SI
03 896 17 15 03 896 17 15
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki - Maj 2019

Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

2. konferenca deležnikov: Regijski izzivi dnevne mobilnosti

V lanskem letu smo občine zaposlovalci, javne ustanove in drugi deležniki podpisali zavezo o sodelovanju na področju trajnostne mobilnosti. Ponovno se bomo srečali in pozornost namenili možnosti kombiniranja storitev javnega potniškega prometa z drugimi načini prevoza (multimodalnost).

Mestna občina Velenje je partner v projektu “Smart Commuting”, ki je v višini 85 % sofinanciran iz programa Interreg Srednja Evropa. Glavni cilj projekta je poiskati nove rešitve za izzive dnevne mobilnosti za bolj trajnostni razvoj mest. Obravnava funkcionalno regijo Velenja, skupaj z občinami Slovenj Gradec, Mislinja, Dobrna, Celje, Žalec, Polzela, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Mozirje in Nazarje.

Informacije na:

smartcomm@velenje.si

  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

9. medgeneracijski festival: Bonton v digitalnem svetu

delavnica

Na delavnici se bomo seznanili z bontonom v sodobnem - digitalnem svetu. Osredotočili se bomo na bonton pri digitalnem komuniciranju (elektronska pošta), na družabnih omrežjih in pri rokovanju z mobilnimi telefoni. Delavnico bo izvedla Biserka Kišič.

  Večgeneracijski center Planet generacij, AZ Ljudska univerza Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razvoj pozitivnega družinskega mišljenja

Trening starševstva
Pozitivno razmišljanje je samo eden načinov, s katerimi si lahko podaljšamo življenje. Naše misli v veliki  meri  vplivajo na naša čustva in žal tudi na osebne probleme. Če mislimo negativno, to lahko povzroči slabo razpoloženje in depresijo, pozitivne misli pa v nas spodbudijo občutke sreče in zadovoljstva. Lahko smo pesimisti, lahko smo optimisti. Od nas je odvisno kakšno življenje bomo imeli. Kakšen je vaš pogled na svet? Večkrat razmišljate pozitivno ali negativno? Vljudno vabljeni na delavnico in nadomestite negativne misli s pozitivnimi. 

  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

9. medgeneracijski festival: Veščine lepega vedenja

predavanje
V okviru 9. medgeneracijskega festivala, ki poteka letos pod sloganom »Pozdravljen, bonton!« bomo pripravili predavanje z naslovom Veščine lepega vedenja. Na predavanju se bomo seznanili z osnovnimi pravili, po katerih se ravnamo v vsakodnevnih stikih z drugimi. Ni vseeno, kako se predstavimo, rokujemo, govorimo, telefoniramo, obdarimo, pogostimo, se vedemo pri mizi in ni vseeno, kako se za različne priložnosti oblečemo. Predavala bo Barbara Polutnik Brusnik, predavateljica bontona in socialnih veščin. V času festivala bo v Knjižnici Velenje razstava knjig na temo bontona.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Inventura 19 in Sonja Hrastnik Jančič, O(d)čaran svet

Odprtje razstav

V Galeriji Velenje bodo odprli dve razstavi, in sicer v spodnjem nadstropju tradicionalno razstavo likovnih del, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili dijaki Gimnazije Velenje, umetniške gimnazije likovne smeri, z naslovom INVENTURA 19, v zgornjem nadstropju pa razstavo akad. slikarke Sonje Hrastnik Jančič.

Umetnica bo predstavila kolaže različnih tehnik in materialov. Uporablja barvni papir, usnje, tekstil, visoki tisk, akril ter grafit na platno in papir. Žanrsko se razstava osredotoča na krajino in figuro, ki je umeščena v fantastičen, čaroben svet. Življenjske situacije avtorice in dogodki so transformirani v mitični, pravljični kontekst. Na ogled bodo podobe sanj in notranjega sveta avtorice, prežeti z večnimi temami ljudskih pravljic.

Razstava bo na ogled ponudila dela skupaj z nekaterimi skicami in manjšimi deli, ki so del procesa za nastanek večjih slik oziroma grafik. Gledalec bo imel tako možnost uvida v nastanek in razvoj umetniškega dela in njegovo spreminjanje skozi proces, kar je prispodoba razvoja individualnega človeka skozi čas bivanja na o(d)čaranem svetu.

Razstavi bosta na ogled do 15. junija 2019.

 

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Inventura 2019

Otvoritev razstave dijakov likovne smeri umetniške gimnazije.  
  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Javna vaja vokalne skupine Lastovke z gosti

Javna vaja vokalne skupine Lastovke z gosti pod mentorstvom Tadeje Cigale, prof.
  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

9. medgeneracijski festival: Stari, novi bonton

likovna delavnica

Na likovni delavnici bodo učenci Osnovne šole Gorica, skupaj z članicami likovnega krožka Perspektiva AD Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje, ustvarjali strip. Svoja likovna dela, oblikovana v grafični tehniki monotipija, bodo povezali v knjigo stripov z naslovom Stari, novi bonton, pri čemer bodo s sliko in besedo prikazali pravila obnašanja na različnih življenjskih področjih. Mentorica delavnice je učiteljica umetnosti Danica Arzenšek.

  Mladinski center Velenje, Efenkova cesta 61 a
  Prost vstop
Preberi več »

Nova rožnata preobleka za drevo generacij

Otvoritev nove rožnate preobleke za drevo generacij
V Večgeneracijskem centru Planet generacij so pridne roke udeleženk v okviru medgeneracijskih in medkulturnih delavnic pletle novo rožnato preobleko za naše drevo generacij.

Lepo vabljeni na otvoritev nove rožnate preobleke!

Dogodek bo potekal v okviru kampanje EU projekt, moj projekt.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Travnik pred Večgeneracijskim centom Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Ustvarjalna delavnica: Barvanje mandal

Neformalno druženje
Radi ustvarjate? Pridružite se nam na brezplačni ustvarjalni delavnici »Barvanje mandal« in se sprostite ob raznoraznih barvah ter dvignite vašo zavest. Tematika delavnice bo vezana na dogajanje v Tednu vseživljenjskega učenja. 
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »