SI
03 896 17 15 03 896 17 15

Dogodki - Maj 2019

Maj 2019
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Škratki Evropejčki

V maju praznujemo Dan Evrope. Na tokratni družinski ustvarjalnici se bomo poigrali z evropskimi zastavami. V evropskih barvah bomo izdelali nagajive škratke Evropejčke.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Zdravo delovno okolje

Kakšno delovno okolje je z zakonom določeno? Katere so najbolj primerne temparature na delovnem mestu? Kaj je obvezna oprema na delovnem mestu? Kaj bi si vi želeli spremeniti na delovnem mestu? Kakšno je vaše idealno delovno okolje? Vabljeni na pogovorno delavnico, kjer se bomo pogovarjali o primernem in idealnem delovnem okolju. 
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Malčkova zakladnica: predavanja o otrokovem razvoju in druženje za mamice

Sproščeno druženje je namenjeno malčkom in mamicam/očkom. Tokrat bo Danaja Marinšek v ospredje postavila koristne nasvete za poporodno obdobje, rokovanje z dojenčkom (handling) ter dojenčkov razvoj po mesecih. Druženje je brezplačno, vendar so dobrodošle prijave na: danaja@banjanje.si
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Pogovorni večer: (NO) STRESS

Aleksandra Vasiljević, diplomirana medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Velenje, bo z nami med drugim delila svojo izkušnjo o tem, kako je vzljubila šport in na ta način začela obvladovati stresne situacije v življenju. Vabljeni na druženje, kjer bomo stresli stres z ramen, se naučili sprostiti in prisluhniti svojemu telesu.

  eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Javno vodstvo po razstavi Maše Jazbec

Vodstvo

Intermedijska umetnica Maša Jazbec v novem projektu, ki ga v Galeriji Velenje predstavlja pod naslovom Hibridizacija živosti II, druži projekt MIKKEL hibrida z BCI napravo. Upravljanje MIKKELa z BCI napravo tudi dokumentira. Projekt je predstavljen v obliki fotografij in videa. 

Umetnica, kuratorka, doktorica znanosti, profesorica in raziskovalka se je z umetniškimi projekti predstavila na intermedijskih platformah kot so Ars Elektronika, Athens media art festival, Lab30, Tsukuba media art festival, ISEA, Speculum Artium, MFRU, Kiblix, Pixxelpoint, Sonica, ArtStays.

Njeno razstavo si v Galeriji Velenje lahko ogledate do 11. maja 2019.

  Galerija Velenje
  vstop prost
Preberi več »

Tekmovanje v balinanju v Krajevni skupnosti Stara vas

Tekmovanje med Krajevnimi skupnostmi Stara vas, Pesje, Škale in Vinska Gora.
  Dom KS Stara Vas
  Prost vstop
Preberi več »

Zdravstveno predavanje na druženju članov Društva upokojencev v Vinski Gori

Doktor Aleksandra Žuber bo predavala o nezdruževanju nekaterih vrst prehranskih dopolnil s predpisanimi zdravili. Predavanje je poimenovala Misli jezne zdravnice. Prijava ni potrebna, vstopnine ni.
  Spodnja dvorana Večnamenskega doma v Vinski Gori
  Prost vstop
Preberi več »

Skupina za podporo žalujočim odraslim

Žalost in žalovanje družba v splošnem odriva. Vsak žaluje na svoj način in različno dolgo. Žalovanje traja tako dolgo kot je potrebno, ob tem pa je najpomembneje, da žalujoči v tem težkem stanju niso prepuščeni samemu sebi. Vsak prvi četrtek v mesecu. Brezplačno.
  Hospic, Šaleška 2d, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Srečanje članov Gobarskega društva Marauh Velenje

Srečanje, ki ga vsak prvi četrtek v mesecu organizira Gobarsko društvo Marauh, kjer se lahko ljubitelji mikologije in gobarstva vpišejo v društvo in najdejo strokovne odgovore o gobah.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Nosil bom rdečo zvezdo

Nastop Svetlane Makarovič z gosti.
  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »