Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »