SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - Oktober 2019

Oktober 2019
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
November 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Naj živi glasba!

Prvi dan v mesecu oktobru obeležujemo svetovni dan glasbe. Ta je za ljudi zelo pomembna, nas razveseljuje in bogati naša življenja. Pravijo, da »kdor poje rad, v srcu je bogat!« Na prvi oktobrski Torkovi peti bomo izdelali glasbilo in nanj tudi zaigrali.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Kuharska ustvarjalnica za otroke in starše

Kuhamo in ustvarjamo s Simono

Z oktobrom MZPM Velenje vabi na novo ustvarjalno druženje v Vilo Rožle. Prostovoljka Simona Vohar bo otroke naučila pripraviti okusne jedi, obenem pa bodo ob vsaki jedi, ki jo bodo pripravljali, potekale še ustvarjalne delavnice. Na prvem srečanju v oktobru se bodo otroci naučili priprave ocvrtih banan, izdelali pa bodo mozaik iz starih CD-jev. Zaradi lažje organizacije brezplačne delavnice prosimo za prijave na e-pošto: mzpm.velenje@vilarozle.si ali na tel.št.: 03/897 75 40, saj je število mest omejeno.

  Vila Rožle
  Predhodne prijave! Število mest je omejeno!
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Čarobni samorog

Teden otroka: od 7. do 13. 10. 2019, osrednja tema: »Naše pravice«

V tednu, ko se bodo po vsej Sloveniji vrstile prireditve ob Tednu otroka, tokrat na temo »Naše pravice«, bomo temu posvetili tudi Torkovo peto. Ena izmed temeljnih pravic otrok je tudi zagotovitev ustreznega varstva in prostora, kjer se bodo ti počutili varno. V Vili Rožle so vedno v varnem in ustvarjalnem okolju. Na tokratni ustvarjalnici bomo izdelali samoroga, ki nam bo s svojo čarobno močjo pomagal preživeti čas, kadar bomo sami.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Kuharska ustvarjalnica za otroke in starše

Kuhamo in ustvarjamo s Simono

Na tokratnem druženju s Simono Vohar bodo otroci spekli zdrobov kolač in izdelovali sovice iz papirja. Tako bo čakanje, da se okusen in preprost kolač speče, minilo v ustvarjalnem duhu. Zaradi lažje organizacije delavnice prosimo za prijave na e-pošto: mzpm.velenje@vilarozle.si, ali na tel. št.: 03/897 75 40, saj je število mest omejeno.

  Vila Rožle
  Predhodne prijave! Število mest je omejeno!
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Na kmetiji je lepo!

Tokratna ustvarjalnica bo potekala malo drugače. V uvodu bomo s pomočjo slikanic spoznali življenje in delo na kmetiji. Posebno pozornost bomo posvetili domačim živalim, ki jih otroci naravnost obožujejo. Seveda bomo tudi ustvarjali. Izdelali si bomo potujočo kmetijo, ki bo v naše domove prinesla občutek domačnosti in vonj po podeželju.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Poletni spomini

Družinska ustvarjalna delavnica

Na tokratni družinski ustvarjalni delavnici si boste s pomočjo »transfer« tehnike izdelali prav poseben spomin na poletje. Fotografije, ki ste jih posneli doma, na dopustu z družino, prijatelji ali pa kar tako, boste predelali v magnete, ki bodo polepšali vaš dom in vas še dolgo spominjali na lepe dni. Delavnica je brezplačna in primerna za otroke in odrasle. Zaželene so prijave.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Otroška ustvarjalna delavnica

Delavnica bo v znamenju plesa duhov, netopirjev in strašljivih pajkov, saj se bliža noč čarovnic. Otroci bodo izdelovali dekoracijo z zabavnimi in malce srhljivimi mobili.

Delavnica je namenjena otrokom, starejšim od treh let. Mlajše otroke, ki potrebujejo pomoč pri delu, naj spremlja starejša oseba. Z vami bo Vesna Gaber Podhovnik.
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Buče, buče, ...!

Tradicionalna delavnica izrezovanja in rezljanja buč

Tokratno torkovo druženje bomo namenili tradicionalni delavnici, posvečeni izrezovanju in krašenju buč po metodi naših babic in dedkov. Za buče bomo poskrbeli mi, vi pa s seboj prinesite nože za izrezovanje buč. Ko bo padel mrak, bomo v njih prižgali svečke in pripravili razstavo nastalih umetnin. Tako bomo iz Sončnega parka pregnali vse zle duhove, buče pa boste lahko odnesli domov in z njimi okrasile domove v dnevih pred 1. novembrom. Pripravili bomo tudi ustvarjalne delavnice, poskrbeli za čarobne napitke …

  Vila Rožle (Sončni park pred Vilo Rožle)
  Prost vstop
Preberi več »

Na Šaleškem gradu strraaššiii

Srhljiva dogodivščina za otroke
Ob začetku jesenskih počitnic se bo Šaleški grad ovil v strašljivo podobo in vabil najmlajše, da preizkusijo svoj pogum. 
  Šaleški grad
  Prost vstop
Preberi več »

Jesenski počitniški živ-žav v Vili Rožle

Legorobotika za otroke

Lego robotika za otroke – počitniška delavnica z Malimi ustvarjalci. Obvezne prijave na mzpm.velenje@vilarozle.si. Informacije po telefonu 03/897 75 40. Prispevek staršev za delavnico, ki bo potekala od 9. do 11. ure, je 10 EUR.

  Vila Rožle
  Prispevek 10 EUR/otroka
Preberi več »