SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogodki - Maj 2019

Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Razvoj pozitivnega družinskega mišljenja

Trening starševstva
Pozitivno razmišljanje je samo eden načinov, s katerimi si lahko podaljšamo življenje. Naše misli v veliki  meri  vplivajo na naša čustva in žal tudi na osebne probleme. Če mislimo negativno, to lahko povzroči slabo razpoloženje in depresijo, pozitivne misli pa v nas spodbudijo občutke sreče in zadovoljstva. Lahko smo pesimisti, lahko smo optimisti. Od nas je odvisno kakšno življenje bomo imeli. Kakšen je vaš pogled na svet? Večkrat razmišljate pozitivno ali negativno? Vljudno vabljeni na delavnico in nadomestite negativne misli s pozitivnimi. 

  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

9. medgeneracijski festival: Veščine lepega vedenja

predavanje
V okviru 9. medgeneracijskega festivala, ki poteka letos pod sloganom »Pozdravljen, bonton!« bomo pripravili predavanje z naslovom Veščine lepega vedenja. Na predavanju se bomo seznanili z osnovnimi pravili, po katerih se ravnamo v vsakodnevnih stikih z drugimi. Ni vseeno, kako se predstavimo, rokujemo, govorimo, telefoniramo, obdarimo, pogostimo, se vedemo pri mizi in ni vseeno, kako se za različne priložnosti oblečemo. Predavala bo Barbara Polutnik Brusnik, predavateljica bontona in socialnih veščin. V času festivala bo v Knjižnici Velenje razstava knjig na temo bontona.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Inventura 19 in Sonja Hrastnik Jančič, O(d)čaran svet

Odprtje razstav

V Galeriji Velenje bodo odprli dve razstavi, in sicer v spodnjem nadstropju tradicionalno razstavo likovnih del, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili dijaki Gimnazije Velenje, umetniške gimnazije likovne smeri, z naslovom INVENTURA 19, v zgornjem nadstropju pa razstavo akad. slikarke Sonje Hrastnik Jančič.

Umetnica bo predstavila kolaže različnih tehnik in materialov. Uporablja barvni papir, usnje, tekstil, visoki tisk, akril ter grafit na platno in papir. Žanrsko se razstava osredotoča na krajino in figuro, ki je umeščena v fantastičen, čaroben svet. Življenjske situacije avtorice in dogodki so transformirani v mitični, pravljični kontekst. Na ogled bodo podobe sanj in notranjega sveta avtorice, prežeti z večnimi temami ljudskih pravljic.

Razstava bo na ogled ponudila dela skupaj z nekaterimi skicami in manjšimi deli, ki so del procesa za nastanek večjih slik oziroma grafik. Gledalec bo imel tako možnost uvida v nastanek in razvoj umetniškega dela in njegovo spreminjanje skozi proces, kar je prispodoba razvoja individualnega človeka skozi čas bivanja na o(d)čaranem svetu.

Razstavi bosta na ogled do 15. junija 2019.

 

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Inventura 2019

Otvoritev razstave dijakov likovne smeri umetniške gimnazije.  
  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Brazilija

Žiga Miklavc vas vabi na potopisno popotovanje po Braziliji. V ogromno deželo, ki jo je Narava obdarila maksimalno. Vljudno vabljeni na čarobno pustolovščino.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Recital klarinetistov - Eva Leskovec, Ema Kač in Jakob Hauptman

Nastop dijakov Umetniške gimnazije Velenje in vzporednega izobraževanja.
  Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Izlet / Travnik - Komen - Smrekovec

Zahtevnost poti je označena s črko L.
  Prost vstop
Preberi več »

Javna vaja vokalne skupine Lastovke z gosti

Javna vaja vokalne skupine Lastovke z gosti pod mentorstvom Tadeje Cigale, prof.
  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

9. medgeneracijski festival: Stari, novi bonton

likovna delavnica

Na likovni delavnici bodo učenci Osnovne šole Gorica, skupaj z članicami likovnega krožka Perspektiva AD Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje, ustvarjali strip. Svoja likovna dela, oblikovana v grafični tehniki monotipija, bodo povezali v knjigo stripov z naslovom Stari, novi bonton, pri čemer bodo s sliko in besedo prikazali pravila obnašanja na različnih življenjskih področjih. Mentorica delavnice je učiteljica umetnosti Danica Arzenšek.

  Mladinski center Velenje, Efenkova cesta 61 a
  Prost vstop
Preberi več »

Regijski zaključek natečaja Evropa v šoli 2018/2019

Letošnji nacionalni natečaj Evropa v šoli je potekal na temo »Snemimo roza-modra očala: ustvarjajmo družbo enakih možnosti za dekleta in fante«.  MZPM Velenje je tudi letos opravila vlogo regijskega koordinatorja projekta. Učencem in učenkam ter dijakom in dijakinjam iz Šaleške, Spodnje Savinjske in Zgornje Savinjske doline, ki so se s svojimi delu uvrstili na regijski nivo natečaja, bodo podelili priznanja. Pred tem si bodo ogledali predstavo »Kokoška Emilija« v izvedbi  KD Gledališče Velenje.

  Dom kulture Velenje (Mala dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »